Op vakantie met de hond

Neem je graag je huisdier mee op vakantie, zoals je hond of je kat? Je trouwe viervoeter hoeft niet thuis te blijven! Ontdek de mooiste bestemmingen voor een vakantie met de hond. Daarbij hoort natuurlijk een huisdiervriendelijk vakantiehuis, waar je hond zonder extra kosten van harte welkom is. Ga op vakantie met de hond en heb de tijd van je leven!

op vakantie met de hond

Populaire vakantiehuizen

Loading...

Met de hond op vakantie: de hele familie compleet

Op vakantie gaan is altijd leuk, maar het is echt helemaal compleet als je huisdier ook mee kan. Je hond of kat zijn een belangrijk lid van de familie, toch? Het is echter soms moeilijk om een geschikt vakantiehuis te vinden waar iedereen blij mee is. Het is soms ook moeilijk om een ​​plek te vinden waar je hond ook mag komen.Wij hebben diverse huisdiervriendelijk vakantiehuizen waar jouw hond zich helemaal thuis zal voelen. Hij kan dan ook genieten van die welverdiende hondenvakantie, net als jij. Niet alleen wij gaan graag op vakantie, zelfs je hond vindt het leuk om soms weg te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. Tijdens een vakantie met een hond kun je samen nieuwe gebieden ontdekken. Geniet van lange wandelingen, aangename speelmomenten, ontspannende uren in de schaduw of uitrusten op het strand.

Hond op vakantie aan de meer

Veilig in een vakantiehuis met een omheinde tuin

Of je huisdier nu 40 kilo weegt of juist kleiner is. Of het nu een stugge vacht heeft, pluizig of langharig is, jouw hond heeft ruimte nodig en zal bij aankomst bij het vakantiehuis de omgeving willen ontdekken. Ze snuffelen in en rond het huis en de tuin, op zoek naar nieuwe favoriete plekken. Op vakantie gaan met de hond doe je dus altijd in een accommodatie met een omheinde tuin. Op een omheind perceel kun je hem zonder zorgen vrij laten rondlopen. Zelfs als hij even niet mee kan als je het vakantiehuis verlaat, omdat je in het nabijgelegen stadje wilt winkelen of boodschappen wilt doen. Terwijl je geniet van de sfeer van de Italiaanse dorpjes, weet je dat jouw huisdier zich in het vakantiehuis prima vermaakt en veilig is.

Faciliteiten bij je vakantiehuis

Je huisdier mag kosteloos mee op vakantie en behoort gewoon tot het reisgezelschap: in België, Denemarken, Duitsland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen en Zweden mag je zelfs 2 huisdieren kosteloos meenemen! Indien je viervoeter temperamentvol is, maak je dan geen zorgen om de buren. De huizen aangeduid met het groene hondensymbool, die met een plus-teken zijn bijzonder huisdiervriendelijk. Kijk voor de actuele faciliteiten per vakantiehuis altijd in de huisbeschrijving.

  1. Het perceel heeft minstens 500 m² oppervlakte.

  2. Het vakantiehuis heeft een aangelegde tuin.

  3. In het vakantiehuis bevindt zich lokale informatie en regels voor huisdierbezitters.

  4. In het vakantiehuis vind je ook een telefoonnummer en adres van de dichtstbijzijnde dierenarts.

  5. Vakantiehuis met omheinde tuin.

Meerdere huisdieren mee op vakantie?

Wellicht wil je meerdere huisdieren meenemen, dan vragen we graag voor je bij de huiseigenaar na of deze daarmee akkoord gaat. Geef dit aan voordat je boekt, dan inventariseren je specifieke wensen. Het kan zijn dat een huiseigenaar hiervoor een kleine vergoeding vraagt, maar dat stemmen we natuurlijk netjes van te voren met je af. 

Heb je een hond, kat, hamster, konijn, vogel? De deuren van onze diervriendelijke huizen staan wagenwijd open. Laat ons van te voren even weten welk dier er meegaat, zodat we kunnen zorgen dat jij en je huisdier in een fijn vakantiehuis kunnen verblijven.

Waar op vakantie met de hond?

Er zijn zoveel mogelijkheden om met je hond op vakantie gaan. Ga naar zee als je wilt genieten van het water en de wind of kies een vakantie midden in de natuur waar je elke dag een stuk gaat wandelen met je viervoeter. Met een hond is het de moeite waard om op vakantie te gaan, ook buiten de piek van het vakantieseizoen - een weekendvakantie kan hetzelfde aanvoelen en soms zelfs meer ontspannend zijn dan twee weken in het midden van de zomer. Vooral op warme dagen die onze dieren niet kunnen verdragen! In veel vakantiehuizen kun je ook 3, 4 of 5 dagen boeken en even effectief ontspannen van het dagelijks leven. De keuze is aan jou!

Huisje aan zee met de hond

Ga op vakantie met de hond aan zee! Op het strand kan je hond zich helemaal uitleven. Laat ze rollen door het zand of gooi een bal het water in. Ga samen een stukje zwemmen in de zee en droog samen op in de zon. Uren plezier gegarandeerd! Na een energievolle dag op het strand trek jij het gemakkelijk terug naar je vakantiehuis. In Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn er genoeg huisjes aan zee waar jij met je hond kan verblijven.

Weekendje weg met de hond

Een vakantie hoeft nooit erg lang te duren, als je er maar even tussenuit bent. Als het lekker weer is in Nederland of een van onze buurlanden is een weekendje weg met de hond best fijn. Een autorit met je  hond hoeft dan ook niet lang te duren en je bent in het buitenland meteen in de vakantiestemming.

Wandelvakantie met de hond

Wat is het fijn om met je hond heerlijk te wandelen in de bossen; frisse lucht, groen om je heen en (heel belangrijk) een blije stuiterende hond! Je hond leeft zich hier heerlijk uit door rondjes te rennen of door te spelen met een veel te grote tak. 's Avonds ligt hij uitgeteld in zijn mandje, terwijl jij rustig op de bank van je vakantiehuis geniet van een goed boek. Morgen proberen jullie een andere route!

Populaire vakantiebestemmingen voor je huisdier

Ben je op zoek naar een leuk vakantiehuis voor de hele familie, dus ook voor je huisdier, maar weet je niet zo goed waar je naar toe wilt gaan? Veel andere gasten gingen je al voor. Ze gingen op vakantie met de hond in Frankrijk, Kroatië of in Noorwegen. Wij hebben de 3 meest geboekte bestemmingen voor een vakantie met huisdieren voor je op een rijtje gezet.

1. Denemarken

Denemarken is een paradijs voor je hond, zo kan hij lekker in de natuur wandelen, op het strand snuffelen en door de duinen rennen. In Denemarken zijn er zich circa 250 speciale hondenbossen, waar je hond zich kan uitleven. Veel van onze gasten weten de hondenbossen al te vinden en deze zeer te waarderen. Je hond is altijd een graag geziene gast in Denemarken.

2. Duitsland 

In onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Duitsland voelt je huisdier zich thuis, bijvoorbeeld in Dagebüll en Friedrichskoog aan de Noordzee of in Süssauer Strand en Schönhagen aan de Oostzee. Hier zijn je huisdieren zonder extra kosten van harte welkom. Bij NOVASOL vind je altijd een geschikt vakantiehuis voor een fijne vakantie met je hond. Hier zijn genoeg mooie plekken om samen heerlijk te wandelen in de natuur en te genieten van een heerlijke actieve vakantie.

3. Nederland 

In onze hondvriendelijke vakantiehuizen in Nederland hoeft je huisdier zich in ieder geval geen zorgen te maken om een lange reistijd. In Nederland kun je prachtige wandelingen samen met je trouwe viervoeter maken, bijvoorbeeld aan de kust in Zeeland en Noord Holland, of in bosrijke gebieden, zoals in de Veluwe of Limburg. Er zijn genoeg bestemmingen waar je hond zich zeker zal vermaken.

Bereid je voor op de vakantie met je hond

Een leuke reis met de hond heeft een goede voorbereiding nodig. We raden je aan niet te vergeten het speelgoed van je huisdier mee in te pakken - Dit is ook hun vakantie, toch? Het is ook de moeite waard om informatie in te winnen. Controleer altijd of de regels met betrekking tot de komst van huisdieren hetzelfde zijn als in het voorgaande jaar of zijn veranderd. Vergeet niet om de juiste reisdocumenten voor het dier voor te bereiden en om de volledige vaccinaties te verzorgen. Zo heb je een vakantie zonder stress.

Veelgestelde vragen

Waar liggen de vakantiehuizen waar honden welkom zijn?

Een vakantiehuis waar de hond welkom is vind je bij NOVASOL in heel Europa. Ga dichtbij op vakantie in Nederland, België, Frankrijk of Duitsland. Of ga op ontdekking met je harige vriend in Spanje, Kroatië of Denemarken.

Hebben alle vakantiehuizen een omheinde tuin?

Nee, kijk bij elk vakantiehuis afzonderlijk of de tuin omheind is. Met vakantiehuis dat volledig omheind is, kan de hond niet ontsnappen tijdens de vakantie.