Vakantiehuis aan de Budva riviera

De Budva Riviera is met zijn circa 35 km lange kunstlijn, die loopt van Jaz tot Buljarica, het centrum van het Montenegrijnse strandtoerisme. De grootste en mooiste, maar ook meestbezochte, stranden in Montenegro zijn in een landschap van vele baaien tussen de kalkstenen rotsen en worden beschermd door het Lovcen gebergte tegen de koude noordenwinden. Bijna 13 km van de Budva Riviera biedt fijne zandstranden, waarvan Mogren, Petrovac en Becici het meestbekend zijn. Zo geniet je met een vakantiehuis in Budva van een geweldig vakantie.

Budva Riviera

De stad Budva

Budva is een exotische kustplaats gelegen in het hart van de Adriatische kust van Montenegro. De stad is een van de oudste nederzettingen aan de Adriatische kust. De historische oude binnenstad van Budva, bekend door zijn rode dakpannen, werd in 500 voor Christus voor het eerst vermeld in documenten.

De meest beroemde gebouwen zijn de drie-schip kerk van St. Johannes de Doper en de Orthodoxe Kerk van de Heilige Drievuldigheid. Een middeleeuwse stadsmuur omringt de oude stad. Een wandeltocht hier rondom biedt een prachtig uitzicht op de evenzo prachtige omgeving. De verscheidenheid van culturele activiteiten en voorzieningen voor jong en oud in Budva maakt het vooral onder liefhebbers van cultuur een populaire vakantiebestemming. De beroemde citadel in de oude binnenstad is de plek waar vele concerten, theatervoorstellingen, literaire avonden en tentoonstellingen plaatsvinden.

Hoteleiland Sveti Stefan

Ongeveer 8 km ten zuiden van Budva bevindt zich het bij de stad behorende exclusieve, en wereldberoemde, hoteleiland Sveti Stefan. Sveti Stefan is bekend vanwege het gelijknamige schilderachtige vissersdorp met huizen uit de 15e Eeuw, welke in de jaren '50 zijn omgebouwd tot een hoteleiland met behoud van het oorspronkelijke karakter van de straten, daken en gevels van gebouwen. Over een korte dam is de kleine hotelstad verbonden met het vasteland. Tijdens uw reizen in de buurt van Sveti Stefan kunt u ook Milocer de voormalige koninklijke zomerresidentie en het strand van de koningin in een van de mooiste baaien in de Middellandse Zee bezoeken.

Bewonder je gehuurde vakantiehuis in Montenegro, maar daarnaast ook de nabijgelegen pittoreske stadjes en dorpen. Snuif het oorspronkelijke charme op en bekijk de mediterrane architectuur van steen en hout. Leer over de gastvrijheid van de bewoners, de lokale gewoonten en tradities en proef de smakelijke regionale gerechten.

Wat te doen aan de Budva Riviera?

De omgeving en het prachtige landschap van je vakantiehuis in Budva bieden vele mogelijkheden voor een actieve en ontspannende vakantie - wandelen, fietsen, beachvolleybal, vliegeren, vissen, zwemmen, zeilen, windsurfen, duiken, waterskiën en tennis.

Spa en Wellness

De Montenegrijnse kuststreek is een natuurlijk kuuroord. Zon, water, zand en zee lucht doen wonderen. Programma's voor het lichaamsgewicht, conditiecontrole, het verminderen van stress en reuma zijn bijzonder populair. De keuze is gevarieerd en de behandelingen worden uitgevoerd door gekwalificeerde professionals. Trakteer uzelf niet alleen op ontspanning in uw vakantiehuis, maar doe ook uw voordeel met de spa-behandelingen waar kruiden, bloemen of vruchten, de gevarieerde natuur van Montenegro, worden geïntegreerd in de sauna's en stoombaden. Zij stimuleren uw bloedsomloop en geven belangrijke energie en kracht die zal blijven to lang na uw vakantie.

Entertainment en evenementen

Ontdek de exotische stranden met mooi en smaakvol ingerichte bars en cafes en vernieuw uzelf met hun heerlijke cocktails. Ontspan met een wandeling langs de brede boulevard en het lange strand van Budva. Na het verkennen van de oude stad in de bekende citadel en trakteert u uzelf op ontspanning in het theater met concerten, literaire avonden en tentoonstellingen. Tal van clubs, disco's, bars en cafés zorgen voor een bruisend nachtleven en bieden veel plezier en entertainment.

De nacht van de maskers in april, het internationale carnaval in begin mei, en diverse festivals zoals Liederen des Mittelmeers, een internationale danswedstrijd, een internationale folkfestival en een kostuumgroepfestival in juni zijn de moeite waard tijdens uw vakantie aan de Riviera Budva. Het City Theater wordt uitgevoerd in de maanden juli en augustus, terwijl in oktober de visserij de dagen van horsmakreel viert.

Populaire bezienswaardigheden

  • Kerk van St. Maria in Punta in Budva

  • Podostrog klooster in de buurt van Budva

  • Klooster in de buurt Praskavica Miloèer en Sveti Stefan

  • De Citadel in de oude stad van Budva