Op vakantie met de hond in België

Wil je graag op vakantie in België en wil je ook je hond of honden meenemen? Dat kan! In ons aanbod vind je diverse vakantiehuizen in België waar ook de hond zonder extra kosten van harte welkom is. Ontdek zo de mooiste plekken in België met het hele gezin. Ga bijvoorbeeld samen op avontuur in de Belgische Ardennen, of wandel langs de Belgische kust In West-Vlaanderen. De keuze is aan jou! Vind jouw huisdiervriendelijke vakantiehuis en beleef een onvergetelijke vakantie met de hond in in België.

Ferienhaus Limburg Belgien

Waarom een huisdiervriendelijk vakantiehuis in België boeken?

Een huisdiervriendelijk vakantiehuis biedt een aantal voordelen. In de buurt van een vakantiehuis met dit concept maak je de mooiste wandelingen direct vanuit je vakantiehuis. Tijdens je vakantie hoef je geen oppas te regelen voor je huisdier, die gaat namelijk gewoon lekker mee naar het vakantieadres in België. Tijdens je vakantie met de hond in België heb je eindelijk weer wat meer tijd voor elkaar. Voor iedereen, dus ook voor je huisdier. Maak diverse wandelingen of fietstochten in de mooie natuur die België te bieden heeft. Met name de regio’s Ardennen en de kust bieden hier veel mogelijkheden voor.

Het hondvriendelijke vakantiehuis geeft je een extra aangenaam gevoel tijdens je verblijf met of zonder je hond. Sommige tuinen zijn aangelegd met het oog op honden als gast. Ze zijn bijvoorbeeld extra afgebakend. Daarnaast is er informatie aanwezig die handig kan zijn voor een actieve vakantie met de hond. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke telefoonnummers van onder andere de dichtsbijzijnde dierenarts. Onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen zijn verspreid in de diverse regio’s zoals onder andere West-Vlaanderen, Limburg en Luik. In dergelijke vakantiehuizen worden geen extra kosten berekend voor eindschoonmaak.

Actieve vakantie met de hond in België

Door de prachtige natuur en de vele wandelmogelijkheden is België een hele goede keuze als vakantiebestemming samen met de hond. Je zit geen uren in de auto en je bent toch in een volledig andere omgeving. Op deze manier ben je er helemaal tussenuit en dat geldt ook voor de hond. Kun je je al voorstellen hoe fijn het is om iedereen te zien genieten van de Belgische natuur? Je komt er gegarandeerd helemaal tot rust. Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen of om zelfs met je hond te zwemmen op diverse plekken aan de Belgische kust. Of fiets een keer lekker langs een van de kuststroken en waai uit samen met je gezin en de hond! Het afwisselende landschap biedt tal van mogelijkheden om een wandelvakantie te beleven in België. Met name in de regio Ardennen worden hiervoor veel mogelijkheden geboden. Wanneer je graag je vakantie vol plant met wandelingen en outdoor activiteiten is het extra leuk als ook de hond mee kan. Wacht dus niet langer en huur een vakantiehuis in België voor je gezin en de hond.

Beleef samen een actieve vakantie in de Belgische Ardennen

Tijdens een vakantie in de Belgische Ardennen kun je diverse activiteiten ondernemen. Wandelen en fietsen doe je gemakkelijk vanuit ieder vakantiehuis. Het zal je niet verbazen dat je voor sportieve activiteiten tijdens je verblijf de Ardennen erg geschikt zijn als bestemming. De prachtige natuur staat hier centraal. Veel van onze vakantiehuizen in de Ardennen hebben een ruime tuin, liggen aan een bos of kijken uit over een prachtig landschap. In het heuvelachtige en beboste gebied van de Ardennen kun je uiteraard volop fietsen en wandelen. Ga je zonder de hond op pad, dan is kajakken misschien een leuke uitdaging. Het heuvelachtige landschap biedt geweldige mogelijkheden voor een sportieve vakantie met je gezin. Er zijn vakantiehuizen die afgelegen liggen, zodat je geheel tot rust kunt komen. Mocht je graag wat meer onder de mensen willen komen, maar geen sportieve activiteiten willen uitoefenen, liggen er in de Ardennen voldoende kleine stadjes of dorpjes die een bezoekje ook waard zijn.

Ontdek samen de Belgische kust tijdens een gezinsvakantie in België

Het kan heerlijk zijn om met het hele gezin te verblijven aan zee. Maak lange wandelingen en geniet samen van het uitwaaien aan de Belgische kust. West-Vlaanderen leent zich goed voor een strandvakantie met de hond. Wanneer je besluit niet ver van huis te willen tijdens je gezinsvakantie maar zoek je wel het echte vakantiegevoel, dan is een vakantie in deze regio een goede optie. Je geniet hier vaak van de zon en het voelt als thuiskomen in een van onze appartementen aan zee. De Belgische kuststrook heeft een lengte van 70 kilometer. Ongeveer 10 kustgemeenten bieden samen een erg diverse regio met tal van recreatiemogelijkheden. Onderdelen daarvan zijn de mooie natuur, cultuur, evenementen en natuurlijke ontspanning rondom de kust. Uiteraard kan ook de hond mee, want die geniet ook van het uitwaaien aan het strand. Bekijk het aanbod en vind direct jouw favoriete appartement of vakantiehuis aan de Belgische kust.

Bijzonder huisdiervriendelijke vakantiehuizen in België

In België zijn er diverse vakantiehuizen die extra huisdiervriendelijk zijn. Je vindt deze vakantiehuizen onder het logo bijzonder huisdiervriendelijk. Het groene hond symbool met een +teken.  Zo vind je in Limburg en West-Vlaanderen verschillende vakantiehuizen die hier aan voldoen.

De vakantiehuizen beschikken onder andere over:

· Een perceel van minstens 500 m2 oppervlakte

· Een aangelegde tuin

· Lokale informatie en regels voor huisdierbezitters

· Telefoonnummer en adres van de dichtstbijzijnde dierenarts

Samen geniet je op deze manier optimaal van je actieve vakantie met de hond in België. Wil je meerdere huisdieren meenemen op vakantie? Uiteraard dienen we deze aanvraag graag in bij de huiseignaar van het betreffende vakantiehuis.

Vind jouw huisdiervriendelijke vakantiehuis in België!

Zoals je leest biedt het huren van een huisdiervriendelijk vakantiehuis in België vele voordelen, dus waar wacht je nop op? Bekijk direct welke huisdiervriendelijk vakantiehuizen in België beschikbaar zijn en boek jouw favoriete plekje voor een vakantie samen met het hele gezin en de hond!