Vakantiehuis in de Eifel

De Eifel is het natuurlijke hart van Duitsland. Het is de regio van slapende vulkanen, prachtige natuurgebieden en gezellige steden. Verschillende rivieren stromen door de valleien en steden zorgen voor nieuw leven in het gebied. Vanuit je vakantiehuis in de Eifel maak je gemakkelijk een dagtocht naar Nationaal Park Eifel, dat een groot deel van de regio vormt. De Eifel is een belangrijk toeristisch gebied geworden vanwege het prachtige landschap, de vele spa's en de kleine stadjes van de valleien.

De Eifel in Duitsland

Populaire vakantiehuizen - Eifel

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Eifel

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Eifel

Loading...

Nationaal park Eifel

De beste attractie vlakbij je vakantiehuis in de Eifel is het 110 vierkante kilometer grootte Nationaal Park Eifel. Het grote reservaat huisvest vele dieren en plantensoorten die hier ongestoord leven. Houd je van een wederzijdse natuur? Dan is de Eifel je droombestemming voor een vakantie in een vakantiehuis in Duitsland. Nergens anders is er een vloeiende verandering van bossen, beekdalen en bossen.

Met het gezin naar de Eifel

Twee hoogtepunten voor gezinnen in de Eifel zijn de Romeinse mijn in Meurin en de Erlebniswelt Eifeltor. Duik in het verleden vanuit je vakantiehuis in de Eifel.  Onderzoek eerst de oude steengroeve die de Romeinen gebruikten om mijn puimsteen te winnen. Het andere hoogtepunt, de Erlebniswelt Eifeltor, is voor gezinnen die zichzelf willen trakteren op een leuke dag. In het gebied van 100.000 vierkante meter vinden volwassenen hun innerlijke kind en eigen kinderen hebben volop plezier met de rodelbaan, quads en de midgetgolfbaan. Bezoek ook eens de beroemde Nürburgring. Je kunt een rit maken langs Parc Eifel, een groot tropisch waterpark, waar jij en de kinderen volledig tot rust komen.

De steden aan de rand van regio

In aanvulling op de prachtige landschappen die door de Eifel lopen en genieten van de diversiteit, met name wandelliefhebbers en buitenenthousiasten, liggen ook aan de rand van de Eifel verschillende steden die een bezoek waard zijn vanaf je vakantiehuis in de Eifel.

Aachen

Aken is een stad in Noord-Rijnland-Westfalen . Naast de indrukwekkende kathedraal van Aken heeft het een gevarieerd cultureel aanbod en verschillende baden, die bekend staan ​​om hun helende eigenschappen. Daarnaast voorziet ook in Aken talrijke winkels, gezellige cafés met terras, restaurants met regionale en internationale gerechten, evenals verschillende galerijen, musea en theaters die cultureel geïnteresseerde bezoekers zullen bekoren.

Trier

Trier ligt in Rijnland-Palts en is een van de oudste steden in Duitsland. Het was al bekend bij de Romeinen en de bijbehorende constructie van de beroemde Porta Nigra. De geschiedenis van de nederzetting kan echter nog meer dan 2000 jaar geleden worden bewezen sinds de Romeinen. Dit maakt Trier een ideale bestemming, vooral voor liefhebbers van geschiedenis en architectuurliefhebbers.

Koblenz

Koblenz kan ook terugkijken op een belangrijke geschiedenis door de vestiging van de Romeinen. De voormalige Romeinse militaire post ligt aan de Midden-Rijn en is ook meer dan 2.000 jaar oud. Als gevolg hiervan zijn er ook tal van attracties in de stad, die deel uitmaken van het UNESCO-erfgoed.