Vakantiehuis in Madrid

Madrid is een van de grootste steden van Europa. Bovendien is de stad ook de hoofdstad van Spanje. Het gebied waar Madrid zich bevindt, wordt al duizenden jaren bewoond. Hier is dan ook veel geschiedenis terug te vinden. De Romeinen, visigoten en Carpetanen zijn hier geweest en dat heeft vondsten voortgebracht uit die tijden. Vandaag de dag is Madrid omgeven door wolkenkrabbers in het centrum. De stad huist vele grote bedrijven en banken en is ook een belangrijk toeristisch oord. Vanwege het warme klimaat is de stad uitermate geschikt voor liefhebbers van warm en droog weer. Vanwege haar ligging, 700 meter boven zeeniveau, wordt het in de avond vaak wel een stuk kouder. Winkelen in Madrid is uiteraard geen probleem. In het centrum zijn veel pittoreske winkeltjes te vinden. In de buitenwijken zijn er grotere warenhuizen en megastores. De Calle Gran Via is de hoofdstraat van Madrid. Hier vindt u bekende winkels als Nike, Springfield en Zara, maar wel met een Spaans tintje. Als u het iets rustiger wilt hebben en het liefst zonder auto’s kunt u in de wijk Sol de winkelstraten bezoeken. Deze zijn autovrij en dat maakt het winkelen net iets plezieriger. Een vakantiehuis in Madrid kenmerkt zich door het heerlijke warme weer. In de zomer kan het er heel warm worden maar zijn er genoeg plekken om de verkoeling op te zoeken.

Apartment Madrid - Spanien Ferienhaus Urlaub

Cultuursnuiven met een vakantiehuis in Madrid

Er zijn te veel bezienswaardigheden in Madrid om ze hier allemaal op te schrijven. Wel zijn er enkele hoogtepunten die u gezien moet hebben wanneer u een vakantiehuis in Madrid boekt. De Plaza Mayor is een prachtig plein aangelegd in de Habsburgse periode. Hier worden vele activiteiten ondernomen. Jaarlijks zijn hier veel markten te vinden. Vroeger waren hier ook stierengevechten en voetbalwedstrijden. U vindt hier traditionelere winkels in de galerijen en ook enkele cafés. Elke 15 mei wordt hier het feest van de beschermheilige van Madrid gevierd. Een vakantiehuis in Spanje biedt altijd genoeg plezier voor museumliefhebbers. Zo vindt u in Madrid een rijk scala aan grote en kleine musea. Zo is daar het Museo del Prado. Hier vindt u schilderijen van de oude meesters. Het Museo Thyssen-Bornemisza is een kunstverzameling die voornamelijk bestaat uit Westerse schilderkunst. Deze verzameling is afkomstig van Baron Thyssen en zijn zoon heeft deze verder uitgebreid. De moderne kunst is ook goed vertegenwoordigd met het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Hier vindt u een grote verzameling moderne en hedendaagse kunst. Omdat de drie musea zo dicht bij elkaar liggen wordt er ook wel gesproken van de “Gouden Kunstdriehoek”. Deze drie zijn de grootste musea van Spanje, maar er zijn ook heel veel kleine musea en instituten te vinden die het bezoeken zeker waard zijn.

Prachtig uitzicht en heerlijk eten

Wanneer u een vakantiehuis in Spanje boekt dan is heerlijk eten vanzelfsprekend. In Madrid vindt u de Mercado de San Antón. Deze markt biedt heel veel Spaanse specialiteiten en streekgerechten. Van patatas bravas tot croquetas, hier vindt u heel veel lekkernijen en een dakterras waar u deze kunt nuttigen. In andere restaurants vindt u ook heerlijke andere tapas. Ook ijszaken doen het uiteraard goed en Madrid heeft ze in overvloed. Een goede zaak bijvoorbeeld is Bellamia. Gespecialiseerd in Siciliaans ijs, hier kunt u het typische Italiaanse broodje ijs bestellen met heerlijke koffie. Zoals gezegd, in Madrid vindt u ongelooflijk veel lekker eten. U kunt u hier maanden vertoeven en elke dag iets anders eten en nooit uitgekeken raken.

Een vakantiehuis in Madrid is dan ook een aanrader voor iedereen die van warm weer en heerlijk eten houdt. Er is heel veel cultuur te beleven in de stad en de verschillende open dakterrassen lenen zich voor een prachtig uitzicht.