Op vakantie met de hond in Nederland

Wil je graag op vakantie in Nederland en wil je ook de hond meenemen? Dat kan! In ons aanbod vind je diverse vakantiehuizen in Nederland waar ook de hond zonder extra kosten van harte welkom is. Ontdek zo de mooiste plekken van ons eigen kikkerlandje met het hele gezin. Wandel samen langs de prachtige Noordzee, ga eilandhoppen of ontdek de prachtige natuur van Gelderland. De keuze is aan jou! Vind jouw huisdiervriendelijke vakantiehuis in Nederland en beleef een onvergetelijke vakantie samen.

Hond geniet tijdens een autorit

Waarom een huisdiervriendelijk vakantiehuis in Nederland boeken?

Een huisdiervriendelijk vakantiehuis biedt vele voordelen. Zo kun je de mooiste wandelingen maken samen en kun je met het hele gezin vakantie vieren op je eigen manier met je hond erbij. Het voordeel van een vakantie in eigen land is dat je geen lange reistijd hebt, maar toch lekker weg van thuis bent. Maar tijdens je verblijf in een vakantiehuis mag je hond toch niet ontbreken. Die hoort erbij en zeker tijdens je vakantie. Je hebt volop keuze in  huisdiervriendelijke huizen in Nederland. Of je nu wilt ontspannen in een vakantiehuis in Overijssel, of wilt uitwaaien aan de Zeeuwse kust, er is aanbod genoeg. Maar ook op de Waddeneilanden kun je heerlijke dagen doorbrengen met je viervoeter.

Actieve vakantie met de hond in Nederland

Wanneer je graag je vakantie vol plant met wandelingen en outdoor activiteiten is het extra leuk als ook de hond mee kan. En in Nederland heb je hier dan voldoende mogelijkheden voor. Want ook voor je hond is het heerlijk om uit te waaien op het strand (in de maanden wanneer dat is toegestaan) of te rennen over de heide. Maar ook weleens gedacht om samen met je hond te gaan zwemmen. Huur een vakantiehuis in Limburg aan het water en start de dag samen met je hond met een frisse duik in het water. Dat is pas een vakantie met je hond!

Ontdek prachtige Nationale parken vanuit je vakantiehuis in Nederland

Tijdens een vakantie in Nederland kun je de verschillende Nationale parken bezoeken. Samen met het hele gezin kun je de mooiste wandelingen maken en genieten van de prachtige natuur van deze parken. Wist je dat Nederland meer dan 20 nationale parken telt verspreid over heel Nederland. Elk nationaal park heeft zijn eigen identiteit, maar in elk park kun je prachtige wandelingen maken samen met je hond. Geniet van je verblijf in je vakantiehuis in Friesland en ontdek het Nationale park de Alde Feanen. Of wandel met je gezin vanuit je vakantiehuis in Gelderland zo De Hoge Veluwe op.

Ontdek samen de Waddeneilanden tijdens een vakantie in Nederland

Het kan heerlijk zijn om met het hele gezin wandelingen te maken langs het water.  Zo kun je samen tijdens een vakantie heerlijk uitwaaien aan de Nederlandse kust. Hop van eiland naar eiland of kies bewust voor een langer verblijf op één Waddeneiland. Deze eilanden hebben iets "magisch". Weg van het vaste land en toch nog in Nederland. Ontdek deze eilanden vanuit een vakantiehuis en ook hier geldt dat honden ook meer dan welkom zijn in de geselecteerde huizen.  Samen wandelen door de duinen, rennen over het strand en letterlijk pootje baden in de zee.

Bijzonder huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Nederland

Er zijn diverse vakantiehuizen in Nederland extra huisdiervriendelijk. Je vind deze vakantiehuizen onder het logo bijzonder huisdiervriendelijk. Het groene hond symbool met een +teken. Zo vind je in de regio’s Gelderland, Drenthe, Noord-Brabant en Friesland vakantiehuizen die hier aan voldoen.

De vakantiehuizen beschikken onder andere deze faciliteiten

  • Een perceel van minstens 500 m2 oppervlakte

  • Een aangelegde tuin

  • Lokale informatie en regels voor huisdierbezitters

  • Telefoonnummer en adres van de dichtstbijzijnde dierenarts