Vakantiehuizen op vakantiepark Vallée de Rabais

Dit familiepark ligt 2 km buiten Virton, in het hart van de Gaumestreek, ook wel de ‘Belgische Provence’ genoemd. De huisjes liggen op loopafstand van het grote recreatiemeer, waar je kunt waterfietsen, windsurfen  en roeien.

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Vakantiepark Vallée de Rabais 

Vakantiepark Vallée de Rabais ligt bij Virton midden in de bossen bij een 14ha groot recreatiemeer, waar je kunt waterfietsen en roeien. Ernaast ligt een vismeer waar je met vergunning je hengel kan uitgooien. De bungalows liggen verstopt achter de bomen, zodat de rust in de huisjes gegarandeerd is. Rondom het park kun je prachtige wandel- of fietstochten maken, zoals de 15 km lange mountain bike tocht die begint bij het hoofdgebouw van Vallée de Rabais. De kinderen zullen de speeltuinen prachtig vinden en de brede gazons waar je heerlijk rond kunt hollen. Dit vakantiehuis in België is perfect voor liefhebbers van natuur en veel ruimte.

 

Waarom een vakantiehuis boeken op vakantiepark Vallée de Rabais?

Vallée de Rabais ligt in een van de mooiste streken van België, de liefelijke Gaume die meteen aansluit bij de wat ruwere Ardennen. Je geniet hier volop van de omringende natuur, vanuit je eigen terrasje. De bungalows in dit Belgische vakantiepark liggen steeds rondom een groot grasveld, zodat de kinderen veel speelruimte hebben. Een ideale plek ook voor hondenbezitters, je wandelt zo de vrije natuur in. De Gaumais, de inwoners van de streek, zijn hartelijk en gastvrij. Zij zullen je graag laten proeven van de lokale specialiteiten zoals de Maitrank, een heerlijk fris aperitief op basis van onzelievevrouwenbedstro, dat welig tiert in Vallée de Rabais

Voor minder ervaren fietsers of gezinnen is de Gaume ofwel Belgisch Lotharingen heel plezierig. De hellingen zijn minder stijl dan in de Hoge Ardennen. Dus wil je een leuke actieve gezinsvakantie in een vakantiewoning in België, dan ben je in Vallée de Rabais op de juiste plek.

Vakantiehuis op vakantiepark Vallée de Rabais

 

De bungalows

De familiebungalows op dit park liggen meestal op de zuidhelling. Je kunt kiezen uit 6- en 8-persoons bungalows resp. 2 en 3 slaapkamers plus een tweepersoons bedbank in de woonkamer. De tuindeuren komen uit op een terrasje met tuinmeubilair en de grasvelden voor het huisje. Sommige bungalows zijn met een trap bereikbaar. Er liggen nog 8 persoons huisjes op een hoger gelegen deel van het park. Deze bungalows zijn wat ruimer en beschikken altijd over een overdekt balkon.

 

Ontdek een vleugje Provence

Op 2 km afstand ligt het kleine, charmante stadje Virton. De naam “Belgische Provence” dankt de Gaume aan het buitengewone microklimaat, waardoor zelfs wijnbouw mogelijk is. Je woont hier aan de Franse en Luxemburgse grens in een dicht bebost, glooiend gebied. Virton ligt ideaal voor trips naar het fort van Montmédy (F), de abdij van Orval waar nog echt trappisten bier wordt gebrouwen en de stad Luxemburg met historisch centrum en vollop shopping mogelijkheden. Zeker niet vergeten het bekende dorpje Torgny te bezoeken, éen van de mooiste dorpen van Wallonië of op rivier de Semois te kajakken en te roeien.

 

Ontdek andere vakantieparken in de Belgisch Luxemburg

Ben je benieuwd geworden naar andere vakantieparken in België in de Belgisch Luxemburg? Bekijk dan eens de pagina over: vakantiepark Résidence Durbuy, La Boverie en Les Doyards

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen