Vakantiehuis op Fuerteventura

Fuerteventura

Vakantiehuis op Fuerteventura

Net als Gran Canaria en Tenerife is Fuerteventure een geliefde vakantiebestemming voor Nederlanders, het hele jaar door. Het Canarische eiland Fuerteventura wordt ook wel La Isla Tranquilla (het stille eiland) genoemd. Schitterend mooi zijn de kilometerslange witte en goudkleurige duinen en zandstranden die dit eiland je biedt. Door de lengte en breedte van het eiland is Fuerteventura niet benauwend overvol, maar straalt het juist een bijzonder ontspannen rust uit. Het is het meest zonnige eiland uit het Canarisch archipel en trekt dan ook veel bezoekers die kiezen voor een heerlijke en rustige zonvakantie in Spanje met een vakantiehuis op Fuerteventura.

Populaire vakantiehuizen - Fuerteventura

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Fuerteventura

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Fuerteventura

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Fuerteventura

Loading...

Indrukwekkende duingebied

Bezoek eens het Parque Natural de las Dunas. Dit 27 km² grote duingebied zal je zeker aan een woestijn doen denken. Vanuit jouw mooie vakantiehuis op Fuerteventura is dit gebied prima te bezoeken. Tussen Fuerteventura en Lanzarote vindt u het onbewoonde en daardoor waarschijnlijk minder bekende eiland Los Lobos. Dit natuurreservaat beschikt over een uniek ecosysteem en leent zich uitstekend voor het maken van een ontspannende wandeling. Ook de boottocht naar dit eiland is een bijzonder uitstapje tijdens jouw vakantie in een vakantiehuis op Fuerteventura

Strandvakantie naar Fuerteventura in een vakantiewoning

Fuerteventura beschikt over de meeste stranden van de Canarische Eilanden. Hierdoor is het zeer populair onder de zonliefhebbers. Er is altijd wel een heerlijk strand dicht in de buurt van jouw vakantiehuis of appartement op Fuerteventura. De langste stranden van het eiland tref je in het zuiden, op het schiereilandje Jandia. Net als Corralejo (gelegen in het noorden) is dit de grootste trekpleister voor toeristen. Fuerteventura heeft ook zo’n 150 kleine en meer afgelegen stranden, waar je in alle rust kunt genieten van zon en zee. Ook deze strandjes zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit jouw vakantiehuis op Fuerteventura.

Watersporten

De meeste stranden op Fuerteventura lopen glooiend de zee in, hierdoor is dit een ideale bestemming in Spanje voor een vakantie met kinderen. Maar ook voor duikers en surfers is het een waar paradijs.  Leuk weetje: Fuerteventura betekent letterlijk “sterke wind”. Deze passaatwind waait het gehele jaar door langs de noord- en westkust en is daardoor erg geliefd bij watersporters.

Waar ligt Fuerteventura?

Fuerteventura ligt op een afstand van zo’n 80 kilometer van Afrika - op gelijke hoogte met de Sahara. Dit op één na grootste eiland van het archipel heeft een ander karakter dan de overige eilanden. Het is er droger, waardoor ook minder begroeid. Dit is een overblijfsel uit de vijftiende eeuw. Toen veroverden de Spanjaarden het eiland en pleegden zij roofbouw op de bossen. De invloed van deze gebeurtenis zul je ongetwijfeld zien tijdens jouw vakantie in een vakantiehuis op Fuerteventura.

Ideale gezinsvakantie

Doordat de meeste stranden geleidelijk aflopen in zee is Fuerteventura een eiland dat uitermate geschikt is voor een strandvakantie voor met het hele gezin. Vanuit jouw vakantiewoning met privé zwembad kun je dierentuin Oasis Park bezoeken om met zeeleeuwen te zwemmen of de maki´s te knuffelen. Verken de onderwaterwereld op een glazen boot of roetsj naar beneden vanaf één van de glijbanen in Acua Water Park. Ga eens kijken bij de Turtle Nursery waar gewonde schildpadjes en andere zieke zeedieren opgevangen en verzorgd worden. Daarna is het heerlijk bijkomen bij het zwembad jouw vakantiehuis op Fuerteventura.

Genieten met een vakantiehuis op Fuerteventura!

In Fuerteventura vind je onder andere prachtige natuurparken en uitgestrekte zandstranden. Dit gebied biedt dan ook vele bijzondere en interessante plekken die je vanuit je vakantiehuis op Fuerteventura eenvoudig kunt bezoeken! De vakantiehuizen in Spanje zijn ideaal voor gezinnen of vriendengroepen. Met een eigen keuken, badkamer en tuin geniet je van veel privacy; iets wat je in een hotel nooit zult vinden. Je overnacht gewoon tussen de lokale bevolking, zodat