Boek een fietsvakantie naar Denemarken

Denemarken is een echt fietsland. Boek een vakantiehuis in Denemarken en maak de mooiste fietstochten vanuit je vakantiehuis. Zo kun je het land helemaal op je eigen tempo ontdekken. Met de fiets kom je namelijk langs de mooiste plekken en geniet je van de prachtige Deense natuur. Voor de echte fietsliefhebbes biedt Denemarken de “Baltic Sea Cycle Route”. Fiets de route af en bezoek de verschillende eilanden in de Oostzee. Het mag duidelijk zijn: vind jouw favoriete vakantiehuis in Denemarken en maak de mooiste fietstochten!

Vakantiehuis in Vianden

Waarom een fietsvakantie plannen in Denemarken?

Met een fietsvakantie in Denemarken waarbij je het land verkent op de fiets kom je op de mooiste plekken, die je met de auto nooit ontdekt had. Daarnaast bepaal je zelf je route vanuit je vakantiehuis en kun je Denemarken verkennen op je eigen manier. Denemarken is de ideale vakantiebestemming om op twee wielen te verkennen. De Denen houden erg van fietsen en het netwerk van fietspaden is hierop afgestemd. Je vindt hier duizenden kilometers aan fietsroutes door het relatief vlakke Denemarken. Door de korte afstanden tussen plaatsen, bezienswaardigheden en natuurgebieden ontdek je de leukste plekken tijdens je vakantie in Denemarken. Verblijf je in een vakantiehuis op Jutland dan ontdek je al fietsend bossen, meren, duinen en fjorden. Verblijf je in een vakantiewoning in Seeland dan kom je al fietsend tot rust. Een fietsvakantie op Funen of Langeland zorgt voor wat meer uitdaging!

Ontdek de Limfjordenroute

Tijdens deze route fiets je door het grootste fjordengebied en wordt je getrakteerd op steile rotsen, kliffen, eilandjes en een enorm vogelreservaat. Tijdens je fietsvakantie op Jutland is dit een must-do.

Laat je verbazen door de Oostzee-route

Deze fietsroute van circa 650 km voert je langs de Oostzee kust. Onderweg passeer je verschillende fjorden en interessante plaatsen. Geoefende fietsers missen deze route niet tijdens een fietsvakantie op Jutland.

Fiets van Søndervig naar Kopenhagen

De populaire langeafstandsfietsroute gaat van Søndervig naar Kopenhagen, van West naar Oost. Onderweg geniet je van al het natuurschoon tijdens je fietsvakantie in Denemarken.

Fiets langs de Noordzee-route

Officieel loopt deze route van Rudbøl naar Skagen en vanwege het vlakke landschap, ideaal tijdens je gezinsvakantie in Denemarken.

Plan je route van Sjællands Odde naar Rødby

Tijdens je fietsvakantie in Seeland is dit een aanrader. Fiets van Odde, gelegen op een schiereiland aan de noordwest kust van Seeland naar Rødby op het eiland Lolland.

Actieve vakantie in Denemarken

Wanneer je houdt van een actieve vakantie dan is een fietsvakantie in Denemarken zeker een aanrader! Geniet van de kilometers kust, prachtige fjorden en kliffen. Tijdens je vakantie in Denemarken is genoeg te zien en te beleven. Vanuit je vakantiewoning in Denemarken trek je er gemakkelijk op uit. Waan je een echte Viking tijdens je fietstocht langs drakenschepen, Vikinghuizen en musea. Onderweg leer je alles over het Vikingtijdperk. Mis ook de Limfjordroute niet, langs het prachtige Limfjord in Noord-Jutland. Fiets naar de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen, naar Legoland of ontdek het Monsklint met z’n imposante krijtrotsen op het eiland Mon. Kies je voor een actieve vakantie in Denemarken dan raak je niet uitgekeken.

Maak de mooiste fietstochten langs de Deense kust vanuit je vakantiehuis

Fiets naar de Deense kust en plof neer op de heerlijk rustige zandstranden. Zo kun je genieten van de stranden in Noord-Seeland of  West-jutland. Denemarken is het neusje van de zalm voor fietsen langs de kust. Al fietsend geniet je van de prachtige, vaak nog ongerepte natuur, de frisse lucht en de wind door je haren. De mogelijkheden zijn oneindig vanuit je vakantiehuis aan de kust. Ook leuk is een vakantiehuis met zwembad in de directe omgeving van de kust. Naast Jutland, Seeland en Funen kun je ook goed fietsen langs de kust van de eilanden Lolland, Falster en Mon. Een fietsvakantie aan de Deense kust is genieten met hoofdletter G.

Verken de leukste steden in Denemarken op de fiets

In Denemarken kun je gemakkelijk je fiets meenemen in het openbaar vervoer. Daardoor reis je eenvoudig naar een mooie stad,  om deze vervolgens op de fiets te verkennen! Veel steden in Denemarken bieden huurfietsen aan. Een stedentrip in Denemarken is populair. Velen verkennen de stad lopend of per openbaar vervoer maar denk ook eens aan de fiets. Je komt op de leukste plekjes, het is snel  en goedkoop! Kopenhagen heeft zelfs de titel van de meest fietsvriendelijke stad van de wereld! Vanuit je vakantiehuis in Seeland fiets je zo naar de Kleine Zeemeermin. Verblijf je in een vakantiehuis op Funen dan mag een fietstocht naar het Hans Christiaan Andersen museum niet ontbreken. Ben je op fietsvakantie in Jutland dan bezoek je Den Gamle By in Aarhus. Combineer een stedentrip met je fietsvakantie in Denemarken.

Boek een groepsaccommodatie in Denemarken - fiets naar de mooiste bestemmingen

Plan een fietsvakantie samen met vrienden of familie! Vanuit een groepsaccommodatie in Denemarken kun je samen de mooiste fietstochten maken. Fijn om samen te genieten van alles wat Denemarken te bieden heeft.  Breng je eigen fiets mee of huur een fiets! Ontdek de diverse regio’s en geniet van het veelzijdige Jutland, het sprookjesachtige Funen en het mooie Seeland. Onze vakantiehuizen zijn erg geliefd voor een heerlijke gezinsvakantie. Wij bieden vakantiehuizen aan de kust, vakantiehuizen met zwembad en vakantiehuizen in de schitterende Deense natuur. De fietsroutes in Denemarken zijn vrijwel voor iedereen geschikt gezien het relatief vlakke landschap. Ontdek Denemarken al fietsend met vrienden of familie.