Vakantiehuis in Centraal-Portugal

Vakantiehuis in Centraal-Portugal

Vakantiehuis in Centraal-Portugal

Centraal-Portugal is echt het groene hart van Portugal, met een grote verscheidenheid aan landschappen en natuur.  Van de majestueuze Serra da Estrela, de thuisbasis van de hoogste top van Portugal tot de prachtige stranden van de Costa de Prata (Zilverkust), biedt de regio veel mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie in Portugal.

Een ‘middeleeuwse’ ervaring

Er zijn niet minder dan 16 verschillende wereld erfgoederen in Portugal, dat is bijna ongehoord voor een land van deze omvang. De centrale regio van Portugal is bekend geworden door zijn rijkdom aan kastelen uit de middeleeuwse periode van de 11de tot de 13de eeuw. Het Portuguese Bureau van Toerisme heeft een route uitgezet die langs hun 20 favorieten gaan, iets wat je moet bekijken als je verblijft in een vakantiehuis Centraal-Portugal en interesse heeft in de Portugese geschiedenis.

De hoofdstad Lissabon ligt in het meest zuidelijke deel van dit gebied, samen met de beroemde stad Sintra, dat zelf ook een wereld erfgoed is vanwege zijn grote schoonheid en historisch belang.

UNESCO Werelderfgoed in Centraal-Portugal

  • Batalha-klooster;

  • Alcobaca-klooster;

  • Klooster van Christus in Tomar;

  • Universiteit van Coimbra;

  • Rotskunstsite van de Côa-vallei;

  • Siega Verde.

Steden om te bezoeken in het centrum van Portugal

Als je ervan houdt om verschillende culturen en steden te ontdekken zit je in Portugal goed. Een vakantiehuis in Centraal-Portugal is het perfecte startpunt om de omgeving te verkennen. Zowel grotere steden als kleinere dorpjes zijn interessant. In andere kleinere steden is er altijd wel iets te zien en te bewonderen, met stille straatjes versierd met bloemen en kleine pleinen die je hartelijk verwelkomen.

Viseu

Het meerderheid van de stad bestaat uit graniet. Het is een gastvrije stad die traditie en moderniteit, heden en verleden weet te combineren. De indrukwekkende kathedraal is een van de mooiste van het land.

Guarda

De stad Guarda zit vol met geschiedenis. De majestueuze kathedraal en de Joodse wijk zijn prachtige bestemmingen om te bewonderen. Het is zeer verheugend om een ​​aangename wandeling te maken door zoveel kunst en geschiedenis van Portugal te zien.

Ovar

Bij Ovar zijn er azulejo's met de hand gemaakt in huizen en in kerken;. Ze kunnen eenvoudig decoratief zijn of verhalen vertellen over gebeurtenissen uit het verleden.

Prachtige natuur

Het binnenland van Portugal vertoont een ongelooflijk gevarieerde natuurlijke omgeving. Het is daarmee de perfecte plek om een vakantiehuis te boeken voor een rustige vakantie. Door het bergachtige gebied lopen rivieren en liggen bossen en meren. Veel van de rivieren en meren worden gebruikt om te zwemmen en om watersporten te beoefenen. Het is een zeer populair gebied voor Portugese natuurliefhebbers.

Maak een wandeling vanaf een vakantiehuis in Portugal.op een prachtige berghelling, of ga heerlijk, ontspannen zwemmen langs een schaduwrijke rivieroever, om echt één van de mooiste landen ter wereld te ervaren.

Vakantiehuizen in Midden Portugal

Boek een vakantiehuis in het binnenland van Portugal en maak mooie wandelingen of fietstochten in de prachtige weelderige bossen, langs kristalheldere rivieren, onverwachte met sneeuw bedekte hellingen en gletsjermeren, prachtige valleien en authentieke gehuchten en dorpjes waar je nog altijd invloed van de Romeinse jaren en Moorse overheersing kunt zien en voelen. Of je kunt genieten van de mooie en tegelijkertijd de indrukwekkende kustlijn van de Costa da Prata, met zijn vele gezellige kustplaatsen, zandstranden en ongelooflijke golven van de zee, waar surfers hun Walhalla vinden. Het centrale deel van Portugal biedt het allemaal.