Vakantie in een natuurhuisje

Shhh, hoor je dat?

Precies, je hoort helemaal niks... Met je natuurhuisje geniet je van alle rust. Na een stap buiten de deur zie je de zonnestralen die door de bladeren schijnen. In de verte hoor je geritsel. Misschien was dat wel een hert? Achter je hoor je vogelgezang, die tussen de bomen door verder echoed. Je ademt even diep in en uit en realiseert je dat je echt gelukkig bent zo midden in de natuur...

Een vakantiehuis in de natuur; wie droomt daar nu niet van? Word rustig wakker met uitzicht op een meer, de bergen of een bos en begin de dag vol energie. Het natuurhuisje is het ideale toevluchtsoord voor een vakantie in de natuur.

Genieten in je eigen natuurhuisje

Geniet van een weekjes vertoeven in je eigen natuurhuisje en vier je vakantie in de natuur! Verblijf in of naast prachtige bossen, kabbelende beekjes of tussen de heidevelden. Deze vakantiehuizen liggen namelijk op de mooiste en wellicht ook rustige plekjes in de natuur. Zo geniet jij optimaal van de bossen, de bergen, het platteland of het water om je heen. Een natuurhuisje huren is een absolute must als je echt van de natuur houdt!

vakantiehuis in de natuur

4 redenen om een een natuurhuisje te huren

Ben je het ook zo zat dat je tent wegwaait of dat je de halve camping moet doorlopen om een toilet te zoeken? Met een vakantiewoning in de natuur, a.k.a. een natuurhuisje, geniet je van alle gemakken die een vakantiehuis te bieden heeft.

 1. Geniet van meer comfort tijdens je vakantie in de natuur
 2. Zowel in de zomer als in de winter een goed idee
 3. Vermijd toeristen en geniet van de rust met een natuurhuisje
 4. Vakantiehuis midden in de natuur of aan zee

Voor wie is een natuurhuisje geschikt?

Wat is er nu nog beter dan wakker worden en vogels horen fluiten? Geen herrie, geen gedoe, geen drukte. Voor sommige mensen is dat gevoel van rust echt heerlijk! Een vakantiehuisje in de natuur is dan ook perfect voor een verschillende type personen:

 • Natuurliefhebbers
 • Natuurfotografen
 • Vogelspotters
 • Wandelaars en fieters
 • Liefhebbers van rust
Wandelen in de natuur

Faciliteiten van de natuurhuisjes

Ben je op zoek naar een vakantie in een natuurlijke omgeving? Geniet van de gezellige sfeer in een natuurhuisje met een milieuvriendelijke uitrusting. Natuurhuizen op onze website met dit symbool zijn geschikt voor iedere natuurliefhebber en voldoen aan minstens 3 van de volgende kenmerken: 

 • Vakantiehuis met minimaal stroomverbruik door warmtepompen of energiebesparende installaties;
 • Vakantiehuis van hout met goede isolatie;
 • Kachel of open haard; 
 • Midden in een gebied dat rijk is aan paddenstoelen, bessen en goede viswateren;
 • Eigen stroomvoorziening;
 • Eigen waterbron.
vakantiehuis in de natuur

Pure natuurbelevenis in Scandinavië

In Scandinavië hebben we veel natuurhuizen in ons aanbod. Met natuurhuisjes in Noorwegen, Finland en Zweden hebben we een reeks 'back to nature'-vakantiehuizen die de meeste natuurliefhebbers enthousiast zullen maken. In Noorwegen vind je gletsjers, fjorden, bergen en watervallen. In Zweden geniet je van meren, bossen en de zee. Deze afwisseling maakt dit een goede locatie voor een vakantie in een natuurhuisje! 

 

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen