Vakantiehuis in Zuid-Jutland

Nergens anders in Denemarken vind je zoveel attracties en recreatieve activiteiten als in Zuidoost- en Zuid-Jutland. De regio heeft een groot aantal activiteiten voor zowel voor groot en klein. Ontdek het nieuwe Wetenschapscentrum Danforr Universe op Als of waan je weer even in je kindertijd in Legoland in Billund. In de Givskud dierentuin kun je vele mooie dieren aanschouwen of neem een frisse duik in Slotsøbadet in Kolding. Een perfecte uitvalsbasis om al deze activiteiten te ondernemen is vanuit je eigen vakantiehuis in Zuid-Jutland.

Vakantiehuis in Zuid-Jutland

Populaire vakantiehuizen - Zuid-Jutland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Zuid-Jutland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Zuid-Jutland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Zuid-Jutland

Loading...

Natuur en strand bij Zuid-Jutland

De natuur in deze regio valt te kenmerken als een belevenis op zich. De grote, brede zandstranden en de Waddenzee in het westen en de heuvels en bosgebieden in het Noordoosten maken dit gebied één van de meest gevarieerde gebieden van Denemarken. Denk je ook eens aan het idyllische landschap op Als en de schilderachtige dorpjes langs de grens en de Flensburg Fjord.

Deze combinatie van recreatiemogelijkheden, activiteiten en de fantastische natuur maken deze regio tot een perfect vakantieparadijs. Je vakantie zul je niet snel vergeten en zeker ook niet het vakantiehuis in Zuid- Jutland waar je in hebt overnacht tijdens je vakantie.

Ontdek de geschiedenis tijdens je vakantie

Zuidoost-Jutland is een regio met een voor Denemarken zeer belangrijke geschiedenis. Zo liggen er in de regio gedenkstenen voor de oorlogsslachtoffers welke in het verleden voor hun vaderland hebben gevochten. Maar je vindt in deze regio meer dan enkel historische monumenten. Te denken valt aan moderne architectuur (ook terug te vinden in onze vakantiehuizen in Denemarken), Deens Design en levendige handelsplaatsjes. In de zomer worden in enkele plaatsen ook festivals gehouden waar bijvoorbeeld bekende musici optreden.

Het achterland van Zuidoost-Jutland kenmerkt zich door bosgebied, beschermd natuurgebied, beekjes en meertjes. Bij de meren van Silkeborg vind je het Himmelbjerget met het hoogste punt van Denemarken. Maak je hier bijvoorbeeld een boottocht of een kanotocht en geniet van de prachtige natuur om je heen. Breng ook eens een bezoek aan het schiereiland Juelsminde, hier vindt je één van de mooiste streken van Denemarken met betrekking tot de natuur. Er is ook een sfeervolle jachthaven en er zijn gezellige winkeltjes te vinden.

Bezienswaardigheden in Zuid-Jutland

Wanneer je tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Zuid-Jutland graag er even op uit wilt, dient je zeker plaatsen als Kolding, Fredericia en Aabenraa te bezoeken. Bezoek het Aabenraa slot en waan je even in het leven van de Vikingen. Ook de haven van het fjord is een bezoekje waard. Kolding kent uitstekende winkels, musea, kunstgaleries, theaters, groene oases en nog veel meer interessants. Zoals je leest hoeft je zich in Zuidoost-Jutland niet te vervelen. Wacht niet langer en boek nu je vakantiehuis in Denemarken!