search

Vakantiehuis op Madeira

De Madeira is een Portugese eilandengroep in de Atlantische oceaan. Nabij het hoofdeiland Madeira liggen ook het eiland Porto Santo en enkele onbewoonde eilanden. Een vakantiehuis op Madeira is de ideale uitvalsbasis om dit prachtige eiland in Portugal te ontdekken. Het bloemeneiland beschikt over een heerlijk klimaat, een bijzonder landschap, een prachtige kustlijn en tal attracties en bezienswaardigheden waar je geen genoeg van zult krijgen. Vanuit je vakantiehuis op Madeira kun je gemakkelijk rondreizen en de vele facetten van het eiland ervaren. Madeira is het hele jaar door een prachtig resort, maar vooral in de late zomer en de herfst zijn er de beste weersomstandigheden. 

Kust van Madeira

 

Bezoek Funchal, hoofdstad van Madeira

Funchal is het grootste stedelijke centrum van het eiland. Voor velen is het het pittoreske hoofdstad van Europa. Het is een volledig verjongde, moderne en kosmopolitische stad. Zo contrasteren de luxe restaurants en winkelgebieden met de ruige natuur van het landschap vanuit de stad, omdat het zich in een natuurlijk bekken bevindt. De hoofdstad Funchal heeft een gezellige haven waar veel cruiseschepen aanmeren. 

Bezoek Furchal met een vakantiehuis op Madeira

 

5 leuke dorpjes dicht bij je vakantiehuis op Madeira

  1. Funchal, de hoofdstad
  2. Monte
  3. Santana met haar wit-rode huisjes
  4. Sao Vicente
  5. Porto Moniz

 

Strandvakantie op Madeira

Op het eiland Madeira vind je spectaculaire rotsachtige badplaatsen waar je kunt snorkelen en genieten van de prachtige schoonheid die dit eiland te bieden heeft. Er zijn geen zandstranden, maar er zijn verschillende kunstmatige baaien. Dit is ideaal om te ontspannen, te zonnen en te genieten met familie en vrienden. 

Op het eiland Porto Santo vind je daarentegen een 9 km lang zandstrand. Je bereikt Porto Santo met een vlucht van 20 minuten of binnen 3 uur met een comfortabele ferry. Voor een onbezonnen strandvakantie is een vakantie in één van onze vakantiehuizen in Portugal de juiste keus!

Porto moniz op het eiland Madeira

 

Wandelen rond je vakantiehuis op Madeira

Het bergachtige eiland Madeira is een paradijs voor wandelaars. Zeer bijzonder zijn de wandelingen langs de Levada´s. Deze waterkanalen zijn zeer geliefd. Er zijn ook bergroutes op de 1.862 meter hoge Pico Ruivo. De natuur op Madeira is een zeer mooi, weelderig en groen eiland en biedt ook een zeer bekend Laurierbos, welke op de UNESCO werelderfgoedlijst vermeldt staat.

Pico Ruivo berg