Boek een fietsvakantie in België

Spring op de fiets in Nederland en plan een sportieve fietsvakantie naar België. Of rijdt met de auto naar een vakantiehuis in België om vanaf daar de mooiste fietstochten te maken! Zo kun je het land helemaal op je eigen tempo ontdekken. Met de fiets kom je namelijk langs de mooiste spots en geniet je van de prachtige natuur. België biedt diverse bijzondere gebieden die je op de fiets kunt ontdekken. Zoals de Belgische Ardennen of  prachtige historische steden. Het mag duidelijk zijn: vind jouw favoriete vakantiehuis in België en maak de mooiste fietstochten!

Vakantiehuis in Vianden

Waarom een fietsvakantie plannen in België?

Wanneer je een land verkent op de fiets kom je op de mooiste plekjes, die je met de auto nooit ontdekt had. Daarnaast bepaal je zelf je route vanuit je vakantiehuis, zo kun je België verkennen op je eigen manier. Alles wat je nodig hebt is je stalen ros! België is bij uitstek geschikt voor een veelzijdige fietsvakantie. Het landschap is divers en biedt een uitstekend fietspaden netwerk met voor een ieder een geschikte fietsroute. Vlaanderen is redelijk vlak dus heerlijk indien je met kinderen reist of een gezinsvakantie doorbrengt. Ontdek de mooie natuur of fiets door steden als Brugge, Antwerpen of Gent.  Wil je wat meer uitdaging, kies dan voor het ruigere landschap in de Ardennen. Boek snel een vakantie of weekendje weg in België. Varieer en fiets elke dag door  een andere streek en landschap. Je zult nog lang nagenieten van je fietsvakantie in België.

1) Fiets de Kastelenroute in Oost-Vlaanderen

Deze fietsroute is een aanrader tijdens je fietsvakantie in België. Tijdens deze route fiets je langs de meest mooie kastelen en buitenverblijven. Maar stap ook eens af en geniet van het Vlaamse landschap.

2) Ontdek de Ravelroutes van de Ardennen

Fiets tijdens je vakantie in de Ardennen een van de Ravelroutes, een fietsnetwerk van oude spoorwegen en jaagpaden waar je geen gemotoriseerd verkeer tegenkomt. Je geniet hier echt van de natuur en fietst langs kastelen, musea en rivieren.

3) Fietsroute van Hasselt naar Genk

Deze fietsroute voert van het groene Hasselt naar Genk en is de ideale combinatie van cultuur, natuur en het oude mijn verleden. Na je fietstocht bezoek je uiteraard de C-mine in Genk.

4) Verken de Romeinse wegen in Vlaams-Brabant

Fiets letterlijk terug in de tijd terwijl je over oude Romeinse wegen fietst. Onderweg ontdek je oude grafheuvels. Begin je fietstocht bij Museum het Toreke en ervaar hoe de Romeinen leefden.

5) Geniet van de zilte zeelucht in West-Vlaanderen

Maak de mooiste fietstochten langs de Belgische kust. Fiets langs dijken en duinen met uitzicht op zee. Snuif gezonde zeelucht op tijdens je fietsvakantie in West-Vlaanderen.

Ontdek de Belgische Ardennen tijdens een fietsvakantie

Boek een vakantiehuis in de Belgische Ardennen en bewonder de indrukwekkende rotsformaties, bossen en rivieren. Tijdens een fietsvakantie in de Belgische Ardennen ervaar je deze regio intens. Vanuit je vakantiehuis in de Ardennen stap je op je mountainbike begint een heerlijk actieve fietstocht. De natuur en het landschap loont zich uitstekend hiervoor. Het ruige landschap nodigt uit om lange afstandroutes en pittige tochten door de natuur te fietsen. Maar er zijn ook fietstochten voor gezinnen met kinderen of voor de wat minder geoefende fietsliefhebbers. Wanneer je dus een op zoek bent naar een perfecte bestemming voor een fietsvakantie dan zijn de Belgische Ardennen de place to be.

Verken de mooiste steden tijdens een fietsvakantie in België

In België kun je net zoals in Nederland gemakkelijk je fiets meenemen in het openbaar vervoer. Daardoor reis je eenvoudig naar een mooie stad,  om deze vervolgens op de fiets te verkennen! Een stedentrip in België is erg populair en de meeste steden zijn gemakkelijk te ontdekken per fiets.  Je fietst snel van de ene leuke plek naar een andere bezienswaardigheid. Sla tijdens je vakantie in België dus zeker de steden niet over. Gent en Antwerpen zijn echte fietssteden. Je kunt op veel plaatsen fietsen huren en beide steden zijn erg fietsvriendelijk. Combineer een stedentrip met je fietsvakantie in Oost-Vlaanderen.

Maak de mooiste fietstochten langs de Belgische kust vanuit je vakantiehuis

Fiets langs de Belgische kust en verken de bruisende kuststeden Oostende of Knokke. De Belgische kust is ruim 67 kilometer en biedt vele gezellige badplaatsen welke allen een eigen sfeer ademen. Een fietstocht of fietsvakantie aan de Belgische Kust staat garant voor een combinatie tussen natuur, ontspanning, badplaatsen en cultuur. Oostende heeft een prachtig strand met aangrenzend een heerlijke boulevard. Knokke is mondain en heeft goede winkelmogelijkheden. Naast de badplaatsen, geniet je van strand en duinen, tijdens je fietstocht. Dit alles, gecombineerd met de mooiste uitzichten over zee, maken je vakantie in België compleet. Na een dag fietsen sluit je uiteraard af met een Belgische pintje op het terras van je vakantiehuis aan de kust.