search

Vakantiehuizen op Madeira

Op vakantie in Portugal? Dan moet u ook zeker overwegen een vakantiehuis op Madeira te huren. Het bloemeneiland beschikt over een heerlijk klimaat, een bijzonder landschap, een prachtige kustlijn en tal attracties en bezienswaardigheden waar u geen genoeg van zult krijgen.

Vakantiehuizen op Madeira

De autonome regio Madeira is een Portugese eilandengroep in de Atlantische oceaan. Nabij het hoofdeiland Madeira liggen ook het eiland Porto Santo en enkele onbewoonde eilanden. Madeira is 57 km lang, 22 km breed en ligt ongeveer 400 km noordelijker dan Tenerife. Het eiland heeft, net als de Canarische eilanden, een mild klimaat met temperaturen tussen de 13 en 27 graden. De zuidelijkste kant van het eiland is het zonnigst. De watertemperatuur schommelt het hele jaar tussen de 17 en 26 graden. Een vakantiehuis op Madeira is de ideale uitvalsbasis om dit prachtige eiland in Portugal te ontdekken.

Strandvakantie op Madeira

Voor een onbezonnen strandvakantie is een vakantie in één van onze vakantiehuizen in Portugal de juiste keus! Natuurlijke stranden zijn er op Madeira niet, maar er zijn wel kunstmatig aangelegde stranden en baaitjes. Op het eiland Porto Santo vindt u daarentegen een 9 km lang zandstrand. U bereikt Porto Santo met een vlucht van 20 minuten of binnen 3 uur met een comfortabele ferry.

Wandelen en natuur op Madeira

Het bergachtige eiland Madeira is een paradijs voor wandelaars. Zeer bijzonder zijn de wandelingen langs de Levada´s. Deze waterkanalen zijn zeer geliefd. Er zijn ook bergroutes op de 1.862 meter hoge Pico Ruivo. De natuur op Madeira is een zeer mooi, weelderig en groen eiland en biedt ook een zeer bekend Laurierbos, welke op de UNESCO werelderfgoedlijst vermeldt staat.

Handige informatie over Madeira

In de hoofdstad Funchal wonen ongeveer 112.00 van de 260.000 eilandbewoners. Funchal heeft een gezellige haven waar veel cruiseschepen aanmeren. De Madeira wijn is in heel Europa bekend en wordt hier veelvuldig in de keuken gebruikt.