Vakantiehuis in Castilla-Leon

Wil je graag naar Spanje, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de regio Castilla-Leon dan wat voor jou! Castilla-Leon beschikt namelijk over de prachtige historische hoofdstad Salamanca, met mooie natuur en een groot aanbod streekwijnen. Deze regio biedt vele bijzondere en interessante plekken die je vanuit jouw vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken! Ontdek alles over deze regio en vind je favoriete vakantiehuis in Castilla-Leon!

Vakantiehuis in Castilla-Leon

Populaire vakantiehuizen - Castilië-Leon

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Castilië-Leon

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Castilië-Leon

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Castilië-Leon

Loading...

Waarom op vakantie naar Castilla-Leon?

Een vakantiehuis in Castilla-Leon biedt vele mogelijkheden. Door de grootte van het gebied, dat omgrenst is door bergen, vindt je hier diverse landschappen met natuur en cultuur. Zoek je rust voor bijvoorbeeld een vakantie met jonge kinderen of een vakantie met hond, dan vind je hier zeker iets. Het massatoerisme zie je hier nog niet, hoewel de route naar Santiago de Compostella, die door het gebied gaat, wel zeer populair is. Naast de afgelegen dorpen en plekken in de bergen, vind je hier ook kleurrijke steden, zoals de “Gouden stad” Salamanca. Ook de liefhebbers van wat meer vertier komen hier dus aan hun trekken.

Vakantiehuis in Castilla-Leon

Waar ligt Castilla-Leon in Spanje?

Castilla-Leon bestrijkt maar liefst een vijfde deel van het hele Spaanse grondgebied. Met een oppervlakte van meer dan 94.000 m2 is het zelfs de meest uitgestrekte regio van de Europese Unie. In het noorden wordt het gebied begrenst door de bergen van Cordillera Cantábrica, in het oosten liggen de Sistema Ibérico, in het westen de Montes Galáico ­Leoneses en in het zuiden wordt het gebied geflankeerd door het Sistema Central. Verblijf je in een vakantiehuis in Castilla-Leon, dan ben je dus omgeven door bergen, die zorgen voor gevarieerde landschappen met in hoger gelegen gebieden sneeuw en lager gelegen vruchtbare bomenmassa’s.

Maak een citytrip vanuit je vakantiehuis in Castilla-Leon

Salamanca is de hoofdstad van de regio en we raden je zeker aan om deze stad te bezoeken vanuit je vakantiehuis in Castilla-Leon. Sinds eind van de 20e eeuw is het oude centrum Werelderfgoed van de UNESCO. Je vindt er gebouwen in romaanse en gotische stijl, maar de Renaissancestijl  voert hier de boventoon. De stad ligt in het midden van Spanje. Ongeveer tussen Porto (Portugal) ten oosten en Madrid ten zuidwesten. Valladolid, een andere grote Spaanse stad, ligt op ongeveer 100 kilometer ten noordoosten. Er zijn dus relatief dichtbij nog een aantal klassieke steden te bezoeken als je in deze regio vakantie viert. Een vakantie in Murcia is ook zeker een aanrader. De stad Murcia wordt ook wel het Madrid van het zuiden genoemd. Je vindt er tal van historische gebouwen en vooral een gezellige authentieke Spaanse sfeer.

Ontdek de mooiste natuur van Castilla-Leon

Castilla-Leon heeft een zeer gevarieerd aanbod qua dieren, zeker ook door de grote oppervlakte. In de woeste delen van het gebied zou je wolven of beren kunnen tegenkomen, die vandaag de dag een beschermde status genieten. In andere delen vind je berggeiten, herten, wilde zwijnen en diverse vogels.  Qua bomen is de steeneik de meest voorkomende in deze streek. Deze kan goed tegen de kou en de warmte. De zomers zijn in dit gebied over het algemeen gematigd, maar in de winter kan het er erg koud zijn. Dus boek je een vakantiehuis in Castilla-Leon in de winterperiode, vergeet dan niet om warme kleren mee te nemen.

Proef de beste wijnen tijdens je vakantie in Spanje

Onbekend maakt onbemind, maar de laatste tijd krijgen de wijngebieden in Castilla-Leon steeds meer aandacht. Het belangrijkste wijngebied van de regio ligt aan de Duero rivier. Je koopt de heerlijkste kwaliteitswijnen in wijnbodega’s op soms prachtige idyllische plaatsen. De Titos de Guarda, de Crianca en de Reserva zijn voorbeelden van rode wijnen. Liever een witte wijn? Neem dan de Vinos Joyenes, een frisse, fruitige en zachte wijn die gelijk na oogst en verwerking gedronken kan worden. Verblijf je in een vakantiehuis in Castilla-Leon en heb je geen zin om te koken, bezoek dan een restaurant en proef van de aloude recepten die al meer dan 300 jaar aan gasten worden voorgeschoteld. De wat meer avontuurlijke eters kunnen bijvoorbeeld kiezen voor kikkerbilletjes of slakken. Ook gedroogd rundvlees en geitenvlees staat hier vaak op de menukaart.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Castilla-Leon

Zoals je leest beschikt Castilla-Leon over prachtige natuurgebieden en een rijke cultuur! Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vakantiehuizen in Castilla-Leon beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiewoning in Spanje in deze bijzondere vakantiebestemming.