Vakantiehuizen op Vakantiepark Waulsort

Familiepark Waulsort ligt op een kleine vlakte Hoog boven de indrukwekkende Maasvallei ten zuiden van de bekende plaats Dinant in de Belgische Ardennen. De vakantiehuisjes liggen in kleine groepjes verspreid over het licht hellende en boomrijke terrein.  Je geniet hier in de zomer op de zonneweide bij het open luchtzwembad met apart kinderbad. Vanuit het bungalow park maak je prachtige wandelingen over de hooggelegen Maasvlakte of beneden langs de rivier. Op de nabijgelegen Lesse kan je fantastische kajaktochten maken.

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Familiepark Waulsort

Vakantiepark Waulsort ligt op een unieke plek hoog boven de Maasvallei ten zuiden van de bekende Belgische plaats Dinant in Henegouwen en maar enkele kilometers verwijderd van het Franse Givet. Aangezien er maar 34 woningen staan verspreid over het terrein is het er altijd rustig en aangenaam verblijven. Het fijnste van het park is de speelruimte, de speeltuin en het verwarmde zwembad met apart kinderbad (open in juni-juli en augustus). Dit maakt het park extra aantrekkelijk voor families met kleine kinderen.

zwembad op vakantiepark Waulsort

 

Waarom een vakantiehuis boeken op vakantiepark Waulsort?

In het zuiden van België, in de Echte Ardennen moet je kiezen uit mooie en nog mooiere plekjes. Degene die de plek voor vakantiepark Waulsort gekozen heeft was wel erg inventief. De gezellige huisjes liggen op een terrein dat via een smal paadje uitkomt op een punt hoog boven de Maasvallei waar je een uniek uitzicht over de rivier en de hooggelegen vlakte geniet. Het is moeilijk kiezen uit de vele activiteiten zoals mountainbiken, kajakken of rotsklimmen. Met kinderen kun je met een fluisterbootje gaan varen of met de unieke railbike naar een abdij peddelen of met de tandradbaan naar de Citadel van Dinant. Door de kleinschaligheid, de aanwezigheid van een kinderbad en veel speelruimte is dit budgetvriendelijke familieparkje een echte aanrader voor jonge gezinnen.

 

De vakantiewoningen

De vakantiewoningen op park Waulsort zijn compact ingericht en per 2 geschakeld. Je kunt kiezen tussen 4 en 5 persoons huisjes met een slaapkamer, woonkamer met 2 persoons slaapbank, open keuken, badkamer en een privéterras. De 4 persoons huisjes zijn ingericht met 2 1-persoonsbedden in de slaapkamer. In de slaapkamer van de 5-persoons chalets staat een 2-persoonsbed met 1 persoons hoogslaper. Op het terras geniet je van de alomtegenwoordige natuur vanuit je tuinstoel.

vakantiehuis op vakantiepark Waulsort

 

Verken de schitterende Maasvallei

De meest bekende plaats van de Belgische Maasvallei is het stadje Dinant, waar je nog de prachtige villa’s ziet staan die de rijke Brusselaars lieten bouwen als tweede verblijf. Dinant was ooit ook een vestingstad, architect Vauban heeft de prachtige Citadel boven op de rotsen laten bouwen. Tijdens het kabelbaan tochtje naar het fort kom je ogen te kort om de spectaculaire uitzichten te bewonderen. Ook vanaf het water is het genieten tijdens een kajaktocht over de Lesse, met het watervalletje van Walzin of vanaf een rondvaartboot die je tot aan de Franse grens brengt. In deze streek lijkt het ook of je door een bierkaart rijdt: de abdij van Leffe, de brouwerij Gaulloise, de abdij van Maredsous en de abdij van Rochefort waar nog echte trappist gemaakt wordt. Met kinderen ga je naar het Provinciaal Domein in Chevetogne waar ze kunnen kiezen uit 12 speeltuinen, roeien op een meer, de kinderboerderij en drie openlucht zwembaden. Griezelen in grotten? Dan ga je een dagje naar de Grotten van Han. Kortom, vervelen is geen optie in de provincie Namen. Het Belgische vakantiepark Waulsort zal dus zeker in de smaak vallen bij jonge gezinnen.

 

Ontdek andere vakantieparken in de Belgische Ardennen:

Ben je benieuwd geworden naar andere vakantieparken in de Belgische Ardennen? Bekijk dan eens de pagina’s over: Village de Vacances d´Oignies, Les Doyards, Vallée de Rabais, La Boverie of Résidence Durbuy.

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )

Bekijk onze vakantiehuizen in 19 landen