Vakantiehuis in Centraal-Kroatië

Vakantiehuis in Centraal-Kroatië

Vakantiehuis in Centraal-Kroatië

Centraal-Kroatië ligt in het noorden van Kroatië en omringt de hoofdstad Zagreb. De meeste mensen die ervoor kiezen om op vakantie te gaan in Kroatië kiezen er meestal voor om naar de kustgebieden te gaan, maar Continentaal Kroatië is ook het overwegen waard voor je  volgende vakantie. Het heeft een verscheidenheid aan middeleeuwse forten zoals Varazdin en Koprivnica. Er zijn ook musea en kastelen zoals Trakoscan en trekken elk jaar meer en meer toeristen. Om de regio echt te ervaren als een local, is een particulier vakantiehuis in Centraal-Kroatië een aanrader.

Deze streek biedt vele bijzondere en interessante plekken die je vanuit je vakantiehuis eenvoudig kunt bezoeken! Zo is Slavonië prachtig met haar kastelen en natuur. Het Krapina Neanderthal museum is een indrukwekkende plek en ligt dicht bij een van de grootste paleontologische gebieden in Europa. Vanuit je vakantiehuis in Kroatië zijn er genoeg mogelijkheden voor interessante dagtochten.

Populaire vakantiehuizen - Centraal-Kroatië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Centraal-Kroatië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Centraal-Kroatië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Centraal-Kroatië

Loading...

4 redenen om een vakantiehuis in Centraal-Kroatië te huren

  • Nationaal Park Paklenica en Plitvice meren (UNESCO Werelderfgoed)

  • Centraal-Kroatië is veelzijdig en relatief goedkoop

  • middeleeuwse steden en kastelen

  • Zagreb, de hoofdstad van Kroatië

Bezoek de prachtige meren en nationale parken

Een bezoek aan een nationaal park mag zeker niet ontbreken vanaf je vakantiehuis in Centraal-Kroatië. Kroatië zit er immers vol mee en het zou zonde zijn als je er geen bezoekje aan zou brengen. Liefhebbers van natuur, rust en watervallen zetten dit bovenaan hun bucketlist.

Lika

In Centraal-Kroatië ligt het prachtige gebied Lika. Het is een bosrijk berggebied met 16 blauw-groene meren die voor prachtige vergezichten zorgen. Deze plaats is bekend door een van de oudste en meest bezochte nationale parken van Kroatië zoals Noord-Velebit en Paklenica.

De watervallen van de Plitvice meren

In een van de nationale parken vind je de Plitvice meren. Hier kun je de meest indrukwekkende watervallen bewonderen. Dit park behoort sinds 1979 tot het UNESCO werelderfgoed en is werkelijk prachtig. Je vind hier in toaal meer dan 90 watervallen, waarvan de hoogste maar liefst 78 meter hoog is! Dit natuurwonder is zeer geliefd bij veel toeristen en daarom ook een populaire trouwlocatie. De Plitvice meren bereik je gemakkelijk met de bus vanuit het vliegveld van Zagreb. Deze bussen rijden dagelijks en de kaartjes zijn zeer betaalbaar.

Slavonië – Vakantie in de wijde natuur

Het platteland is de meest ontwikkelde regio van Kroatië. Dankzij beken, rivieren en beboste gebieden kan je in deze regio jagen en vissen. Vanuit je vakantiehuis in Centraal-Kroatië geniet je van een rustige vakantie in Slavonië. Rivier de Sava, Drava en de Donau zorgen voor prachtige landschappen. In de omgeving zijn er veel kastelen en villa´s te vinden, waarvan sommige zijn veranderd in musea en andere zijn omgetoverd tot hotels. 

  • De grootste stad Osijek biedt tal van attracties en evenementen.

  • Baranja is van nature een aparte entiteit, die zich uitstrekt tussen de Draven en de Donau en de Hongaarse grens.

  • Kopacki is voor de vogelliefhebbers een genot om te zijn. Dit is een leefomgeving van 285 verschillende soorten vogels. Naast vogels zijn er hier ook amfibieën, reptielen en ongeveer 54 soorten zoogdieren te zien. Kopacki is een interessante plek voor rust en ontspanning in de natuur.

Beleef de bruisende Kroatische hoofdstad Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en het culturele, economische, politieke en administratieve centrum. Je vakantiehuis in Zagreb geeft oneindig veel opties voor een fantastische stedentrip. In Zagreb leeft een kwart van de totale bevolking. Het heeft een rijke geschiedenis, interessante architectuur, tal van culturele en evenementen. Zagreb is een stad van cultuur met zijn dertig theaters en vele musea en tal van galeries.

Vakantie met kinderen in Centraal-Kroatië

Kroatië is zo veelzijdig, kindvriendelijk en relatief goedkoop dat het de perfecte bestemming is voor een gezinsvakantie. Van strandvakantie, sportieve vakantie of juist een culturele vakantie, het is allemaal mogelijk. Je vakantiehuis in Centraal-Kroatië kan je rust en ontspanning bieden voor een heerlijke familievakantie.

De stranden in Kroatië zijn over het algemeen erg schoon en veilig. Met 2715 zonuren per jaar is het een fijne zonbestemming. Het mediterraanse klimaat zorgt ervoor dat het niet te warm wordt waardoor de kinderen heerlijk kunnen spelen en relaxen in de buitenlucht. In veel nationale parken zijn er speel- en of dierentuinen waar kinderen zich uren kunnen vermaken.