Vakantiehuis in Seeland

Kenmerken voor Seeland is hoofdzakelijk de prachtige en ongerepte natuur. Cultuur en natuur valt overal met elkaar te combineren. Vanuit je vakantiehuis in Seeland is het niet ver naar Kopenhagen waar veel attracties en bezienswaardigheden te vinden zijn. De lange kustlijn van Noord-Seeland maakt dat dit gebied ideaal is voor een strandvakantie. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar Tisvildeleje, Liseleje of Gilleleje. Noord- en West-Seeland worden door het Roskilde fjord en het Isefjord van elkaar gescheiden. Dit prachtige fjordlandschap is ook van groot historisch belang. Er zijn hier verschillende vondsten uit het Viking- en het Stenentijdperk. Noordwest-Seeland is beroemd om zijn unieke landschap vol contrasten.

Vakantiehuis in Seeland

Populaire vakantiehuizen - Seeland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Seeland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Seeland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Seeland

Loading...

Unieke landschap in Seeland

Vruchtbare velden, duinen, steile kusten en mooie wouden wisselen elkaar af. Het noordelijke deel Odsherred is bekend om zijn unieke landschap. Het is aan 3 kanten omgeven door water en er schijnt hier een bijzonder licht, welke kunstenaars trekt. Velen werken zijn verzameld in de galerieën en tentoonstellingen in de omgeving. Hier zie je hoe de kunstenaars het bijzondere licht hebben verwerkt in hun kunstwerk. De stranden behoren tot de beste van Denemarken, een vakantiehuis aan de kust is dan ook zeer aangenaam. Je kunt hier naartoe om te ontspannen, te zwemmen en voor watersporten.

Noord-Seeland, Hornbak en Gilleleje

Op korte afstand van Kopenhagen vind je de parel van Denemarken: de kuststreek. Hier liggen dorpen als Gilleleje, Hornbak of Dronningmalle. In Noord-Seeland valt ontspanning en activiteit makkelijk met elkaar te combineren. Genieten is eenvoudig in je vakantiehuis in Denemarken en geniet ook van het leven in Kopenhagen met haar vele bezienswaardigheden zoals Tivoli en de opera. Noord-Seeland zelf biedt verschillende attracties zoals Slot Kronborg in Helsingar en slot Frederiksborg in Hillerad. Met het veer van Helsingar kun je een uitstapje maken naar Helsingborg, Zweden of ontdek de kleine gemoedelijke stadjes zoals bijvoorbeeld Gilleleje met de leuke vissershaven.

Bezienswaardigheden in Seeland

Vanuit Noord-Seeland is het slechts een uurtje rijden naar Kopenhagen. Hier vind je Tivoli, het Nationaal museum, de opera en de winkelstraat Straget. Er zijn zoveel attracties en bezienswaardigheden in Kopenhagen dat ze bijna ontelbaar zijn. In de directe omgeving vind je o.a. Noord-Seelands Sommerpark in Grasted, Kronborg slot in Helsingar en Fredensborg Slot in Hillerad.