Fietsvakantie in Luxemburg

Luxemburg is een prachtig fietsland. Boek een vakantiehuis in Luxemburg en maak de mooiste fietstochten vanuit je vakantiehuis.De zeer fanatieke fietsers kunnen ook de fietsroute starten in Nederland en als eindpunt een vakantiehuis in Luxemburg boeken. Het mag duidelijk zijn: vind jouw favoriete vakantiehuis in Luxemburg en maak de mooiste fietstochten!

Vakantiehuis in Vianden

Waarom een fietsvakantie in Luxemburg?

Wanneer je een land verkent op de fiets kom je op de mooiste plekken, die je met de auto nooit ontdekt had. Daarnaast bepaal je zelf de route vanaf je vakantiehuis, zo kun je Luxemburg verkennen op je eigen manier. Doordat het land relatief klein is, is het de ultieme vakantiebestemming voor een fietsvakantie in Luxemburg. Je kunt Luxemburg gemakkelijk ontdekken zonder dat je keer op keer op dezelfde fietsroute stuit. Het landschap is divers met bossen, riviertjes, kastelen en veel groen en dat maakt fietsen in Luxemburg zo leuk. Vanuit je vakantiehuis in Luxemburg stippel je zelf een fietsroute uit maar je kunt ook kiezen uit één van de meer dan 170 fietsroutes welke Luxemburg rijk is. De routes verschillen qua intensiteit. Er zijn pittige routes door heuvellandschap maar ook gemakkelijke routes welke geschikt zijn tijdens je gezinsvakantie.

3 redenen voor een fietsvakantie in Luxemburg

  1. 600 kilometer aan fietspaden

  2. Fietsen in de prachtige natuur

  3. Fietsroutes met verschillende moeilijkheidsgraden

Populaire fietsroutes in Luxemburg

Wanneer je houdt van een actieve vakantie dan is een fietsvakantie in Luxemburg zeker een aanrader! Luxemburg biedt namelijk 600 km aan fietspaden op allerlei niveaus.  Vanuit je vakantiehuis in Luxemburg  ontdek je speciale routes voor mountainbikers met afwisselende afstanden tussen de 10 en 40 km. De uitgestippelde fietsroutes in Luxemburg gaan dwars door het bos en de natuur en variëren in moeilijkheidsgraad.

Verken het Müllerthal op de fiets

Het Müllerthal is een populaire vakantiebestemming in Luxemburg, dit komt door het golvende landschap en de ongerepte natuur in dit gebied. Het Müllerthal, ook wel Klein Zwitserland genoemd, heeft grillige rotsformaties, rivieren, kloven, grotten en watervallen. De bekendste waterval is de Schiessentumpel met een sprookjesachtige boogbrug.  Vanuit je vakantiewoning in Luxemburg beleef je puur fietsplezier tijdens fietstochten door het Müllerthal.  Het ruige en diverse landschap in deze regio is een ware trekpleister voor fietsliefhebbers. Er zijn een aantal mountainbike routes voor de geoefende fietser maar het Müllerthal is ook via de makkelijke fietspaden te ontdekken. Tijdens een gezinsvakantie in Luxemburg is een fietstocht door het Müllerthal een heus avontuur.

Plan een afwisselende fietstocht door de Luxemburgse Ardennen

Deze streek ligt in het noorden van Luxemburg en heeft alles voor een uitzonderlijke fietsvakantie. Je vindt naast al het natuurschoon ook historische stadjes als Clervaux, Esch-sur-Sure en Vianden. In deze streek zijn tal van fietsroutes welke je langs panoramische uitkijkpunten, door prachtige valleien, dichte bossen en door historische stadjes voeren. Een fietstocht door een van de twee grote natuurparken, Natuurpark Our en Natuurpark Öewersauer is echt een genot voor de ware fietsliefhebbers. Boek snel een fietsvakantie in de Luxemburgse Ardennen en ontdek deze bijzondere bestemming.

Maak een fietstocht in het dal van de Sûre

Omringd door bergen en heuvels en te midden van prachtig natuurschoon, ligt het dal van de Sûre. Ontdek deze omgeving tijdens je fietsvakantie in Luxemburg.  Een gebied met veel uitdaging!

Ontdek de dalen van de Our

De dalen van de Our vormen een klein natuurgebied met idyllische plaatsjes, kastelen, groene weides en bossen vlakbij de grens met Duitsland. Je vindt hier zowel vlakke als uitdagende fietsroutes.

Fiets in de omgeving van de Moezel

Je ontdekt de meest mooie plekjes tijdens je fietsvakantie in de regio Moezel. De bekendste fietsroute hier is de Moselradweg langs de rivier welke naar Frankrijk of Duitsland voert.

Boek een groepsaccommodatie in Luxemburg - fiets naar de mooiste bestemmingen

Plan een fietsvakantie samen met vrienden of familie! Vanuit een groepsaccommodatie in Luxemburg kun je samen de mooiste fietstochten maken. Onze groepsaccommodaties liggen verspreid door heel Luxemburg en de mooiste bestemmingen zijn gemakkelijk per fiets bereikbaar. Heerlijk is dat je juist bij de plekjes kunt komen welke je vanuit de auto niet kunt zien.  Je stapt af en geniet van het mooie uitzicht, de prachtige natuur, het ruige landschap en de historische stadjes of kastelen.  De fietsroutes verschillen qua moeilijkheidsgraad en zijn voor een ieder toegankelijk. Indien je met kinderen reist kies je voor een gemakkelijke route. De echte fietsliefhebbers kiezen een uitdagende route. Tijdens je gezinsvakantie in Luxemburg ontdek je al het moois vanaf je fiets.