Vakantiehuis in Galicië - zoek de zon op!

Galicië is een Spaanse autonome gemeenschap, gelegen in het noordwesten van het Iberisch schiereiland. Het wordt gevormd door de provincies La Coruña, Lugo, Orense en Pontevedra. In Galicë geniet je van de landschappen met weelderige valleien en prachtige stranden. Spectaculaire kliffen wachten op je langs de kustlijn, omringd door de Cantabrische Zee en de Atlantische Oceaan. Kortom: dit gebied bevat alle ingrediënten voor de ultieme zon zee en strandvakantie. Ontdek alles over deze regio en vind je favoriete vakantiehuis in Galicië!

Galicië

Populaire vakantiehuizen - Galicië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Galicië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Galicië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Galicië

Loading...

Waarom een vakantie boeken naar Galicië?

Voor wie van zon, zee, strand en cultuur houdt is Galicië de ideale vakantiebestemming. De bekendste plaats is hier toch wel Santiago de Compostella, de hoofdstad van deze regio. Naast de kathedraal en het Plaza del Obradoiro is deze plaats vooral bekend door de Pelgrimsroute welke vanuit alle hoeken van Europa en daarbuiten naar Santiago de Compostella loopt. Galicië bestaat voor een groot deel uit bos en daarmee vind je hier dan ook belangrijke natuurgebieden als de Courel en de Ancares met flinke hoogte verschillen. Vogelliefhebbers bezoeken de Costa de Morte een gebied met steile kliffen waar vele zeevogels broeden. Verder bestaat de kustlijn uit inhammen en rotsachtig gebied. Ook Galicië heeft mooie stranden die een vakantie in Spanje compleet maken. Wil je eens een ander stuk Spanje ervaren dan de bekende costa’s, beleef dan een vakantie aan de kust vanuit een vakantiewoning in Galicië.

vakantiehuis in Galicië

Waar ligt Galicië in Spanje?

Galicië ligt in het uiterste noordwesten van Spanje, boven Portugal. Het grenst aan de Atlantische Oceaan en aan de Cantabrische Zee. In het oosten grenst Galicië aan de regio’s Asturië en Castilië en Leon. Cultuur- en natuurliefhebbers opgelet; een vakantie in Galicië is de ideale bestemming. Je vindt hier overal sporen van de Romeinse en Keltische cultuur als Romeinse bruggen, overblijfselen en zelfs badhuizen. Het landschap is erg divers, van glooiende bergen, witte stranden, groene dalen tot grillige rotskusten. Sommige kusten doen zelfs denken aan de Noorse fjorden. Deze regio in Spanje is geheel anders en moet je ontdekken. Beleef een heerlijke vakantie in Galicië vanuit je vakantiewoning aan de Spaanse kust.

Vakantie in Galicië: de ultieme zon, zee, strandvakantie

Geniet van de kust en verblijf in een vakantiehuis aan zee. Galicië heeft een enorm lange kustlijn. Je vindt hier indrukwekkende kliffen en rotsformaties waarvan je bijna zou denken dat je in Noorwegen bent. De westkust bestaat uit veelal baaien, lijkend op fjorden. Je vindt in totaal wel 700 stranden en baaien in Galicië bijvoorbeeld de stranden van Barquiero, Viveiro en Ortiguieira. De golven zijn vaak hoog waardoor dit deel van Spanje uitermate geschikt is voor surfen. Het bekendste en meest populaire strand in Galicië is het Playa de las Catedrales. Het strand heeft enorme rotspartijen, prachtige bogen in allerlei vormen en grotten. Indien je dit natuurfenomeen wilt zien dan moet je vooraf een aanmelding doen. Ontdek de kust vanuit jouw vakantiehuis in Galicië.

Bezoek de authentieke steden van Galicië

Galicië heeft naast prachtige natuur ook historische steden welke allen de sfeer van deze streek ademen. De bekendste stad hier is, Santiago de Compostella, vooral bekend door de Pelgrimsroute, waarvan het eindpunt in Santiago de Compostella ligt. In de stad vind je veel kloosters en musea. Geniet op een terras van een stuk bekende amandeltaart. Ook de moeite waard is Vigo, een stad met een mooie haven en boulevard. Vanuit Vigo vertrekt de boot naar de Cies eilanden voor de kust. Hier vind je kristalhelder water en een echt wit zandstrand. In Lugo vind je veel Romeins erfgoed als de Romeinse muur. De binnenstad heeft veel gezellige straatjes, binnenplaatsen en pleinen. Bezoek de authentieke steden gemakkelijk vanuit jouw vakantiehuis in Galicië.

Proef de lokale specialiteiten

Wanneer je op vakantie in Spanje bent wil je natuurlijk de lokale specialiteiten proeven. De keuken in Galicië is totaal anders dan de reguliere Spaanse gerechten. Proef hier de Vieira of Concha Peregrina ook wel de pelgrims schelp genoemd. Gerechten met eend, zwijn of patrijs worden hier veel geserveerd met groenten als rapen en kolen. Maar ook vis en schaaldieren als Sint-Jacobsschelpen of gegrilde sardines kun je hier eten. De meest bekende schotels zijn hier Lacon con grelos (varkensvlees met groene rapen), Pote gallego (stoofschotel met bonen, rundvlees met chorizo, aardappelen en groenten) en Caldo gallega (andere variatie van de pote gallego). Wil je eens niet koken in je vakantiewoning Spanje? Ga dan lekker uit eten en proef de smaak van Galicië.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Galicië

Zoals je leest is de regio Galicië een ideale bestemming voor een zonnige strandvakantie! Daarnaast is er de mogelijkheid om een ciytrip te maken naar diverse bruisende steden. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen met zwembad in Galicië beschikbaar zijn en huur jouw ideale vakantiewoning in Spanje in deze bijzondere vakantiebestemming.