Vakantiepark in België

Voor een leuke vakantie hoef je nooit ver te reizen! Rijd met de auto naar het zuiden en verblijf in een vakantiepark in België. Elk vakantiepark is verschillend, gaande van rustige kleine familieparken in de natuur tot grotere bungalow parken met volop faciliteiten. Er is altijd een park dat bij je past!

vakantiepark Belgie

Veelzijdig België

In België hebben wij vooral kleinere vakantieparken geselecteerd of domeinen waar niet zoveel huisjes in verhuur zijn. Dat geeft een relaxte sfeer en familiale gezelligheid. Sommige huisjes uit de vakantieparken in België liggen in het bos, andere aan een meer of in de buurt van een rivier. De natuur en de omgeving spelen altijd een grote rol. Ontdek de omliggende natuur te voet of met de fiets. Er bestaat in Vlaanderen een uitgebreid netwerk van fietspaden. In de Ardennen zijn er mountain bike routes en avontuurlijke wandelpaden aangelegd. Bekijk dan ons aanbod 'vakantiepark in België'

vakantiepark in Belgie

Waarom een vakantiehuis huren op een vakantiepark in België?

Het verblijf in een vakantiehuisje op een vakantiepark in Belgie heeft diverse voordelen:

  • Kinderen krijgen de ruimte en maken meteen vriendjes

  • De hond mag mee op vakantie in vakantieparken in Belgie

  • Doordat een park nooit heel druk is, heerst er overal een heerlijk rustige sfeer

  • Je kunt altijd fietsen en wandelen vanuit je vakantiehuisje

  • Je vindt in elke regio leuke buitensport activiteiten

  • Je voelt je echt in het buitenland en toch zo dicht bij huis

Vakantieparken in de Belgische Ardennen

In een bungalowpark in de Belgische Ardennen geniet je van een echt ontspannen vakantie. Je hoeft er niets, je leeft in de natuur op het ritme van de landelijke dorpjes in de omgeving. Toch heb je belangrijke bezienswaardigheden in de buurt zoals de Grotten van Han, de kasteelruïne van La Roche, de indrukwekkende citadel van Dinant, de enorme meren van L’Eau d’Heure onder Charleroi, Durbuy, het kleinste stadje ter wereld of Spa, de thermale badstad die al door de tsaren werd bezocht. Op deze manier combineer je cultuur met je verblijf in één van de vakantieparken in België.

Vakantieparken in Belgisch Limburg

Als je in Belgisch Limburg op een vakantiepark verblijft, moet je zeker niet vergeten je fiets mee te nemen. In de loop der jaren zijn in deze provincie de zogenaamde knooppuntroutes aangelegd, een indrukwekkend stelsel van fietsroutes. Onderweg kom je door de unieke heidegebieden of rijd je langs een jaagpad aan de Maas. Je kunt hele leuke uitstapjes maken naar bourgondisch Maastricht, stad van de smaak, Hasselt of Tongerlo, een van de oudste stadjes van België.

Vakantieparken in Luxemburg

In het Groot Hertogdom Luxemburg beleef je een fantastisch verblijf  in een vakantiepark. De natuur is hier overweldigend mooi: wild en ruig in het Müllerthal, ook wel “klein Zwitserland” genoemd of  glooiend en heuvelachtig in het wijngebied aan de Moezel.  Waterpret volop  aan het stuwmeer van Esch-sur-Sûre tegen de Belgische Ardennen.  Shopaholics opgelet: overal in het land staan overdekte winkelcentra  en hoofdstad Luxemburg, stad van de Duizend Bruggen, is een zalige plek  om je creditcard zonder aarzelen te gebruiken.

Gastronomisch genieten in België

De vakantiepark in Belgie zijn op zichzelf een oase van rust in een toch al mooi natuurgebied. Je geniet nog meer van de omgeving door in een dorpje in de buurt te proeven van de lokale gastronomie of een streekbiertje. Wat denk je van de Hasseltse jenever, Limburgse Asperges, Ardense ham, Abdijbier Leffe of trappist uit Rochefort, Forel uit Malmédy en kaas van de bioboer. Je kunt dit overal in de knusse restaurantjes bestellen of eten tijdens een picknick.

Trouwens: bekijk ook onze andere vakantieparken in Europa.