Vakantiehuis in Alentejo

Het klimaat is voor een groot deel van het jaar relatief droog en warm met milde winters. In dat opzicht kun je het hele jaar door reizen naar Alentejo. Toch, als je het ongerepte Portugal wilt ontdekken is Alentejo de perfecte plek om je vakantie in Portugal door te brengen in een vakantiehuis in Alentejo. Als je het ongerepte Portugal wilt ontdekken is Alentejo de perfecte plek om je vakantie door te brengen in een vakantiehuis in Portugal. Er is meer te vinden in Alentejo dan dat je op het eerste oog verwacht. De hoofdstad Évora is een charmante stad met een ongelooflijk Romeins erfgoed voor een stad van deze grootte.

Alentejo na wakacje

Alentejo - het hart van Portugal

De naam Alentejo betekend ´buiten de Taag´ en inderdaad deze provincie ligt ten zuiden van de rivier de Taag, die stroomt van de Spaanse grens naar Lissabon. Deze uitgestrekte regio heeft veel verschillende soorten vakantiehuizen; in het zuiden grenst Alentejo aan de Algarve, in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het oosten aan Spanje. Er zijn slechts een paar grotere steden zoals de hoofdstad Évora en de steden Baja, Portalegre en Sines. De rest van het prachtige landschap bestaat uit allerlei kleine historische dorpjes en prachtige heuvels die een prachtig uitzicht bieden vanuit je vakantiehuis in Alentejo. Met ongeveer 26.000 km2 en slechts 750.000 inwoners, is het zeker een van de dunst bevolkte gebieden van Portugal.

Wijngaarden en brood

Onder de Portugezen wordt deze provincie ook wel 'de graanschuur' genoemd dat verwijst naar de vruchtbare grond en de belangrijke bijdrage aan de voedselvoorziening van Portugal. Geniet van een picknick met lokaal brood, worst en een glas rode wijn. Alentejo staat bekend om zijn uitstekende wijnen, voornamelijk de rode welke rijk en fruitig zijn. Bezoek een van de lokale wijngaarden en proef het zelf.

Het hele jaar lang de perfecte bestemming

Het klimaat is voor een groot deel van het jaar relatief droog en warm met milde winters. In dat opzicht kun je het hele jaar door reizen naar Alentejo.