Vakantiehuis in Famagusta

Aan de zuidoostkust omgeven door witte zandstranden liggen Ayia en Protaras. Ooit waren dit slaperige vissersdorpjes, maar tegenwoordig zijn dit plaatsen vol leven. Geniet vanuit je vakantiehuis in Famagusta van het azuurblauwe water van de Middellandse Zee of maak een cruise langs de kust. Voor de duik- en snorkelliefhebbers is het schiereiland Cape Greco een waar paradijs. Tal van onderwatergrotten, indrukwekkende kliffen en rotsplateaus zorgen voor veel vertier. Het Marine Life Museum is een leuk uitstapje voor gezinnen met kinderen. In het nieuwe Thalassa Museum in Ayia Napa ligt een replica op schaal van een koopvaardijschip uit de vierde eeuw. Aan de rand van Ayia Napa ligt het enorme Water World Waterpark. Dit is zeker een bezoek waard. De Griekse mythologie vormen het thema voor de vele attracties. Na een dag waterpret is het heerlijk thuiskomen in je vakantiehuis op Cyprus.

vakantiehuis in Famagusta

Charmante havenstad Famagusta

Famagusta zelf is de tweede grootste stad van Cyprus en heeft ook de belangrijkste haven van het eiland. De centrum van de stad is omringd door de oude stadsmuur. De Venetiaanse invloeden zijn goed zichtbaar bijvoorbeeld in de toren van Othello. Deze toren diende als toeganspoort. Bezienswaardig is het oudere gedeelte van de stad met het oude fort en de gotische kathedraal St. Nicolaas, gebouwd in de 14e eeuw en deze wordt nu gebruikt als moskee. Het licht wat hier naar binnen valt geeft een prachtig effect. Vele winkels, kruidenmarkten en cafés nodig uit om lang te blijven hangen. Vanuit je vakantiehuis in Famagusta heb je de mogelijkheid om te genieten van deze havenstad.

Indrukwekkende historische plaatsen!

Van bijzonder belang voor de regio, zijn de grootschalige archeologische vindplaatsen ten noorden van Famagusta gelegen. In de 11e eeuw voor Christus zou en werd in 648 na Christus weer verlaten. De bevolking van Salamis verhuisde naar Famagusta en de ruïnes zijn nog overgebleven. Famagusta veranderde van een klein dorpje tot een van de rijkste steden in het bestaan van het Christendom toen christelijke vluchtelingen uit Palastina hun toevlucht hier zochten. Een van de belangrijkste kloosters van Cyprus is het Barnabas Klooster. Tegenwoordig is het een expositie- en archeologisch museum. De stad is vele malen door oorlogen en aardbevingen getroffen, maar nog steeds deels bewoond. De middeleeuwse architectuur is goed zichtbaar en zeker de moeite van een bezoekje waard. Breng een bezoekje aan al deze bezienswaardigheden vanuit je vakantiewoning op Cyprus.