Vakantiehuis op Funen

Vakantiehuis in Funen

Vakantiehuis op Funen

Funen is het op één na grootste eiland van Denemarken, gelegen tussen het eiland Seeland (het grootste eiland) en het vasteland, Jutland. Het landschap is ligt glooiend en de afstanden zijn relatief kort. Mede daardoor zijn vakantiewoningen op Funen populair voor een fietsvakantie. De eilandengroep van Zuid-Funen is een geweldige plek om te verkennen vanuit als basis een vakantiehuis in Denemarken. Je vindt er eilanden in verschillende maten, prachtige zeestraten, baaien en inhammen. Funen bereikt je erg gemakkelijk door de Grote Beltbrug te nemen vanaf Seeland (Kopenhagen) of de Kleine Beltbrug vanaf Jutland. Op dit eiland biedt NOVASOL voldoende vakantiehuizen op Funen om je vakantie in Denemarken naar wens te kunnen invullen.

Populaire vakantiehuizen - Funen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Funen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Funen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Funen

Loading...

Land van de sprookjes

Funen wordt ook wel het land van de sprookjes genoemd. Dat is niet alleen omdat Hans Christian Andersen hier zijn eerste stappen heeft gezet maar ook door de grote variatie van dit prachtige eiland. De vakantiehuizen op Funen zijn hoofdzakelijk langs de kilometerslange kust gelegen van Hasmark in het Noorden tot Horne en Fåborg in het Zuiden. Daartussenin vindt u een zeer lang en afwisselend landschap met idyllische stadjes en huizen, fjorden en baaien. Over het hele eiland verdeeld vindt u een lange rij van activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Odense, de belangrijkste stad van Funen

Odense is de grootste stad van Funen en vernoemd naar Vikinggod Odin. Door de verbinding met de zee is Odense uitgegroeid tot een belangrijke havenplaats. In de Middeleeuwse wijk van de stad vindt u de meeste bezienswaardigheden en musea. Mede dankzij de vele studenten is het ook een gezellige stad. De bekendste inwoner van Odense is Hans Christian Andersen. Deze beroemde sprookjesschrijver werd hier in 1805 geboren. In zijn geboortehuis is nu een museum.

Egeskov slot

Op Funen staan meer ontzettend veel kastelen en landhuizen, waaronder het Egeskov Slot. Dit kasteel stamt uit de zestiende eeuw. Volgens een overlevering zou de fundering van het kasteel een heel eikenbos hebben gekost. Behalve het kasteel en de tuinen is er ook een automuseum en een doolhof voor de kinderen te bezoeken.

Hindsholm

Op het schiereiland Hindsholm in het noordoosten van Funen heeft u, vanaf 25 meter hoge kliffen, een prachtig uitzicht op de zee en het eiland Samsø.

Vissershuizen op Funen

Vissen in Denemarken? Het eiland Funen vormt al vele jaren een vaste bestemming voor zeeforelvissers uit de Benelux. De kuststrook is ook over grote gedeelten goed te bevaren. Je vindt er ook een aantal meren met snoek, baars en voorn en diverse Put & Take forelvisvijvers. Met een boot kunt u dieper op zee voor het vissen op platvis en gul. Je kunt in de zoekopdracht vissershuizen selecteren bij het zoeken naar je ideale vakantiehuis in Denemarken. Sommige vakantiehuizen hebben een eigen aanlegsteiger.