Boek een fietsvakantie in Nederland

Spring op de fiets en plan een sportieve fietsvakantie in Nederland. Of rijdt met de auto naar een vakantiehuis in Nederland om vanaf daar de mooiste fietstochten te maken! Zo kun je ons eigen kikkerlandje weer helemaal opnieuw ontdekken. Nederland biedt namelijk genoeg  prachtige gebieden die je op de fiets kunt ontdekken. Zoals de heerlijke Nederlandse kust, fiets over de kilometerslange dijken en geniet van een prachtig weids uitzicht. Het mag duidelijk zijn: vind jouw favoriete vakantiehuis in Nederland en maak de mooiste fietstochten!

Vakantiehuis in Vianden

Waarom een fietsvakantie plannen in Nederland?

Wanneer je een land verkent op de fiets kom je op de mooiste plekjes, die je met de auto nooit ontdekt had. Daarnaast bepaal je zelf je route vanuit je vakantiehuis, zo kun je Nederland verkennen op je eigen manier. Nederland is erg populair voor een fietsvakantie. Wij Nederlanders krijgen het fietsen al met de paplepel ingegoten.  Ons land is dan ook rijk aan duizenden kilometers aan fietsroutes en fietspaden. Het landschap is vlak met prachtige kustlijnen, tulpenvelden, bossen, mooie natuurgebieden, heuvels en interessante steden. Tijdens je vakantie in Nederland ontdek je snel alle parels welke ons fietsland rijk is. Of je nu voor een actieve fietsvakantie kiest of fietstochten maakt tijdens je gezinsvakantie, in Nederland kun je alle kanten op.

Fiets langs Utrecht, Amsterdam en de bollenvelden

Er zijn vele fietsroutes langs de grote steden Amsterdam en Utrecht. Een aanrader in Utrecht is een fietstocht langs de Vecht. En ontdek de prachtige kleuren van de Bollenstreek.

Plan een fietsvakantie in Drenthe

Een vakantie in Drenthe is populair onder fietsliefhebbers. Je ontdekt hunebedden, brinkdorpen, het Drents-Friese Wold en sfeervolle steden tijdens je fietsvakantie in Drenthe.

Fietsen langs het IJsselmeer

Een rondje IJsselmeer, ook wel de Zuiderzee route, is een van de mooiste fietsroutes. Je fietst langs vissersdorpjes, ontdekt mooie polderlandschappen, dijken en ervaart de historie die deze regio rijk is.

Fiets de Elfsteden-route in Friesland

De Elfsteden-tocht, bekend door het schaatsen, maar deze tocht is ook populair tijdens je fietsvakantie in Friesland. Tijdens een fietstocht van ongeveer 255 km ontdek je alles over het Friesland.

Fietsroute langs de Nederlandse kust

Ontdek de Nederlandse kust tijdens een fietsvakantie in Nederland. Fiets langs bekende badplaatsen, stranden, door duinen en kijk uit over zee.

Actieve vakantie in Nederland

Wanneer je houdt van een actieve vakantie dan is een fietsvakantie in Nederland zeker een aanrader! Je hoeft er niet ver op uit te trekken om lekker actief te zijn. Nederland is het fietsland bij uitstek. Tijdens je fietsvakantie in Nederland geniet je van meer dan 35.000 kilometer aan fietspaden.  De fietspaden variëren qua intensiteit. Je kiest uiteraard voor een fietsroute die bij je past. Fiets met je gezin langs de mooie kust of ga de uitdaging aan en baan je een weg door de duinen of ruige bossen op je mountainbike. Vanuit je vakantiehuis zijn er vele mogelijkheden voor een actieve vakantie in Nederland.

Maak de mooiste fietstochten langs de Nederlandse kust

Fiets langs de Nederlandse kust en plof neer op de heerlijke stranden. De kust van ons kikkerlandje is eindeloos. Onderweg word je getrakteerd op een overvloed van natuurschoon met unieke flora en fauna. Je fietst, met de wind door je haren, langs badplaatsen, strand, wadden, de zee of dwars door het duingebied. Geniet van de zeelucht. Een gezondere bezigheid is er bijna niet. Mooie en bekende routes zijn o.a. de Nederlandse Kustroute van Bad Nieuweschans naar Sluis, de Noordzeeroute of wat dacht je van een fietstocht langs de Nederlandse Kust in Zeeland of een fietsroute op Texel? Vanuit je vakantiehuis in Nederland verken je de meest mooie kustplekken. Een fietsvakantie langs de Nederlandse kust is puur genieten.

Verken de leukste steden van Nederland op de fiets

In Nederland kun je gemakkelijk je fiets meenemen in het openbaar vervoer. Daardoor reis je eenvoudig naar een mooie stad,  om deze vervolgens op de fiets te verkennen! Daarnaast bieden veel steden in Nederland huurfietsen aan.  Een stedentrip in Nederland is populair! Fietsen is een van de leukste manieren om een stad te verkennen. Je komt op de leukste plekjes, het is goedkoop, je stapt af wanneer je maar wilt en je bent actief bezig. Nederland heeft veel leuke steden welke roepen om al fietsend ontdekt te worden. Fiets langs de Domtoren in Utrecht, de Sint Pietersberg in Maastricht of over de Grachtengordel in Amsterdam. Combineer een stedentrip met je fietsvakantie in Zuid-Holland.