Vakantiehuis in Algarve

Het merendeel van alle toeristen die naar Portugal afreizen, kiezen voor een villa of vakantiehuis in Algarve. Deze schitterende vakantiebestemming is de meest zuidelijkste provincie van Portugal, met veruit het lekkerste klimaat en boordevol interessante uitstapjes om te doen tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Portugal.

Algarve kust

Populaire vakantiehuizen - Algarve

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Algarve

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Algarve

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Algarve

Loading...

Ervaar de rijke cultuur dichtbij

Maak kennis met de vriendelijkheid en gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. Met een accommodatie te midden van de lokale bevolking maak je de Portugese cultuur van dichtbij mee. Vanuit onze vakantiehuizen in de Algarve bereik je eenvoudig de mooiste culturistische plaatsjes vol historische gebouwen, oude markten, kerken, paleizen en musea. Trek je terug als een echte Portugees.

vakantiehuis in Algarve

Stranden van de Algarve

De kust van de Algarve is ongeveer 140 kilometer lang en is verdeeld in twee delen: Barlavento en Sotavaneto. De eerste ligt aan de westkant en wordt Windward genoemd. In dit deel van de Algarve vind je kleine zandstranden, genesteld tussen de krachtige kliffen. Sotavento is op zijn beurt een lijzijde en de kust is hier vlak en het strand is lang en breed. Interessant is dat, ten oosten van de stad Faro, je de stranden alleen per boot kunt bereiken - dit is het effect van een aardbeving in 1755. 

  • Odeceixe strand Dit is een lang en breed zandstrand, verloskundige tussen de kliffen. In deze plaats mondt de rivier Odeceixe uit in de zee, waardoor twee soorten strand zijn gecreëerd. De eerste, oceanische, wordt aanbevolen voor mensen die watersport beoefenen, terwijl rivierstranden ideaal zijn voor gezinnen met kinderen. 

  • Stranden Bordeira Dit enorme strand ligt in een natuurpark. Drie kilometer wachten op je, een zandstrand. Het is een populaire locatie voor natuurliefhebbers en gezinnen. Het invoeren ervan is een attractie omdat je door een houten route vol trappen moet gaan.

  • Tonel Beach Dit is een smal strand dat een prachtig uitzicht garandeert dat bestaat uit kliffen en rotsen. Het is een aanbevolen plaats om te snorkelen en duiken.

  • Rocha-strand Dit is het beroemdste Portugese strand. Een kilometer lange zandkust met een goed ontwikkelde gastronomische infrastructuur. Eerder niet aanbevolen voor mensen die van rust en stilte houden.

  • Marinha Beach Dit wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Steile kliffen, tunnels uitgehouwen in steen en hoge en grillige rotsen.

  • Beach Cabanas Dit strand bereik je niet over land. Een geweldige plek waar je rustig kunt ontspannen van de drukte.

Interessante steden

Als je je vakantie in Portugal doorbrengt, heb je de mogelijkheid om beroemde stranden te bezoeken, zoals:

Albufeira

Deze stad is verdeeld in twee zones. Strip - vol met restaurants en nachtclubs en de oude binnenstad, met historische gebouwen. Tijdens het bezoek is het de moeite waard om aandacht te besteden aan het kasteel de Almoada, de viskade en Zoomarina met vertoningen van zeedieren.

Faro

Dit is de hoofdstad van de Algarve, beroemd om zijn Skull Chapel, Se Cathedral en de prachtige 18e-eeuwse oude stad. Daarom beginnen uitstapjes naar het Ria Formosa-park.

Silves

De voormalige hoofdstad van de regio staat vol met smalle, historische straten. Silves Castle, de meest toeristische attractie, domineert de stad. Het is ook de moeite waard om de kathedraal van de stad te bezoeken.

Lagos

Deze stad staat vol met monumenten uit verschillende tijdperken. De oudste van hen is Menhir Cabeco a Rochedo uit het Neolithicum. De enorme omvang van oude huizen, kerken, kapellen en militaire gebouwen is ook vrij indrukwekkend.

Probeer lokale gerechten

Eén van de vele gemakken die je hebt met een vakantiehuis in Algarve is het hebben van je eigen keuken. Koop de lekkerste en verse ingrediënten van de plaatselijke markt en bereidt een waar koningsmaal voor in de luxe keuken van je vakantiehuis in de Algarve. Geen topkok? Je vindt in de streek veel gezellige restaurantjes waar je kunt genieten van de lekkerste Portugese gerechten in combinatie met een verukkelijke rode wijn. Enkele plaatselijke gerechten die je moet proberen tijdens je vakantie zijn Sardines Assadas [gegrilde sardientjes], Morgado de Figo [vijgencake], en Frango Assado com Piri-piri [kip piri piri].

Bezienswaardigheden

Eet van twee walletjes en doe indrukwekkende historische en culturele ervaringen op in combinatie met zonnebaden aan de kust of aan de rand van het zwembad van je vakantiehuisje in Algarve. De streek heeft een rijke geschiedenis die je overal in de regio tegen zult komen. Daarnaast is de Algarve bezaaid met gezellige havenstadjes waar je vanuit je vakantiehuis in de Algarve kunt genieten van de heerlijke atmosfeer. Een aanrader: Bezoek het maritieme centrum van Lagos en hou een romantische diner terwijl je uitkijkt over de zee en alle vissersschepen.

Grotten bij de rotsachtige waterkant

Er zijn ook tal van grotten en grotten in de rotsachtige waterkant. Sommige zijn direct vanaf het strand beschikbaar, anderen uit het water en anderen na het duiken in de blauwe wateren van de Atlantische Oceaan. De beroemdste grot is de Benagil-grot. Deze geweldige plek heeft een eigen strand.

Vakantiehuis in Algarve huren

Onze villa's en vakantiehuizen in Portugal bieden je de beste mogelijkheid om de echte Portugese cultuur van dichtbij te beproeven. Ervaar de gemakken van een vakantiehuis in de Algarve en geniet van de privacy, comfort en rust die het met zich meebrengt. Je hebt een zorgeloos verblijf in onze vakantiehuizen in de Algarve, waardoor je je nergens druk om hoeft te maken en je optimaal geniet van een ontspannen vakantie in Portugal. Vanuit je vakantiewoning in de Algarve reis je gemakkelijk door de hele regio. Als je je vakantiehuis tenminste wilt verlaten; in een villa met een zwembad verblijven onder de Portugese zon is echt een paradijs.