Boek een fietsvakantie naar Duitsland

Spring op de fiets in Nederland en plan een sportieve fietsvakantie naar Duitsland. Of rijdt met de auto naar een vakantiehuis in Duitsland om vanaf daar de mooiste fietstochten te maken! Zo kun je het land helemaal op je eigen tempo ontdekken. Duitsland biedt diverse bijzondere gebieden die je op de fiets kunt ontdekken. Zoals de Zwarte Woud regio. Hier vindt je prachtige natuur, boordevol planten en diverse diersoorten. Ook vind je hier prachtige historische steden. Het mag duidelijk zijn: vind jouw favoriete vakantiehuis in Duitsland en maak de mooiste fietstochten!

Vakantiehuis in Vianden

Waarom een fietsvakantie plannen in Duitsland?

Wanneer je een land verkent op de fiets kom je op de mooiste plekjes, die je met de auto nooit ontdekt had. Daarnaast bepaal je zelf je route vanuit je vakantiehuis, zo kun je Duitsland verkennen op je eigen manier. Duitsland is het land met onbegrensde mogelijkheden op fietsgebied. Het landschap is zeer divers en daagt uit tot het ontdekken van een van de talrijke fietsroutes. Duitsland heeft een enorm netwerk van fietsroutes met een totale lengte van meer dan 70.000 km! Fiets vanuit je vakantiehuis in Duitsland langs meren, rivieren, door natuurparken of langs de Duitse Kust. De ervaren fietsliefhebbers kiezen voor het ruige berglandschap in het zuiden. Geniet al fietsend van de Harz, de Moezel, de Eifel of Thüringen. Tijdens een fietsvakantie in Duitsland kun je alle kanten op en is er voor ieder wat wils.

Ontdek de Tauber Altmühl fietsroute

Deze langeafstandsfietsroute voert je van Wertheim naar Kelheim door het Taubertal, natuurpark Altmühltal en Franken. Een aanrader tijdens je fietsvakantie in Beieren.

De Elbe fietsroute – voor de echte fietsliefhebbers!

Deze fietsroute langs de Elbe staat met stip op nummer één qua populariteit. Vanuit Schonä fiets je via de Sachsische Schweiz naar Dresden.  Tip voor je fietsvakantie in Sachsische Schweiz.

Fiets van het Duivelsveen naar de Waddenzee

Ben je op fietsvakantie in Duitsland met kinderen? Fiets dan deze route tussen de Weser, Elbe en de Noordzee. De route is een mix van dorpjes, kustplaatsjes en activiteiten voor kinderen.

Fiets door het Zwarte Woud

Fiets door het grootste bosgebied van Duitsland en geniet van steile klimmen, mooie afdelingen, de Feldberg en prachtige vergezichten. Fiets de Schwarzwaldradweg tijdens je fietsvakantie in het Zwarte Woud.

Verken de Oostzee-kust fietsroute

Deze mooie fietsroute brengt je langs levendige badplaatsen, krijtrotsen, steile kliffen, brede stranden en trakteert je op de meest mooie uitzichten.

Actieve vakantie in Duitsland

Wanneer je houdt van een actieve vakantie dan is een fietsvakantie in Duitsland zeker een aanrader! Stel je eens voor… Duitsland beleven vanaf je fiets. Je ervaart optimale vrijheid en plant je eigen tijd en tempo in. Hier vind je alles voor een actieve vakantie in Duitsland. Toer op je mountainbike door het Nationale park van Beieren, fiets langs de grotten in het Sauerland, ervaar Berlijn op je fiets of fiets naar de Vulkaneifel. Tijdens je vakantie in Duitsland ontdek je gemakkelijk een route welke bij je past. Na een dag op de fiets is het heerlijk terugkomen in je vakantiehuis in Duitsland.

Ontdek het Zwarte Woud tijdens een fietsvakantie

Boek een vakantiehuis in het Zwarte Woud en bewonder de indrukwekkende rotsformaties, bossen en rivieren. Fiets door het grootste bosgebied van Duitsland en geniet van steile klimmen, mooie afdalingen en prachtige uitzichten tot zelfs naar de Vogezen en het Rijndal! Een van de bekendste fietsroutes in het Zwarte Woud is de Schwarzwaldradweg. Deze route gaat van Lörrach naar Karlsruhe en is 375 km. De route is vrij pittig aangezien je veel moet klimmen door het bergachtige landschap in deze regio. Maar eenmaal boven word je beloond met een uitzicht wat je sprakeloos laat. Vanuit je vakantiehuis in Duitsland maak je de mooiste fietsroutes door het Zwarte Woud.

Ontdek de mooiste nationale parken vanuit je vakantiehuis in Duitsland

Duitsland heeft een groot aanbod aan prachtige nationale parken. Bewonder de natuur tijdens een fietstocht vanuit je vakantiehuis in Duitsland. Plan vooraf goed je fietstocht aangezien het landschap in Duitsland erg divers is, zo ook in de Nationale Parken. Ben je op fietsvakantie in de Sächsische Schweiz fiets dan door het National Park Sächsische Schweiz met imposante rotsformaties en steile wanden. Fiets langs de Elbe en geniet van de mooie natuur.  Houd je een fietsvakantie in Beieren? Fiets dan door het National Park Bergtesgaden met onontdekte dorpjes, een overweldigende natuur en een imponerende bergwereld. Maar ook een fietstocht door National Park Eifel is tijdens een fietsvakantie in de Eifel/Vulkaneifel ook een aanrader.

Met een groep vrienden naar Duitsland - fiets naar de mooiste bestemmingen

Plan een fietsvakantie samen met vrienden of familie! Vanuit een groepsaccommodatie in Duitsland kun je samen de mooiste fietstochten maken. Er zijn veel groepsaccommodaties verspreid door heel Duitsland. Zo kies je een regio welke het beste bij je past. Bij een gezinsvakantie kies je bijvoorbeeld voor een vakantie in Sleeswijk-Holstein of Mecklenburg-Vorpommern. De echt geoefende fietsliefhebbers kiezen een fietsvakantie in de Harz, het Zwarte Woud of Thüringen. Indien je met een vriendgroep bent is het ook leuk om een stad per fiets te verkennen. Tijdens je gezinsvakantie in Duitsland ontdek je al het moois vanaf je fiets. Je zult nog lang nagenieten vanaf je terras bij je vakantiehuis in Duitsland.