Vakantiehuis in Asturië – Het groene paradijs van Spanje

Asturië heeft de best bewaarde kust van Spanje en ligt slecht op één uur rijden van het hooggebergte, het Cantabrisch geberge. Dit gebergte bestaat voor het grootste en het hoogste deel uit de Pico de Europa. De kust wordt ook wel de Costa Verde genoemd. Het is gelegen aan de Cantabrische zee, een gedeelte van de Atlantische oceaan. Asturië betekent diversiteit en een perfecte combinatie van cultuur, natuur, stranden en gastronomie. Verken de natuurparken en biosfeerreservaten, ontdek de prachtige stranden en maritieme steden en verdiepen je in hun geschiedenis en cultuur door middel van de archeologische bezienswaardigheden, musea en monumenten. Dit alles binnen handbereik vanaf jouw vakantiehuis in Asturië.

Vakantiehuis in Asturië

Populaire vakantiehuizen - Asturië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Asturië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Asturië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Asturië

Loading...

Ontdek de prachtige natuur van Asturië

Net als in de nabijgelegen regio’s Cantabrië en Castilla-Leon heeft Asturië heeft Asturië veel groene landschappen en natuurgebieden. Asturië biedt meer dan alleen dat. Vele van deze landschappen zijn beschermd. Verdeeld over bijna 70 plaatsen liggen gedeeltelijke natuurreservaten en natuurmomenten. Een derde van de oppervlakte is ecologisch beschermd. Geniet van alle prachtige landschappen vanuit jouw vakantiehuis in Asturië. Als je een natuurliefhebber bent moet je zeker de zes Biosphere Reserve bezoeken (opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst). Dompel jezelf onder in de natuurlijke wonderen en ervaar de prachtige landschappen van deze gebieden. Verblijf in een vakantiehuis in Asturië om vanuit hier de mooiste tochten te maken.

Geniet van de prachtige kust

Asturias heeft 345 km aan kustlijn en meer dan 200 verschillende stranden, zowel zand, steen of kleine baaien, ieder heeft zijn charme. Ontdek de stranden van Luarca, de Ballota Beach en het strand van Buelna Beciella en geniet van de zilte zeeluchten.

Ontdek de vissersdorpen van de Asturische kust en dompel jezelf onder in de magie en geniet van de typische Spaanse mensen. Bezoek Bustio, Candás, Castropol, Cudilleiro, Figueras en Gijon om de prachtige Asturische kust te ontdekken. Het heeft zoveel te bieden en dat kan je allemaal vanuit jouw vakantiehuis in Asturië.

Ontdek de indrukwekkende gastronomie van Asturië

Leer de Asturische gastronomie kennen door het proeven van de heerlijke streekgerechten. De kaas Cabrales is een blauw geaderde koeienkaas en is de bekendste kaas van de regio. De Asturische bonen stoofpot (Fabada) , gemaakt van witte bonen en diverse vleeswaren zoals chorizo, bloedworst of varkensvlees, de Asturische Cachopo en een groot aantal typisch Asturische gerechten zorgen ervoor dat je de smaak van dit prachtige land gaat ontdekken.

Het meest bekend van de regio zijn de verschillende soorten cider. Dit wordt geproduceerd zonder behulp van koolzuur tijdens het fermentatieproces. De sprankelende smaak komt van het inschenken van grote hoogte in het glas. Let wel op, je moet het glas hierdoor wel snel opdrinken anders verliest het zijn smaak. Bijna elk dorp heeft een eigen cidersoort.

Vakantiehuis in Asturië huren

Onze vakantiehuizen in Asturië zijn niet ver van de kust gelegen. Ervaar de overweldigende uitzichten vanaf je eigen terras. Onze particuliere vakantiehuizen in Spanje zijn allemaal naar eigen smaak ingericht. De huiseigenaren laten de authentieke Spaanse sfeer naar voren komen. Met een NOVASOL vakantiehuis heb je alle vrijheid om je vakantie in te delen zoals jij wilt. Daarnaast geniet je van een heleboel privacy, zonder al die toeristen om je heen.