Op vakantie met de hond in Duitsland

Neem jouw hond of een ander huisdier mee vakantie naar Duitsland. In diverse vakantiehuizen in Duitsland kan ook de hond zonder extra kosten mee. Wandel samen langs de Noordzee, of ontdek de mooiste bossen. Vind jouw huisdiervriendelijke vakantiehuis in Duitsland en beleef een onvergetelijke vakantie samen.

hond in Duitsland

Huisdiervriendelijke vakantiehuizen in Duitsland

Loading...

Waarom een huisdiervriendelijk vakantiehuis in Duitsland boeken?

Vakantie is een prachtige tijd van het jaar. Eindelijk meer tijd voor elkaar. Voor je gezin, maar ook voor je huisdier. Heerlijk wandelen vanuit een gehuurd vakantiehuis aan de kust, bijvoorbeeld samen met je hond. In veel vakantiehuizen in Duitsland wordt je actieve vakantie met je trouwe viervoeter aangenaam. In veel vakantiehuizen in Duitsland zijn honden en katten toegestaan. Een huisdiervriendelijk vakantiehuis biedt vele voordelen. Zo kun je de mooiste wandelingen maken samen en kun je met het hele gezin vakantie vieren op je eigen manier. Onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen liggen in diverse regio’s zoals Beieren, Harz, Hessen, Sauerland en anderen. In dergelijke vakantiehuizen worden geen extra kosten berekend voor eindschoonmaak. Goed om te weten dat Duitsland zo huisdiervriendelijk is, toch?

Actieve vakantie met de hond in Duitsland

Wanneer je graag je vakantie volplant met wandelingen en outdoor activiteiten is het extra leuk als ook de hond mee kan. In Duitsland heb je de mogelijkheid om een actieve vakantie met je viervoeter  op verschillende manieren in te richten. Heerlijke wandelingen of fietstochten  langs de kust, in het noorden gelegen aan het waddengebied. Of juist wat extra conditionele uitdaging in de bergen, zoals bijvoorbeeld in het Sauerland. Of je dus kiest voor een strandvakantie of een trip midden in de bergen of het binnenland. Geen probleem, in onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen neem je de hond gewoon mee op wandelvakantie . Wil je meer huisdieren meenemen, dan doen we hiervoor graag een aanvraag.

Ontdek de nationale parken

Tijdens een vakantie in Duitsland kun je de verschillende nationale parken bezoeken. Samen met het hele gezin maak je de mooiste wandelingen in de meest prachtige gebied, en dat vaak vlakbij huis. In Duitsland tref je 14 Nationale parken en meer dan 100 natuurparken. Deze liggen door het gehele land verspreid, waar je dus ook op vakantie bent, er is altijd een park in de buurt waar je heerlijk kunt wandelen tijdens je gezinsvakantie in Duitsland. In het westen van Duitsland heb je de mogelijkheid om vanuit je vakantiehuis in de Eifel een trip te doen naar Nationalpark Eifel. Of denk bijvoorbeeld aan Naturpark Harz.

Vakantieparken in Duitsland waar honden zijn toegestaan

Een vakantiehuis op een vakantiepark biedt vele voordelen. Zo  bieden we diverse vakantieparken in Duitsland aan op de mooiste plekken van het land. Geniet samen met het hele gezin van de Duitse kust of de mooiste bosgebieden. Naast particuliere vakantiehuizen zijn er ook huizen op vakantieparken waar honden zijn toegestaan. Een actieve vakantie met de hond behoort dus ook daar tot de mogelijkheden. Let hiervoor op het symbool bij het huis. In de noordelijke regio van Duitsland liggen vakantieparken waar je je huisdier gewoon meeneemt. Op het eiland Rügen bijvoorbeeld. De appartementen daar bieden de mogelijkheid om tijdens je strandvakantie iedere ochtend de geur van de zee op te snuiven en ’s middags een strandwandeling te maken, met of zonder de hond.

Bijzondere vakantiehuizen met hond in Duitsland

Er zijn diverse vakantiehuizen in Duitsland extra huisdiervriendelijk. Je herkent deze vakantiehuizen aan het logo ‘bijzonder huisdiervriendelijk’. Het groene hond symbool met een +teken. In de regio’s Weserbergland, het Ertsgebergte  en de Oostzeekust zijn dit soort vakantiehuizen te vinden bij NOVASOL. Samen geniet je op deze manier optimaal van je actieve vakantie in Duitsland. Wil je meerdere huisdieren meenemen op vakantie? We dienen deze aanvraag graag in bij de huiseignaar. Om de vakantie lekker aangenaam te maken, zoals voor het gezin als de hond beschikken de bijzonder huisdiervriendelijke vakantiehuizen onder andere over:

  • Een perceel van minstens 500 m2 oppervlakte

  • Lokale informatie en regels voor huisdierbezitters

  • Telefoonnummer en adres van de dichtstbijzijnde dierenarts