Vakantiehuis in Bretagne

Zoals je op weinig andere plekken meer zult ervaren, is de oorspronkelijkheid nog voelbaar in Bretagne. Desondanks er jaarlijks veel toeristen naar deze westelijke regio trekken, hebben de eeuwenoude culturen hebben hun plek in de oudheid behouden en worden de toeristen hier in opgenomen waardoor het massatoerisme ver te zoeken lijkt. Laat je verrassen tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Bretagne door het honderden kilometerslange kustlandschap, ontdek de kerken, bezoek de authentieke middeleeuwse steden, of dompel je samen met de plaatselijke bevolking onder in de Keltische feesten. Bretagne is een bestemming die garant staat voor een fijne vakantie in Frankrijk met het hele gezin. Geniet van de mooie zomers en de bourgondische keuken.

De kust van Bretagne

Populaire vakantiehuizen - Bretagne

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Bretagne

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Bretagne

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Bretagne

Loading...

Het schiereiland Bretagne

Bretagne is een groot schiereiland in het uiterste westen van het Franse vasteland. Het land is deels heuvelachtig, deels vlak.  Bretagne kenmerkt zich als ‘het land aan zee met de gouden zandstranden’. De ruige kustlijn wordt gedomineerd door een rotsachtige, vaak 50-70 m hoge steile kust , talloze baaien, schiereilanden, kapen en lange duinenstranden. Daarnaast varieert het binnenland met weiden, heidevlaktes en bossen. Overal zal je oude bouwwerken aantreffen zoals oude kapellen, burchten, kastelen, en historische stadscentra als je op ontdekking gaat vanaf je vakantiehuis in Bretagne. En natuurlijk de neolithische monumenten (de megalieten) uit de oude Bretonse cultuur. Met name in de omgeving van Carnac en Erdeven vind je hiervan talloze voorbeelden.

Vakantiehuis in Bretagne

4 redenen om een vakantiehuis in Bretagne te huren

  1. Veelzijdige vakantiebestemming

  2. Overnachten vlak bij de Atlantische oceaan

  3. Particuliere vakantiehuizen tussen de lokale bevolking

  4. Rijk aan historisch erfgoed

vakantiehuis in Bretagne

Populaire steden bij je vakantiehuis in Bretagne

In Bretagne heb je veel te zien en te doen. Een vakantiehuisje is dan ook meteen een goed startpunt om de omgeving te verkennen.

De kust van Bretagne

1) Concarneau

In deze ommuurde stad, die de gebouwen uit de Middeleeuwen perfect bewaart,leer je veel dingen over de gebruiken van de plaats. Het is een unieke ervaring! De haven van de stad is echt mooi en je kunt er de zonsondergang bewonderen vanaf een bevoorrechte plek. Bovendien heeft deze stad een grote voorliefde voor vissen en een bewijs hiervan is het Visserijmuseum van de stad Concarneau . De Glénan-archipel zal je leuk vinden, er zijn zeven eilanden in de buurt die je kunt bezoeken.

2) Saint-Malo

In deze kuststad kun je als geen ander genieten van de kust. Op de stranden van Saint-Malo en l'Eventail geniet je van een unieke omgeving. Bovendien zul je verrast zijn door de stadsmuur en de kathedraal van Saint-Malo . De haven van de stad zal je verbazen over de schoonheid van de plaats bij elke zonsondergang. Een ander merkwaardig monument zijn de Rothéneuf-rotsen.

3) Rennes

De grootste stad in Bretagne is ook de hoofdstad: Rennes. In deze Franse stad zijn de twee belangrijkste toeristische attracties cultuur en natuur. De bezienswaardigheden zijn een must tijdens een vakantie in een vakantiehuis in Bretagne. In het park van Tabor en Gayeulles vind je de perfecte plek om te ontspannen met je gezin in een natuurlijke omgeving. Bewonder in de stad indrukwekkende gebouwen, zoals de kathedraal Saint-Pierre de Rennes, het parlementsgebouw van Bretagne, het stadhuis en de vele middeleeuwse huizen.

De Franse keuken in jouw vakantiehuis in Bretagne

Voor de liefhebbers van lekker eten biedt deze regio een uitgebreid aanbod aan lekkernijen, voornamelijk afkomstig uit het water: verse vis en zeevruchten, zoals oesters, mosselen, kreeft en langoest, maar daarnaast zijn ook de groenten en het vlees zeer smaakvol. In de keuken van jouw vakantiehuisje bereid je de ingekochte plaatselijke ingrediënten tot heerlijke gerechten. Drink daarbij een glas typisch Bretonse cider – geniet ervan, je bent op vakantie!

Wandelen in de winter of zonnen aan zee

Bretagne heeft een buitengewoon mild klimaat en onderscheidt zich daarmee van veel andere regio's. Vaak zijn de winters vorstvrij wat dit gebied samen met de doorgaans warme, aangename zomertemperaturen tot een geliefd reisdoel maakt gedurende het hele jaar. Het strandseizoen loopt van mei tot oktober. In de winter kan het wel flink stormen, en bestaat de kans dat je kennismaakt met de elementaire natuurkrachten die zich dan openbaren. Maar wat is er lekkerder dan jezelf weer opwarmen en drogen bij de haard van jouw vakantiehuis in Frankrijk, na een stormachtige en regenachtige strandwandeling aan de kust in Bretagne.

Door het milde klimaat hebben zich in Bretagne diverse soorten flora en fauna ontwikkeld. Met name de diversiteit onder de bewoners van de zee is indrukwekkend: schol, tonijn rog, tarbot, sardientjes, makreel, goudbrasem, zeetong, zeepaardjes, mosselen, baars, oesters, krab, kreeft, robben langoesters, en slakken. In de meren en rivieren tref je ook de meest uiteenlopende soorten aan. Deze diversiteit van deze uitzonderlijke dieren- en plantenwereld wordt beschermd door diverse natuurparken.

Bretagne: een tweetalig land

Je zal op straat een taal opvangen die je niet direct als Frans zult thuisbrengen: het Bretons. De laatste jaren wordt deze taal opnieuw leven in geblazen en geeft het de mensen in Bretagne een extra verbintenis met hun wortels en herkomst. Het is een apart vak op de scholen, radiozenders en of radioprogramma´s zijn in het Bretons en de bewegwijzering is vaak tweetalig. Ook theater en literatuur in deze taal zijn niet uitzonderlijk. Leer deze verrassende authentieke regio kennen vanuit jouw vakantiehuis in Bretagne. Je zit hier midden in het echte leven en komt zo snel in contact met de plaatselijke bevolking en cultuur.