search

Vakantiehuis op Menorca - een veelzijdige vakantie!

Wil je graag naar Spanje, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is het eiland Menorca dan wat voor jou! Dit charmante eiland wordt ook wel gezien als het kleine broertje van het eiland Mallorca. Kom helemaal tot rust op dit nog relatief onbekende eiland. Je vindt hier een prachtige kustlijn, maar ook rotsen en prachtige bezienswaardigheden. Dankzij de veelzijdigheid van dit gebied is Menorca een ideale vakantiebestemming voor zowel een zonvakantie als actieve gezinsvakantie. Ontdek alles over dit eiland en vind je favoriete vakantiehuis op Menorca!

Waarom een vakantie boeken naar Menorca?

Menorca, het Isla verde y azul ofwel: het groen en blauwe eiland, is de ideale vakantiebestemming. Het eiland is nog relatief rustig en ondanks de oppervlakte vind je hier alles wat je tijdens een vakantie in Spanje wenst. Menorca biedt talrijke stranden, bijzondere steden, interessante bezienswaardigheden en zelfs grotten. In het noorden is er een grillige kustlijn welke zelfs op Noorse Fjorden lijken. In het zuiden liggen de mooiste stranden als Cala’n Bosch met zijn witte zandstrand maar ook Cala Turqueta met zijn betoverende baaitjes met kristalhelder water. Ook natuurliefhebbers komen hier graag vanwege het heuvellandschap met rotsen, ravijnen, grotten en de berg Monto Toro met uitzicht over heel Menorca. Ontdek dit prachtige eiland tijdens je vakantie op de Balearen, en verblijf in een prachtig vakantiehuis op Menorca!

Vakantiehuis op Menorca

Waar ligt Menorca in Spanje?

Menorca ligt voor de kust van het Spaanse vasteland in de Middellandse Zee en behoort samen met Ibiza en Mallorca tot de Balaeren. Menorca is na Mallorca het grootste eiland van deze eilandengroep. De prachtige stranden met beschutte baaien en uiteraard het heerlijke weer zijn de belangrijkste reden om voor een vakantie op Menorca te kiezen. Uiteraard valt er veel meer te ontdekken op dit Spaanse eiland. Cultuurliefhebbers gaan naar Mahon en bezoeken het Sant Felip Kasteel en de restanten van de stadspoort. Natuurliefhebbers bezoeken het Parque Natural de s’Albufera d’Es Grauastel en de grotten van Cales. Geniet van je vakantie op de Balearen vanuit een vakantiehuis op Menorca. Verblijf op Menorca in een vakantiehuis aan zee en ontdek de prachtige kustlijn Menorca heeft een kustlijn van meer dan 216 kilometer. De kusten zijn voornamelijk rotsachtig met betoverende baaien, kleine inhammen ofwel cala’s genoemd, met heerlijke zandstranden. Vooral in het zuiden liggen de mooiste stranden als Cala’n Bosch, Arenal d’ Castell, Porta de Ciutadella en Playa de Son Bou. In het noorden daarentegen is de kust grillig met enorme rotsformaties en indrukwekkende kloven. Je waant je bijna in Noorwegen aangezien deze kust op de Noorse Fjorden lijkt. Deze rotsformaties zijn door wind en zee uitgesleten. Hier vind je rustige en nog niet ontdekte stranden als Port d’Addaia en Cala Pregonda. Ontdek de kust vanuit jouw vakantiehuis aan zee op Menorca.

Beleef leuke activiteiten vanuit je vakantiehuis op Menorca:

Wie op vakantie naar het Spaanse Menorca gaat kan wel wat vakantietips gebruiken. Breng eens een bezoek aan de hoofdstad Mahon en met het plein Placa de s’Esplanada, het kasteel van Sant Felip of de restanten van de middeleeuwse stadspoort. Vanaf de hoogste berg, Monte Toro, kijk je uit over geheel Menorca. Tip voor wandelliefhebbers is het Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau met talrijke vogels in een schitterend wandelgebied. Bezoek ook de Cales Coves nabij San Clemente. De grotten in deze baai hebben veel graven uit de Bronstijd. Het zeewater is hier helder en snorkelaars krijgen de meest mooi gekleurde vissen te zien. Je beleeft dit prachtige eiland natuurlijk optimaal vanuit een vakantiehuis op Menorca!

Vakantiehuis op Menorca

Boek een onvergetelijke gezinsvakantie naar Menorca

Menorca is de uitgelezen bestemming voor een vakantie met kinderen. Het is niet ver vliegen en is nog relatief rustig. Ook is Menorca helemaal op kinderen gericht qua voorzieningen en ook de stranden lopen vaak rustig af. Daarnaast is er veel te doen met kinderen. Ga eens dolfijnen kijken tijdens een boottocht vanuit Cala’n Bosch. Zeker dat je flipper voorbij ziet zwemmen! Ook leuk is een tocht met een glasbodem boot. Kinderen zullen genieten van de gekleurde visjes onder de boot. Of bezoek een van de waterparken als Aqua Rock bij Cala’n Bosch of het Aquacenter bij Ciutadella. Het beklimmen van de hoogste berg op Menorca, Monte Torro, is ook een uitdaging tijdens een vakantie op de Balearen. Geniet met het hele gezin vanuit jouw vakantiehuis op Menorca. Wil je met de hond op vakantie naar Spanje? Neem jouw huisdier dan gewoon mee in een van onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen op Menorca.

 

Vind jouw favoriete vakantiehuis op Menorca

Zoals je leest is het eiland Menorca met haar prachtige kustlijn, rotsgebied en culturele bezienswaardigheden erg divers. Daarnaast is het een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin! Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Menorca beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis met zwembad in deze bijzondere vakantiebestemming, zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor een vakantie in Spanje? Bekijk dan eens onze pagina’s over de eilanden Mallorca of Ibiza.