Vakantiehuis Toscane - voor een geweldige vakantie

Vakantiehuis in Toscane

Vakantiehuis Toscane - voor een geweldige vakantie

Wanneer je over Toscane spreekt, heb je het natuurlijk over Florence, Pisa, Siena en Lucca. Ieder jaar weer bezoeken een paar miljoen toeristen deze regio. De zee, de bergen en glooiingen beelden het unieke, exclusieve karakter van deze regio uit. Grote kunstenaars zijn hier geboren. De uitverkoren geesten als Giotto, Donatello, Michelangelo, Leonardi da Vinci en Raffael, van wie de herinnering op iedere hoek onverwachts opduikt, leven nog steeds voort. Verken deze schilderachtige regio vanuit je eigen vakantiehuis in Toscane!

Populaire vakantiehuizen - Toscane

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Toscane

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Toscane

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Toscane

Loading...

3 redenen om een vakantiehuis in Toscane te huren

  • Bekijk de prachtige architectuur: Ponte Vecchio, Piazza del Campo.

  • Bezoek de beroemde spa Montecatini Terme

  • Ontdek de culinaire wereld van olijfolie en truffels

Een regio met diversiteit

Het veelzijdige Toscane is verdeeld in het binnenland en de kust. Het binnenland wordt gekenmerkt door vele bergen, wijnroutes, kleine dorpjes met schattige restaurants, olijfgaarden, pijnbomen en nog veel meer. Geniet van Italiaanse specialiteiten en lokale wijnen, hetzij in je vakantiehuis in Toscane of in een Italiaans restaurant tussen de lokale bevolking.

Wat te doen in Toscane vanuit je vakantiewoning

Geniet van een wandeling door de bruisende steden en ervaar alle aanwezige kunst. Je verblijft in wonderbaarlijk gerestaureerde vakantievilla's en landhuizen uit lang vervlogen eeuwen, met een geschiedkundig verleden. Je hebt bij deze vakantiehuizen vaak de beschikking over een zwembad. De vakantiehuizen in Toscane zijn specifiek uitgezocht op de omgeving. Ze bieden veelal uitzicht op olijfboomgaarden en wijngaarden en je kunt genieten van onbeschrijflijke rust. De bevolking is vriendelijk en de hectiek van het moderne leven kent men niet. Iedere vreemde wordt als vriend verwelkomd.

Op slechts een paar kilometer van jouw Italiaanse vakantiehuis in Toscane kun je een bezoek brengen aan prachtige bruggen, zoals de Ponte Vecchio, paleizen en pleinen in Florence. Sienna is een bijzondere middeleeuwse stad met het wereldberoemde plein, Piazza del Campo. Deze steden beschikken beide over exclusieve boetiekjes voor een uitgebreide dag winkelen. Fijne zandstranden vindt je in de regio Livorno voor een ontspannen dagje strand.

Naast de welbekende en wereldberoemde steden kun je ook een bezoek brengen aan één van de vele spa´s bijvoorbeeld Montecatini Terme, in het noordoosten van Toscane. Het water heeft heilzame eigenschappen op het lichaam. De rivier de Arno ligt deels in een natuurgebied en ontspringt in de stad Arezzo en stroomt ook door Florence en Pisa. Het is de langste rivier van Toscane.

Culinaire Toscane

De inwoners van Toscane worden Mangiafagioli, boneneters genoemd. De voorliefde voor bonen komt geregeld terug in hun eenvoudige, maar overheerlijke boeren keuken. Het gebruik van verse producten uit het seizoen is erg belangrijk, zoals tuinbonen, asperges, eekhoorntjesbrood en diverse kolen. De goudgroene olijfolie wordt gezien als een van de allerbeste. Deze smaakt vol en fruitig.

De bergen rond San Miniato zijn bekend om hun truffels. Hier werd in 2004 een witte truffel verkocht voor het vorstelijke bedrag van €40.000,- De truffels variëren in gewicht van een paar gram tot een paar kilo.

In juli en augustus vinden jaarlijks de Palio di Siena, paardenrennen, plaats. De verschillende wijken, contrada, strijden tegen elkaar door middel van het bereiden van eigen gerechten. De feestelijkheden duren bijna een week en diverse banketten worden georganiseerd. Toscane is een waar paradijs om een vakantiehuis te huren. Vanuit een vakantiewoning in Italië geniet je optimaal van jouw vakantie!