Vakantiehuis in Larnaca

De kerk van Larnaca

Vakantiehuis in Larnaca

Larnaca is de stad waar de meeste toeristen op aankomen en dus wordt hier de eerste indruk op gedaan van Cyprus. Ontdek deze regio met een vakantiehuis in Larnaca. De heilige Lazarus leefde in deze havenstad nadat Jezus Christus uit de dood was herrezen en hij werd de eerste bisschop. Hierdoor is het een beroemde bedevaartplaats voor Christenen en Moslims.

Bezienswaardigheden in Larnaca

De kerk hierboven is vernoemd naar Sint Lazarus. Het is een voorbeeld van de Byzantijnse architectuur en is gebouwd in de 10e eeuw. Zeilers van over de hele wereld komen naar de jachthaven. Vanuit je vakantiehuis op Cyprus kun je flaneren over de elegante boulevard. Richting de luchthaven, op 5 km vanaf Larnaca, bevindt zich de moskee Umm Haram (de Hala Sultan Tekke). De moskee is vernoemd naar de tante van de profeet Mohammed. Zij zou hier gestorven en begraven zijn. Flamingo´s en andere trekvogels komen graag naar de plek waar de moskee zich bevindt. Deze is omringd door cypressen en palmbomen en ligt vlakbij de oevers van het zoutmeer.

Flamingo aan het zoutmeer in Larnaca

Wat te bezoeken in Larnaca op een rijtje?

Vraag je je af wat je kunt zien en doen in Larnaca? Vanuit je vakantiehuis in Larnaca kun je verschillende plaatsen bezoeken, zoals:

  • Het aquaduct van Kamares;

  • Paseo Phinikoudes of de Paseo de las Pequeñas Palmeras: verschillende jachthavens;

  • Kasteel van ortaleza de Larnaca. Dit fort is nu omgebouwd tot theater en middeleeuws museum;

  • De Grote Moskee van Larnaca;

  • De Hala Sultan Tekke-moskee;

  • Het beroemde zoutmeer: een plek waar ongeveer 80 soorten trekvogels arriveren; 

  • De kerk Ayios Lazaros: is een van de belangrijkste kerken in Cyprus.

Jouw traditionele vakantiehuis in Larnaca

Je vindt traditionele vakantiehuizen in Larnaca in het heuvellandschap. Hier liggen romantische dorpjes. Lefkara is een van de bekendste plaatsen hier. Smalle straatjes met stenen huizen met rode daken zorgen voor een pittoreske uitstraling. Er wordt hier het typische Lefkara kant- en zilverwerk gemaakt waardoor de plaats zijn faam heeft opgebouwd. De legende doet de ronde dat Leonardo da Vinci hier ooit een kanten altaarkleed heeft gekocht voor de Dom van Milaan. Larnace bezit een wereldergoed van UNESCO. Choirokoitia is een van de best bewaarde prehistorische nederzettingen in het Middelandse zeegebied.