Vakantiehuis in Vianden

Vakantiehuis in Vianden

Vakantiehuis in Vianden

Vianden is een dorp in het midden van Luxemburg. Van origine is Vianden een Romeins castellum, op de plek waar nu het kasteel staat. Vianden heeft ook de oudste oorkonde, uit 1308. Dit is tegenwoordig niet heel interessant, behalve dat daaruit de familie Nassau-Vianden voorkwam, de voorouders van Willem van Oranje. Het kasteel van Vianden, waar u zeker een bezoek aan moet brengen, is gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw. Stukje bij beetje werd er verder gebouwd tot in de 18e eeuw. Door een aardbeving kwam het kasteel echter in verval, en de restauratie vond pas plaats in 1977. Gelukkig is dat vrij goed verlopen en zijn deze projecten nu compleet. In de Middeleeuwen werd de stad in leven gehouden door de vele ambachtslieden die hier te vinden waren. De laatste lieden die stand hielden waren ledermakers die eind 1950 ook ophielden te bestaan. Wanneer u een vakantiehuis in Vianden boekt kunt u binnen een klein uur in Luxemburg stad zijn.

Genieten van de natuur

De omgeving van Vianden is er een van veel natuur. Niet voor niets komen er hier veel mensen om van die natuur te genieten. Hier vindt u ook weer dat kasteel terug, dat boven het dorp staat en daardoor een spectaculair uitzicht biedt. Ook is er gedurende de zomermaanden een kabelbaan die u van de rivier naar het kasteel brengt, waar u een nog spectaculairder uitzicht heeft. Een van de wandelroutes in Vianden gaat over de geschiedenis van de stad. Hier leert u alles over de historische monumenten, de vestingwerken en het leven van de inwoners in de stad. Een vakantiehuis in Vianden huren, is ook ideaal voor het maken van wandelingen, want het is een van de beste plekken in Luxemburg om te wandelen. De wandelpaden zijn volledig bewegwijzerd en ook makkelijk te bewandelen vanwege jarenlang onderhoud. Door het grote wandelnetwerk is het goed mogelijk om de prachtige natuur te ontdekken.

Heerlijk eten met een vakantiehuis in Vianden

Uit eten gaan is in Vianden is een leuke ervaring. Vanwege de ligging van een vakantiehuis in Diekirch is het prima mogelijk veel verschillende keukens te bezoeken. Zo zijn er Franse, Duitse en Nederlands barretjes en restaurants. In de Franse restaurants vindt u uiteraard heerlijke maaltijden uit de authentieke Franse keuken. Gerechten met Scampi’s en Canard Orange vindt u hier zeker terug. De Duitse keuken is iets simpeler in haar opmaak, maar daardoor niet minder lekker. De schnitzels en steaks staan altijd op het menu en zijn dan ook lekkernijen waar u heerlijk van kunt genieten. Mocht u toe zijn aan iets lekkers uit eigen land dan is het ook mogelijk heerlijke vismaaltijden te eten. De Nederlandse cafés zijn meestal druk, maar daarom niet minder de moeite waard.

Met een vakantiehuis in Vianden bent u zeker van prachtige natuur en heerlijk eten. De omgeving is een van de mooiste plekken in Luxemburg. De wandelpaden strekken zich uit en zorgen voor heel veel wandelplezier met een uitzicht waar u ook van kunt genieten!