Vakantiehuis op Madeira

Kust van Madeira

Vakantiehuis op Madeira

De Madeira is een Portugese eilandengroep in de Atlantische oceaan. Nabij het hoofdeiland Madeira liggen ook het eiland Porto Santo en enkele onbewoonde eilanden. Een vakantiehuis op Madeira is de ideale uitvalsbasis om dit prachtige eiland in Portugal te ontdekken. Het wordt met recht het 'bloemeneiland' genoemd. Madeira beschikt over een heerlijk klimaat, een bijzonder landschap, een prachtige kustlijn en tal attracties en bezienswaardigheden waar je geen genoeg van zult krijgen. Vanuit je vakantiehuis op Madeira reis je gemakkelijk rond en ervaar je de vele facetten van het eiland. Het eiland is het hele jaar door een prachtig resort, maar vooral in de late zomer en de herfst zijn er de beste weersomstandigheden om op vakantie op Madeira te gaan.

Overnachten in Funchal

Funchal is het grootste stedelijke centrum van het eiland. Voor velen is het het pittoreske hoofdstad van Europa. Het is een volledig verjongde, moderne en kosmopolitische stad waar je prima kan verblijven in vakantiehuis op Madeira. Zo contrasteren de luxe restaurants en winkelgebieden met de ruige natuur van het landschap vanuit de stad, omdat het zich in een natuurlijk bekken bevindt. De hoofdstad Funchal heeft een gezellige haven. Veel cruiseschepen meren hier aan.

Bezoek Furchal met een vakantiehuis op Madeira

5 leuke dorpjes dicht bij je vakantiehuis op Madeira

  1. Funchal, de hoofdstad

  2. Monte

  3. Santana met haar wit-rode huisjes

  4. Sao Vicente

  5. Porto Moniz

Porto moniz op het eiland Madeira

Strandvakantie op Madeira

Op het eiland Madeira vind je spectaculaire rotsachtige badplaatsen. Je kunt hier snorkelen en genieten van de prachtige schoonheid die dit eiland te bieden heeft. Er zijn geen zandstranden, maar verschillende kunstmatige baaien. Dit is ideaal om te ontspannen, te zonnen en te genieten met familie en vrienden. 

Op het eiland Porto Santo vind je daarentegen een 9 km lang zandstrand. Je bereikt Porto Santo met een vlucht van 20 minuten of binnen 3 uur met een comfortabele ferry. Voor een onbezonnen strandvakantie is een vakantie in één van onze vakantiehuizen in Portugal de juiste keus!

Wandelen op de Portugese Madeira

Het bergachtige eiland Madeira is een paradijs voor wandelaars. De wandelingen langs de Levada´s zijn dan ook zeer bijzonder. Deze waterkanalen zijn zeer geliefd. Er zijn ook bergroutes op de 1.862 meter hoge Pico Ruivo. Madeira is een zeer mooi, weelderig en groen eiland en biedt ook een zeer bekend Laurierbos, welke op de UNESCO werelderfgoedlijst vermeldt staat. Zo kun je met je eigen vakantiehuis op Madeira overnachten te midden van geweldige natuur.

Vakantiehuis op Madeira huren

Kies de vakantiewoning op Madeira die je het leukst vindt en geniet op een andere manier van deze archipel. Laat je verrassen door de charme van Madeira en verblijf in een van de vakantiehuizen op Madeira. Je ontdekt met gemak verschillende steden in de omgeving met zo'n accommodatie, zoasl Funchal. Daarnaast geniet je van een geweldig uitzicht vanaf je balkon, maak je zo een sprong in het zwembad en geniet je van een heleboel privacy. Je hoeft al deze luxe met niemand anders te delen dan je familie of vrienden en dat is toch heerlijk? Een vakantie op Madeira wordt werkelijk onvergetelijk met een particulier vakantiehuis.