Vakantiehuis aan de Costa de Prata

Het surfparadijs Costa de Prata is zonder hetzelfde een kustpareltje . De kustlijn tussen Lissabon in het zuiden en Porto in het noorden is zeer divers en wordt gekenmerkt door kliffen, baaien en brede zandstranden. Maar Costa de Prata staat wereldwijd bekend als Europa's surfers-paradijs.

Vakantiehuis aan de Costa de Prata

Waarom een vakantie aan de Costa de Prata?

De Costa de Prata strekt zich uit over een groot gebied. Van Assenta, een uur ten noorden van Lissabon, naar de mond van Duoro in Porto. Dit kustgebied is minder toeristisch dan de Algarve, waardoor dit een authentieke vakantie-ervaring is. Vanuit je vakantiehuis in Portugal kun je de charmante en historische dorpen van Costa de Prata ervaren. Het gebied heeft niet alleen een prachtig landschap, maar ook levendige kustplaatsen. Hier geniet je van de zonsondergang op een van de vele zandstranden.

Vakantie aan zee - een mekka voor surfers

De Costa de Prata is een waar surfparadijs. Waar je ook stopt vanaf je vakantiehuis aan de Costa de Prata tijdens je daguitstapjes, je zult veel shoppers zien in wetsuits die in de golven rennen. De surfsport is in de afgelopen tien jaar erg populair geworden. Ervaren surfers komen hier jaar na jaar om wat golven op te vangen, maar zelfs voor beginners is de Costa de Prata geassocieerd met veel plezier bij het leren van Suferns. Talrijke surfscholen en cursussen worden aangeboden langs de kust van Lissabon tot Porto en laten je tijdens je vakantie in Portugal  iets nieuws proberen in het appartement of vakantiehuis aan de Costa de Prata. Vanaf dan is het allemaal de praktijk en doorzettingsvermogen, maar het vangen van de eerste golf is een ervaring die je nooit zult vergeten.

Strandvakantie met het hele gezin

De Costa de Prata vormt een mooi geheel van stranden aan de grote Atlantische Oceaan.  Breng een dag door op het beroemde zandstrand van de stad Nazare - dat vaak wordt beschouwd als een van de beste stranden in Portugal.

Wat te bezoeken vanaf je vakantiehuis aan de Costa de Prata?

De Costa de Prata brengt je binnen het bereik van zee, zon en fun, en een aantal van de meest interessante historische en culturele hotspots in het land. Ontspan een dag op het beroemde beschutte strand in het centrum van Nazare, om vervolgens de fascinerende historische achtergrond van de stad Obidos te ontdekken.

Aviero

Wanneer je een unieke culturele ervaring wilt in de regio, moet je Aviero bezoeken. Dit stadje wordt door sommigen het 'Venetië van Portugal' genoemd. Deze bijnaam heeft gekregen vanwege zijn kleine netwerk van kanalen, bruggen en hoge boten.De beste ervaring van Aveiro is te voet of aan boord van een "moliceiro" - een traditionele boot die eerder werd gebruikt om zeegras te verzamelen. Vanaf Aveiro bereik je gemakkelijk prachtige stranden zoals São Jacinto, Barra en Costa Nova.

Peniche

Deze geweldige stad, ongeveer een uur rijden van Lissabon, is praktisch verbonden met de zee. Hier vind je de grootste traditionele vissershaven van Portugal. De vuurtoren van Cabo Carvoeiro aan de uiterste punt van Peniche is vandaag een goed visrestaurant aan de steile klifkust. Als je je vakantie aan de Costa de Prata doorbrengt, dan is een dagtocht naar deze prachtige archipel bijna een must.

Obidos

Dit pittoreske en middeleeuwse stadje was een huwelijksgeschenk van de 6e koning van Portugal aan zijn vrouw. De grote hoeveelheid historische gebouwen, kerken en geweldige lokale restaurants maakt deze stad tot een attractie voor toeristen