Vakantiehuis in Lanaken

In Belgisch Limburg, op slechts 10 minuten van het Nederlandse Maastricht, vind je het gezellige plaatsje Lanaken.  De kleine deelgemeente Oud-Rekem werd in 2008 verkozen tot het mooiste dorp van Vlaanderen.  Ontdek de oude stenen huisjes, het impossante kasteel en de uitnodigende terrasjes van het kleine dorp. De Neanderthal Site van Lanaken laat je kennis maken met de vroegere bewoners van het gebied. Beklim de Kesseltse Kip en geniet van het weidse uitzicht over de velden. De 12de eeuwse waterburcht van Pietersheim is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Lanaken. Op 20 minuten rijden van Lanaken vind je Tongeren, de oudste stad van België.  Ook andere leuke en interesse steden, zoals Hasselt, Genk en Luik zijn slechts een korte autorit verwijderd van jouw vakantiehuis in Vlaanderen.

Feriehuse i Lanaken

Populaire vakantiehuizen - Lanaken

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Lanaken

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Lanaken

Loading...

Waar ligt Lanaken?

Lanaken ligt in het oosten van de Belgische provincie Limburg, vlakbij de grens met Nederland. Het mooiste dorp van Vlaanderen, Oud-Rekem, is een deelgemeente van Lanaken. De vele restaurants, bars, winkels en bezienswaardigheden van Maastricht liggen op minder dan 10km rijden van jouw vakantiehuis in Lanaken. Bezoek het begijnhof en het Gallo-Romeins museum van Tongeren, op 20km afstand. Ga shoppen in Hasselt, Genk of Luik, op minder dan een half uur rijden van Lanaken. Nog meer winkels vind je terug in Maasmechelen Village met zijn designer outlet winkels. Connecterra, de toegangspoort naar het indrukwekkende Nationaal Park Hoge Kempen, ligt ook in Maasmechelen, op zo’n 10km afstand van Lanaken.  Het fort van Eben-Emael, het pittoreske dorpje Kanne en het levendige stadje Valkenburg zijn slechts een paar van de vele bezienswaardigheden die je kan bezoeken vanuit je vakantiehuis in Lanaken.

Waarom kiezen voor Lanaken?

Ontdek het grote aanbod aan recreatieve mogelijkheden dat Lanaken te bieden heeft. Geniet van een heerlijk streekbiertje op een zonnig terras in het mooiste dorp van Vlaanderen, Oud-Rekem.  Bezoek de indrukwekkende waterburcht van Pietersheim, de interessante Neanderthal Site of het uitkijkpunt Kesseltse Kip. Maak een wandeling doorheen het Nationaal Park Park Hoge Kempen en aanschouw dit prachtig natuurgebied vanaf de oude mijnschachtbok. Wanneer je in de lente verblijft in een vakantiehuis in Lanaken, mag je zeker de witte en roze bloesems niet missen van de fruitbomen van Haspengouw.  De jongste gasten kunnen zich helemaal uitleven in Plosa Indoor Hasselt of bij een tocht met de huifkar doorheen de kleurrijke omgeving. Flaneer langs de winkels in Maasmechelen Village, loop over de oude stadsmuren van Tongeren of breng een bezoek aan het fort van Eben-Emael.  Verblijf in een vakantiehuis in België en ontdek welke culturele en natuurlijke pareltjes Lanaken te bieden heeft.

Jouw vakantiehuis in Lanaken

Zoek je een ontspannende vakantie in een groene omgeving? Dan kan je tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Lanaken wandelen doorheen het prachtige Nationaal Park Hoge Kempen of over de glooiende heuvels van de Voerstreek. Ontdek de zee van roze en witte bloesems van Haspengouw of aanschouw de moderne kunstwerken in het groene landschap van Borgloon. Heb je meer zin in een culturele vakantie? Bezoek dan het mooiste dorp van Vlaanderen, Oud-Rekem of de Nederlandse stad Maastricht tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Vlaanderen. Ook het Fort van Eben-Emael, het oude Tongeren, de waterburcht van Pietersheim en de C-mine in Genk zijn absolute culturele toppers in de buurt van Lanaken. Shoppen in Maasmechelen of Maastricht, een gezellig terrasje in Valkenburg, een bezoek aan de Neanderthal Site van Lanaken. Lanaken biedt alles wat je nodig hebt om een onvergetelijke vakantie te beleven in Belgisch Limburg.