Op vakantie met de hond in Zweden

Wil je graag op vakantie naar Zweden en wil je ook de hond meenemen? Dat kan! In ons aanbod vind je diverse vakantiehuizen in Zweden waar ook de hond zonder extra kosten van harte welkom is. Ontdek zo de mooiste bestemmingen met het hele gezin. Wandel samen langs de rustige meren in Småland, of ontdek de uitgestrekte naaldbossen. Vind jouw huisdiervriendelijke vakantiehuis in Zweden en beleef een onvergetelijke vakantie samen.

Ferie i Sverige med hund

Huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Zweden

Loading...

Waarom een huisdiervriendelijk vakantiehuis in Zweden boeken?

Een huisdiervriendelijk vakantiehuis biedt vele voordelen. Zo kun je de mooiste wandelingen maken samen en kun je met het hele gezin vakantie vieren op je eigen manier en daar mag hond natuurlijk niet bij ontbreken. Want een hond heeft misschien net zo veel behoefte aan vakantie als de rest van het gezin. In Zweden is er volop keuze aan huisdiervriendelijke vakantiehuizen en hier zijn honden gratis welkom. Dat is nog eens Zweedse gastvrijheid.

Want hoe fijn is het als je 's ochtends vroeg wakker in je vakantiehuis wordt en je loopt zo samen met je hond de Zweedse natuur in. Want een uitnodigende kustlijn en uitgestrekte bossen zorgen het hele jaar door voor unieke belevenissen in de ongerepte Zweedse natuur.

Actieve vakantie met de hond in Zweden

Wanneer je graag je vakantie volplant met wandelingen en outdoor activiteiten is het extra leuk als ook de hond mee kan. In Zweden heb je zo veel mogelijkheden als het gaat om activiteiten. Van wandelen tot fietsen, van vissen tot kajakken en nog veel meer. Wellicht is niet elke activiteit geschikt om samen met je hond te doen, maar wandelen, leent zich er uitstekend voor.

Het Zweedse landschap bestaat uit meer dan duizenden meren, heldere waterbronnen, bergen en glooiende heuvels. Ook de hond zal hiervan genieten. En als je dan toch in Zweden bent dan mag eigenlijk een wandeling tijdens de middernachtzon samen met je viervoeter niet ontbreken.

Ga vissen samen met je hond

Ben je een echte visliefhebber? Dan kun je ook een visvakantie boeken met het hele gezin! In de meeste vissershuizen in Zweden zijn honden namelijk ook toegestaan dus kan de hond gewoon mee op vakantie. De speciale vissershuizen zijn ideaal voor een ontspannen visvakantie aan zee, een meer of rivier. Ontdek eens deze vakantiehuizen in Zuid-Zweden. Afhankelijk van het huis kan is er een boot inclusief of kan er een gehuurd worden.  Zweden is ook prachtig vanaf het water. En als je hond ook van water en varen houdt kan deze gewoon mee. Zorg er wel voor dat hij de gevangen vis niet op eet!

Vakantie met de hond aan het water in Zweden

Het kan heerlijk zijn om met het hele gezin wandelingen te maken langs een rustig meer. Wist je dat er meer dan 100.000 meren zijn in Zweden. Het Vänermeer is het grootste meer van Zweden en is verspreid over verschillende regio’s  (Vålstergotland, Dalsland, en Vålmland). Hier ervaar je de absolute rust in Zweden. Op zoek naar een vakantiehuis met een panoramisch uitzicht op een meer  kijk dan eens bij het aanbod in Vårmland Tijdens een wandeling kan je hond (en jijzelf natuurlijk ook) een heerlijke frisse duik nemen in het water. Op sommige stranden zijn honden in een aantal maanden per jaar ook welkom. Controleer altijd ter plaatste de exacte regels.