Visvakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is een geweldig alternatief voor een visvakantie . De meren en rivieren hebben drinkwaterkwaliteit en uitstekende viswateren. In de wateren, die behoren tot de beste rivieren van Europa, wordt met name naar zalm gevist tijdens een visvakantie in Oostenrijk.

met de boot vissen in Oostenrijk

Beste bestemmingen tijdens jouw visvakantie

Een ideaal gebied voor vliegvissen is de Brandenberger Ache, die verborgen ligt in een zijvallei van het Tiroolse Inntal. Op de 14 km lange route, zijn er een verscheidenheid aan riviervormen te vinden, van bergbeekjes tot kalm stromend water.

In de meren van Oostenrijk kun je ook vissen op de populaire soorten, daarvoor moet je vissen in het diepe water met nimfen.

Waarom vissen in Oostenrijk?

Oostenrijk is een waterrijk land. Er zijn rivieren, meren, beken, vijvers en natuurlijk de rivier de Donau. Een oneindig werkterrein als je op visvakantie in Oostenrijk gaat. En naast de tijd die je al vissende hebt doorgebracht, heb je in Oostenrijk ook de mogelijkheid om een ​​uniek landschap te bewonderen. Tijdens je visvakantie in Oostenrijk ervaar je een ongelooflijk mooie natuur.

Snoek in Oostenrijk

Welke vissoorten zijn er te vinden in Oostenrijk?

Afhankelijk van wat voor soort visvakantie je doet, specialiseer je je in de vissoorten. Iedereen die zijn visvakantie in Oostenrijk doorbrengt, wil graag vliegvissen. In de prachtige meren en rivieren worden droge vliegen en nimfen gebruikt om te vissen op bijna alle zalmachtigen in Oostenrijk. Een stang van klasse 4-6 in gangbare lengtes van 8-9 voet is universeel toepasbaar. Natuurlijk zijn er veel bergvissen, vooral bruine forel. Maar je kunt ook char en vlagzalm vinden, evenals verschillende roofvissen zoals snoek, snoekbaars en meervallen.

Top 4 meest gevangen vis in Oostenrijk

  1. Zalm

  2. Forel

  3. Karper

  4. Snoek

Aanbevolen vismateriaal

Als je tijdens je visvakantie in Oostenrijk wilt vissen op roofvis, moet je hiervoor een spinhengel gebruiken. Het aas is heel anders en de apparatuur moet overeenkomen met de respectievelijke wateren. Huchen kan bijvoorbeeld tot 20 kg wegen. Dat is de reden waarom je apparaten dienovereenkomstig moeten worden afgestemd.

Visvergunningen in Oostenrijk

In Oostenrijk variëren de visserijwetten van regio tot regio. Elke regio heeft zijn eigen regelgeving. Om in Oostenrijk te vissen heb je een viskaart of een toeristische viskaart nodig. Deze kaarten kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks geldig zijn. Om zo'n kaart te bemachtigen, moet je een visvergunning als bewijs hebben. Je ontvangt de viskaarten in de meeste VVV-kantoren, daarnaast heb je een visvergunning nodig voor het vissen in Oostenrijk op de bijbehorende wateren.

Prijzen

De prijzen voor dagkaarten liggen tussen de €10 en €30 , afhankelijk van het water waarin je wilt vissen. Voor sommige wateren bedragen de kosten €50.

Beschikbaarheid viskaarten

Op je visreis in Oostenrijk ben je altijd ongestoord. Slechts een bepaald aantal viskaarten wordt uitgedeeld, zodat elke visser van zijn vakantie kan genieten. Als je een vakantie in het vissershuis in Oostenrijk boekt, moet je dus op tijd voor de dagkaarten zorgen.

Een vakantiehuis met viswater

Vanuit je vissershuis in Oostenrijk heb je een onvergetelijk uitzicht op de prachtige bergachtige achtergrond op de achtergrond. Vooral vanuit het water, want veel van onze vakantiehuizen aan viswater in Oostenrijk zijn accommodaties met een boot. Dit garandeert een onvergetelijke visvakantie in Oostenrijk.