Vakantiehuis Normandië - voor een geweldige vakantie

Vakantiehuis in Normandië

Vakantiehuis Normandië - voor een geweldige vakantie

Normandië heeft mooie lange gouden zandstranden en rotspartijen. Normandië heeft in het verleden vaak een belangrijke rol gespeeld. Hierbij denken we meestal automatisch aan de landing van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. Echter ook in de tijd van de Vikingen had de regio al een voorname rol. Op vele plaatsen tref je resten aan uit vervlogen tijden. Imposante burchten, oude abdijen, sprookjeskastelen en karakteristieke herenhuizen liggen verspreid over de hele regio. Een vakantiehuis in Normandië is de perfecte uitvalsbasis om de kust of andere steden in de regio te verkennen.

Populaire vakantiehuizen - Normandië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Normandië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Normandië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Normandië

Loading...

Niet te missen steden in Normandië

Normandië heeft een aantal bijzondere plekjes. Rouen en Caen zijn leuke steden. Zoek je iets aan de kust dan zijn Le Havre en Étretat erg mooi!

Bezoek Rouen

Rouen is een levendige stad met de perfecte vakantiesfeer. Talloze overblijfselen getuigen van het belang van de stad in de Middeleeuwen. Rouen heeft een levendige cultuur en een prachtige natuurlijke omgeving. 

  • Bewonder de 15e-eeuwse gotische kerk van Saint Maclou. Dit is een architectonisch meesterwerk.

  • Bezoek de toren waar Jeanne d'Arc. 

  • Het Museum voor Schone Kunsten en Keramiek laat porselein en keramiek van de 16e tot de 18e eeuw zien. 

  • Het goed bewaarde oude centrum van Rouen

Bezoek de krijtrotsen in Normandië

Mont St. Michel - Abdij op een schiereiland

Mont St. Michel ligt op een schiereiland en is een van de iconen van Frankrijk. Hierdoor trekt deze elk jaar miljoenen bezoekers. De plek ontstond in de 8e eeuw toen de aartsengel Michaël verscheen. Bewonder de bijzondere abdij en de prachtige baai langs de vestingsmuur. Het geweldige uitzicht vanaf de abdij mag je niet missen. 's Avonds is de abdij ook verlicht, waardoor je alleen maar meer onder de indruk raakt.

Geschiedenis van Normandië

Normandië wordt vaak geassocieerd met een lange geschiedenis. Dat is niet zonder reden. Deze regio door zowel de Vikingen als Julius Caesar is veroverd. Bezoek het dorp Giverny. Dit is de voormalige woonplaats van Claude Monet. In Normandië tref je ook herinneringen aan onze nationale heldin Jeanne d’Arc. Het leven van deze wereldberoemde vrouw van staal eindigde in 1431 op het marktplein van Rouen.

Variatie van het landschap in Normandië

Tijdens je vakantie in Frankrijk gaat het je zeker opvallen dat deze regio een prachtige mix is van diverse landschappen. Die bestaat uit vlaktes, steile hellingen, fruitgaarden en weides. Ontdek het bijzondere landschap met meer dan 10 miljoen appelbomen vanaf je vakantiehuis in Normandië. De appels worden verwerkt in onze bekende Calvados. In de valleien vind je talloze boerderijen. Ze liggen vaak verscholen met karakteristieke strodaken. De landbouw drukt een nadrukkelijke een stempel op deze regio. Je zal op de weilanden de typisch Normandische runderen zien grazen.

Krijtrotsen in Étretat

De natuur in Normandië is niet alleen prachtig, maar ook heel divers. Tussen le Havre en Le Treport liggen krijtrotsen. Vooral de krijtrotsen van Étretat zijn erg beroemd en staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wandel over de krijtrotsen en geniet van het uitzicht als je de top heb bereikt van 'L'Aiguille'. Dit is de beroemde rots met een boog.