De hond meenemen op vakantie? Geen probleem!

Neem je graag je huisdier mee op vakantie, zoals je hond of je kat? Je trouwe viervoeter hoeft niet thuis te blijven! Ontdek de mooiste bestemmingen voor een vakantie met de hond. Daarbij hoort natuurlijk een huisdiervriendelijk vakantiehuis, waar je hond zonder extra kosten van harte welkom is. Ga op vakantie met de hond en heb de tijd van je leven!

Druk op om de kaart te activeren

Met de hond op vakantie: de hele familie compleet

Op vakantie gaan is altijd leuk, maar het is echt helemaal compleet als je huisdier ook mee kan. Je hond of kat zijn een belangrijk lid van de familie, toch? Het is echter soms moeilijk om een geschikt vakantiehuis te vinden waar iedereen blij mee is. Het is soms ook moeilijk om een ​​plek te vinden waar de hond ook mag komen.

Daar hebben we een oplossing voor! Wij hebben diverse huisdiervriendelijk vakantiehuizen waar jouw hond zich helemaal thuis zal voelen. Hij kan dan ook genieten van die welverdiende hondenvakantie, net als jij! Geniet samen van lange wandelingen, aangename speelmomenten, ontspannende uren in de schaduw of uitrusten op het strand. 

Hond in de auto

 

3 x de leukste vakantie met de hond

Er zijn zoveel mogelijkheden om met je hond op vakantie gaan. Ga naar zee als je wilt genieten van het water en de wind of kies een vakantie midden in de natuur waar je elke dag een stuk gaat wandelen met je viervoeter. De keuze is aan jou!

Huisje aan zee met de hond

Ga op vakantie met de hond aan zee! Op het strand kan je hond zich helemaal uitleven. Laat ze rollen door het zand of gooi een bal het water in. Ga samen een stukje zwemmen in de zee en droog samen op in de zon. Uren plezier gegarandeerd! Na een energievolle dag op het strand trek jij het gemakkelijk terug naar je vakantiehuis. In Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn er genoeg huisjes aan zee waar jij met je hond kan verblijven.

Weekendje weg met de hond

Een vakantie hoeft nooit erg lang te duren, als je er maar even tussenuit bent. Als het lekker weer is in Nederland of een van onze buurlanden is een weekendje weg met de hond best fijn. Een autorit met de hond hoeft dan ook niet lang te duren en je bent in het buitenland meteen in de vakantiestemming.

Wandelvakantie met de hond

Wat is het fijn om met je hond heerlijk te wandelen in de bossen; frisse lucht, groen om je heen en (heel belangrijk) een blije stuiterende hond! Je hond leeft zich hier heerlijk uit door rondjes te rennen of door te spelen met een veel te grote tak. 's Avonds ligt hij uitgeteld in zijn mandje, terwijl jij rustig op de bank van je vakantiehuis geniet van een goed boek. Morgen proberen jullie een andere route!

vakantie met de hond

 

Faciliteiten bij een vakantiehuis met hond

Je huisdier mag kosteloos mee op vakantie en behoort gewoon tot het reisgezelschap: in België, Denemarken, Duitsland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen en Zweden mag je zelfs 2 huisdieren kosteloos meenemen! Indien je viervoeter temperamentvol is, maak je dan geen zorgen om de buren. De huizen aangeduid met het groene hondensymbool, die met een plus-teken zijn bijzonder huisdiervriendelijk. Kijk voor de actuele faciliteiten per vakantiehuis altijd in de huisbeschrijving.

  1. Het perceel heeft minstens 500 m² oppervlakte.
  2. Het vakantiehuis heeft een aangelegde tuin.
  3. In het vakantiehuis bevindt zich lokale informatie en regels voor huisdierbezitters.
  4. In het vakantiehuis vind je ook een telefoonnummer en adres van de dichtstbijzijnde dierenarts.
  5. Vakantiehuis met omheinde tuin.
Hond geniet tijdens een autorit

 

Meerdere huisdieren mee op vakantie?

Wellicht wil je meerdere huisdieren meenemen, dan vragen we graag voor je bij de huiseigenaar na of deze daarmee akkoord gaat. Geef dit aan voordat je boekt, dan inventariseren je specifieke wensen. Het kan zijn dat een huiseigenaar hiervoor een kleine vergoeding vraagt, maar dat stemmen we natuurlijk netjes van te voren met je af.

 

Populaire vakantiehuizen met de hond

Ben je op zoek naar een leuk vakantiehuis voor de hele familie, dus ook voor je huisdier, maar weet je niet zo goed waar je naar toe wilt gaan? Veel andere gasten gingen je al voor. Ze gingen op vakantie met de hond in Frankrijk, Kroatië of in Noorwegen. Wij hebben de 3 meest geboekte bestemmingen voor een vakantie met huisdieren voor je op een rijtje gezet.

1. Denemarken

Denemarken is een paradijs voor je hond, zo kan hij lekker in de natuur wandelen, op het strand snuffelen en door de duinen rennen. In Denemarken zijn er zich circa 250 speciale hondenbossen, waar je hond zich kan uitleven. Veel van onze gasten weten de hondenbossen al te vinden en deze zeer te waarderen. Je hond is altijd een graag geziene gast, dus ga op vakantie met je huisdier in Denemarken!

2. Duitsland 

In onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Duitsland voelt je huisdier zich thuis, bijvoorbeeld in Dagebüll en Friedrichskoog aan de Noordzee of in Süssauer Strand en Schönhagen aan de Oostzee. Hier zijn je huisdieren zonder extra kosten van harte welkom. Bij NOVASOL vind je altijd een geschikt vakantiehuis voor een fijne vakantie met je hond. Hier zijn genoeg mooie plekken om samen heerlijk te wandelen in de natuur en te genieten van een heerlijke actieve vakantie.

3. Nederland 

In onze hondvriendelijke vakantiehuizen in Nederland hoeft je huisdier zich in ieder geval geen zorgen te maken om een lange reistijd. In Nederland kun je prachtige wandelingen samen met je trouwe viervoeter maken, bijvoorbeeld aan de kust in Zeeland en Noord Holland, of in bosrijke gebieden, zoals in de Veluwe of Limburg. Er zijn genoeg bestemmingen waar je hond zich zeker zal vermaken.