Vakantiehuis in Zagreb

De hoofdstad Zagreb is een stad van karakter. Ondanks de grootte komt veel van de charme van het hart van de stad. Een vakantie in Zagreb is een ontdekkingsvakantie. Hier zijn ontelbare dingen om te ontdekken voor de avonturier vanuit een vakantiehuis in Zagreb. Er is absoluut niets wat deze stad niet heeft, iets dat dit de ultieme bestemming maakt voor een stedentrip in Europa.

Zagreb is het administratieve, culturele, economische en politieke centrum van het land, met een kwart van de Kroatische bevolking die hier woont. Na enige tijd hier doorgebracht te hebben zal het vast duidelijk zijn waarom de stad de laatste jaren zo'n populaire vakantiebestemming is geworden. De hoofdstad heeft alle ingrediënten om een ​​opwindende stadsvakantie te hebben. Hier kun je genieten van een levendig uitje, rijke geschiedenis, kunst en architectuur verkennen en nieuwe culinaire impulsen krijgen wanneer je een vakantiewoning in centraal-Kroatië huurt .

Vakantiehuis in Zagreb

Populaire vakantiehuizen - Zagreb

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Zagreb

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Zagreb

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Zagreb

Loading...

Cultuur en natuurervaringen vanuit je vakantiehuis in Zagreb

Spannende eetgelegenheden, geschiedenis, prachtige architectuur en natuurbelevenissen wacht allemaal op je in Zagreb. Een vakantie in centraal-Kroatië biedt veelzijdigheid - van druk Zagreb tot luie dagen in het land.

Vakantie in Zagreb

Zagreb de museumstad

Als je ervoor kiest om te verblijven in Kroatië, is een vakantiehuis in Zagreb een uitstekende keuze. Hoewel de stad geen strandleven heeft, compenseert het meer dan het rijke culturele leven. Met zijn 30 theaters kun je gerust zeggen dat de bevolking cultuur als een essentieel onderdeel van het dagelijks leven ziet. Zagreb wordt ook wel "museumstad" genoemd omdat ze meer musea hebben dan enige andere stad ter wereld.

Stukje natuur in Zagreb

Natuur is nooit ver weg in Zagreb. De talloze parken, bossen, herbergen en de berg Medvednica zijn allemaal goede mogelijkheden voor degenen die een actieve vakantie in Kroatië willen. De 1035 meter hoge berg ligt aan de zuidelijke grens van de regio Zagorje. Bezoek het middeleeuwse kasteel voor een fantastisch uitzicht op de stad Zagreb en ervaar de rust van de weelderige bosgebieden.

Bezienswaardigheden in Zagreb

Als je eenmaal in je vakantiehuis in Zagreb bent beland, is het tijd om alles te ontdekken wat deze stad te bieden heeft. Een goede plek om te beginnen is Ban Jelacic, het plein in het midden van de stad. Hier krijg je een goed startpunt voor alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. "Verbod" betekent volledig Kroatisch, wat toepasselijk is omdat het plein vernoemd is naar de oorlogsheld Josip Jelacic, die de Hongaarse troepen in 1848 veroverde. Daarom staat er ook een standbeeld van Jelacic op het plein. Je moet ook een verrekijker meenemen op de prachtige gebouwen op het plein. Drink een kopje koffie in een van de vele cafés terwijl je de vele indrukken voor je opzuigt.

Verder kun je de reis naar de Zagrebacka-kathedraal maken, een kathedraal die oorspronkelijk in de jaren 1300 werd gebouwd, maar door de aardbeving in de afgelopen tijd verschillende reconstructies onderging.

Op een korte wandeling van de kathedraal vind je de kleurrijke markt Dolac. Dit is zeker de moeite waard om met elkaar om te gaan. De markt heeft een energieke sfeer en is een goede gelegenheid om een ​​aantal van de lokale gerechten te proeven. 

Als je verzadigd bent van eten en indrukken, is de St. Mark's kerk de volgende halte. De kerk is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Zagreb en werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren 1300. Het prachtige dak is versierd met het wapen van Kroatië, Dalmatië en het Slavonium en het interieur van de kerk is versierd door de beroemde Kroatische kunstenaar Ivan Mestrovic.