Vakantiehuizen op vakantiepark Vacances d´Oignies

Dit kleinschalige vakantiepark Oignies ligt in het natuurgebied Viroin-Hermeton,  ten westen van Dinant in de Belgische Ardennen. De (half) vrijstaande chalets liggen verspreid op een boomrijk terrein van 12 hectare. Het park is een ideaal uitgangspunt om de omgeving sportief te verkennen!

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Village de Vacances d´Oignies

Village de Vacances d’Oignies is een gezellig, kleinschalig vakantiepark in een dunbevolkt gedeelte van de Belgische Ardennen. Het parkje ligt in de bosrijke omgeving van Viroinval in het uiterste zuiden van de provincie Namen aan de Franse grens. Je verblijft hier middenin de bossen, in sfeervolle houten bungalows. Het park beschikt over een gemeenschappelijke ruimte met tafeltennis, badminton of volleybalveld, een kleine speeltuin en een dierenparkje.

 

Waarom een vakantiehuis op vakantiepark Oignies huren?

De vrijstaande of half vrijstaande chalets zijn mooi geïntegreerd in de omringende natuur. De kinderen mogen naar hartenlust hutten bouwen in de beboste delen van het Belgische vakantiepark. Voor een leuke avondwandeling hoef je niet eens het park af. Verwacht hier geen sauna of wellness, maar wel een back to nature vakantie. Als je ontbijt op het terras zie je de eekhoorntjes spelen in de bomen. Loop je naar het dorp, dan ontdek je de slaapplek van een ree of wat huppelende konijntjes. 

 

De bungalows

Dit vakantiepark in België staan in totaal 50 eenvoudig ingerichte, gezellige bungalows. Met een paar treden kom je via het terras in de woonkamer met open keuken.  De woonkamer is voorzien van TV, DVD en slaapbank voor 2 personen. Een slaapkamer is ingericht met tweepersoonsbed en de andere met een stapelbed. In de badkamer vind je een bad, wastafel en toilet. Voor jet huisje staat een picknick bank.

Bungalow in vakantiepark oignies

 

Ontdek de prachtige omgeving

De Thiérache, het gebied rond Oignies-Viroinval, is een uitgestrekt bosgebied in de Belgische Ardennen, dat doorloopt tot in de Noord Frankrijk. Je geniet hier van de steeds veranderende uitzichten over de uitlopers van de Ardennen of de snelstromende riviertjes tussen de rotspartijen. In de winter zijn hier langlauf en alpineskipisten geopend. Het vakantiepark is een ideaal startpunt voor sportieve activiteiten: kajakken op de Viroin of l’Eau Noire, fietsen, wandelen of paardrijden door de bossen van de omgeving, surfen, zeilen en zwemmen in de meren van les Lacs d’Eau d’Heure in Henegouwen op 35 km afstand. Tussen Marienbourg en Treignes kan je zomaar oog in oog komen te staan met een echte stoomtrein die de hele zomer door de vallei rijdt, opstappen in het Museum van de Stoomtrein  in Treignes.  Je kunt wat kleinere grotten in Couvin bezoeken, maar de mooiste liggen in het dorpje Han in de provincie Namen. Het is echt de moeite om daarvoor 50 km te rijden. Zin om de natuurmens in je boven te halen? Kies dan voor vakantiepark Village de vacances d’Oignies in het zuiden van België.

 

Ontdek andere vakantieparken in de Belgische Ardennen

Ben je benieuwd geworden naar andere vakantieparken in de Belgische Ardennen? Bekijk dan eens de pagina’s over: Vallée de Rabais, Les Doyards, Résidence Durbuy, La Boverie, Waulsort of Vencimont

Trouwens: bekijk ook onze andere vakantieparken in Europa.

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen