Vakantiehuis op El Hierro - kom tot rust

Wil je graag naar Spanje, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is het eiland El Hierro dan wat voor jou! El Hierro is de kleine parel van de Canarische eilanden. Toeristen zoeken dit eiland op om tot rust te komen in een prachtige groene en bergachtige omgeving. El Hierro onderscheidt zich dan ook van de andere Canarische eilanden door haar schitterende uitzicht en de rust die dit gebied uitstraalt. Kom van alles te weten over dit eiland en vind jouw favoriete vakantiehuis op El Hierro!

Vakantiehuis op El Hierro

El Hierro– “groen, bergachtig en pure rust”

El Hierro is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland wordt ook wel La Isla Chiquita (het kleine eiland) genoemd. Dit Canarische eiland wordt vooral als vakantiebestemming gekozen vanwege de heersende rust, de stilte en de mooie natuur. Een vakantiehuis op El Hierro zal je dan ook pure ontspanning bieden. Het bergachtige El Hierro heeft slechts een paar zandstranden, maar heeft net als de andere Canarische eilanden een zeer mild klimaat. Het eiland heeft een indrukwekkend woest karakter, omdat het maar liefst 500 vulkanen herbergt. Vanuit je vakantiehuis op El Hierro lenen de bergen met hun naaldbossen zich uitstekend voor lange wandelingen over het eiland.

Bezoek de bijzondere plekken van El Hierro

Een bijzondere plek is El Sabinar, een plateau dat vaak geteisterd wordt door harde winden en waar je honderden jeneverbessen vindt, die door de wind vreemde vormen hebben aangenomen. Bezoekers van het eiland genieten overal van de mooiste uitzichten. Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken. In het waterreservaat bij La Restinga kun je prachtige flora en fauna vinden. Hier bevinden zich ook enkele duikcentra. El Hierro is een eiland met ongeveer vijfhonderd vulkanen. Dit is terug te zien in de zwarte rotsen en het prachtige heuvelachtige landschap. Ook vanuit een vakantiehuis in El Hierro kun je prachtig vulkanisch landschap ontdekken.

Bezoek de ruige kliffen vanuit je vakantiehuis op El Hierro

El Hierro dankt zijn vorm aan een aardbeving. Hierbij brak ongeveer een derde van het noordelijk deel van het eiland af, waardoor de huidige El Golfo baai ontstond. Eeuwenlang werd het eiland gezien als het einde van de wereld, voor de echte avonturiers en ontdekkingsreizigers die het gebruikten als beginput van nog meer ontdekkingen.  Zeer bijzonder zijn de kliffen op het eiland. Deze rijzen soms meer dan 1000 meter hoog uit de zee op. Dit fraaie natuurverschijnsel geeft de kust zijn spectaculaire uitstraling, waar je zeker van zult genieten. Vanuit je gezellige vakantiehuis op El Hierro kun je deze kliffen prima bezoeken.

Bereikbaarheid El Hierro

Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar El Hierro te vliegen. Vanuit Tenerife kun je per boot of klein vliegtuig op het eiland komen. De reis is hier naartoe is werkelijk prachtig. Een verblijf in een vakantiehuis op El Hierro is dan ook meer dan de moeite waard. Het eiland erg authentiek gebleven, omdat het massatoerisme hier afwezig is. Op het eiland kun je wandelen, bergbeklimmen of fietsen. De mogelijkheden om de prachtige natuur bewonderen zijn eindeloos.  Wij wensen u alvast een fijn verblijf als u voor deze bestemming mocht kiezen!

Boek een gezinsvakantie naar El Hierro

Bezoek El hierro met het hele gezin! Het eiland heeft een recreatiegebied waar de allerkleinsten zich kunnen vermaken. Je kunt hier bijvoorbeeld de bijzondere reuzenhagedis bewonderen. Bezoek met heel het gezin het natuurzwembad La Maceta. Hier kun je een heerlijke duik nemen en genieten van de zon, zee en de lava. Dit natuurzwembad is zeker een aanrader wanneer je niet beschikt over een vakantiehuis met zwembad. Heb je een voorliefde voor duiken dan ben je bij El Hierro aan het juiste adres. Het  zee reservaat in het zuiden van het eiland is een waar paradijs voor duikers. Bezoek vanuit je vakantiehuis in Tenerife dit prachtige eiland met het hele gezin, een beleef een vakantie om niet snel meer te vergeten.

Vind jouw favoriete vakantiehuis op El Hierro!

Zoals je leest beschikt  El Hierro over prachtige stranden en leuke dingen om te zien of doen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in El Hierro beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuisje in Spanje in deze zonnige vakantiebestemming.