Vakantiehuizen op vakantiepark Thale

Vakantiepark Thale is een erg comfortabel vakantiepark in Harz en is daarom de perfecte uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie. Dit vakantiepark staat elk seizoen borg voor een onvergetelijke vakantie. De hele dag in de frisse lucht en de natuur, want dit middelgebergte heeft zijn charme in elk seizoen: wandelen in de lente en de herfst, skiën in de winter en zwemmen in de vele rivieren en meren in de zomer. Niet onbelangrijk voor deze regio is de centrale ligging.

Vakantiehuis op Vakantiepark Thale

Populaire vakantiehuizen op vakantiepark Thale

Loading...

Comfortabele vakantiehuizen op Vakantiepart Thale

Het nieuwe Vakantiepark Thale in de prachtige Harz! Hier in het Bode dal worden meer dan 70 nieuwe 5 sterren accommodaties gebouwd. De vrijstaande of half-vrijstaande vakantiehuizen van 4 tot 8 personen op dit vakantiepark in Duitsland zijn zowel comfortabel als modern. In zo’n aangename woonomgeving zul je absoluut met veel plezier verblijven.

De vakantiehuizen zijn veelal ingericht met open haard en sauna en dat is natuurlijk buiten de zomer om een extra attractie. Volop genieten van zoveel ontspanning en comfort. En dan de vakantiehuizen met het panorama symbool: vanuit de woonkamer en vanaf terras en balkon een werkelijk adembenemend uitzicht over het bergachtige landschap.

Naast een kleine keuken beschikken alle vakantiehuizen over een openhaard, zitkamer, sauna, terras en een eigen parkeerplaats. In vrijwel geen enkel ander vakantiegebied is het aanbod van recreatie, sport en cultuur zo divers. En dat direct voor de deur. Bovendien zijn huisdieren in een aantal vakantiehuizen van harte welkom. 

  • Vakantiehuizen met uitzicht op de bergen

  • Elk vakantiehuis heeft een of twee privéparkeerplaatsen.

woonkamer van een vakantiehuis op Vakantiepark Thale

Faciliteiten op Vakantiepark Thale

Het vakantiedorp Thale streeft ernaar geen wens onvervuld te laten, de diversiteit aan faciliteiten is groot en wordt nog steeds uitgebreid. Momenteel biedt het vakantiepark in Duitsland: een restaurant, een kleine supermarkt, een indoor pretpark met o.a. een sportbar met een groot televisie scherm voor live uitzending van grote sportevenementen, tafelvoetbal, darts, air hockey, bowlingbaan, indoor speeltuin met een klimwand, minigolf en er is nog veel meer in ontwikkeling. In het historische stationsgebouw is een receptie en informatiebalie voor onze gasten gepland.

Tips voor vakantie-activiteiten in en rond Thale

Zoals zo mooi gezegd wordt: de natuur ligt aan je voeten of in dit geval voor de huisdeur van je vakantiehuis. Het is een uitgelezen uitgangspunt voor  heerlijke lange of kortere wandelingen en excursies.  De toeristische infrastructuur in het gebied en zeker ook rondom je vakantiewoning is dan ook meer dan divers. Een korte wandeling en je bent :

  • Bij het klimpark en de kabelbanen van Thale Erlebniswelt met de stoeltjeslift naar de Rosstrappe

  • Bij de gondel naar de Hexentanzplatz

  • Bij de outdoor minigolfbaan

  • Bij de bob-achtbaan

Dit en nog veel meer op steenworp afstand van het park. Het bij het vakantiepark Thale horende Rosstrappendownhill parcours is internationaal bekend bij mountainbikers. Als alles klaar is, is dit down hill parcours geschikt voor zowel voor professionals als voor beginners

Ontspanning en wellness in de kuuroorden in de Harz

Als je op zoek bent naar een vakantie met ontspanning, wellness en gezondheid rondom het elixer “water”, dan is een vakantie in de Harz het helemaal voor jou. Op loopafstand van je vakantiehuis in het vakantiepark Thale ligt de Bodetal Therme Thale en er zijn nog veel meer spa- en wellness- mogelijkheden in het Salztal Paradies in Bad Sachsa, het Vitamar Bad in Lauterberg en nog veel meer baden en thermen in de Harz. En als het weer goed genoeg is, is een bezoek aan een van de talrijke openluchtzwembaden in de Harz, bijv. Wasserwelt Thale, het bergzwembad Altenbrak of het biologische natuurbad Blankenburg zeker de moeite waard.

Zoek de natuur op vanuit je vakantiehuis

Beroemde en indrukwekkende rotsformaties, romantische beken, meren en valleien en het Harz National Park, het grootste in Duitsland, bieden een overvloed aan ervaringen voor een vakantie in de natuur van de Harz. In de buurt van Thale begint in Weddersleben het meest opvallende onderdeel van de "Teufelsmauer", een bizarre rotsformatie, dat ook een van de oudste natuurgebieden in Duitsland is. Langs deze Teufelsmauer loopt een  35 kilometer lange wandelweg van Ballenstedt naar Blankenburg met de bekende rotsformaties  " „Hamburger Wappen”, ” Großvater“ en „Großmutter“. Tip: In Blankenburg een wandeling door een van de grootste barokke kasteeltuinen van Saksen-Anhalt.

Verken de grottenwereld van de Harz!

De beste manier om deze wereld te ontdekken is met een tour door de oudste en bekendste grotten van Duitsland, de Baumanns- en Hermannshöhle in Rübeland of in de Iberger druipsteengrot bij Bad Grund. Een must: de legendarische Barbarossa grot in het Nationale GeoPark Kyffhäuser, een geologische zeldzaamheid van ongeveer 13.000 m² met prachtige kleuren, blauw groen glinsterende meren met ongekende weerspiegelingen van het plafond en zeldzame rotsformaties, die in geen enkele andere grot ter wereld zichtbaar zijn.

Bezoek het theater! – Culturele activiteiten tijdens je vakantie

Op je vakantieplanning kan het bijwonen van een optreden in het mooiste natuurtheater van Duitsland, het Harzer Bergtheater Thale eigenlijk niet ontbreken. Van juni tot september is er een gevarieerd aanbod aan toneelstukken en muziek optredens en concerten van beroemde artiesten. Een onvergetelijke ervaring is een bezoek aan het ErlebnisTheater in der Baumannshöhle Rübeland.

Trouwens: bekijk ook onze andere vakantieparken in Europa.