Vakantiehuis in Herceg Novi

Denk je aan een vakantie in Montenegro, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de kustplaats Herceg Novi dan wat voor jou! Deze stad beschikt over een schitterende kustlijn en een subtropisch klimaat. Herceg Novi biedt vele bijzondere en interessante plekken die je vanuit jouw vakantiehuis in Montenegro eenvoudig kunt bezoeken! Zo biedt de stad gezellige steegjes en prachtige groene bergen. Ontdek alles over deze stad en boek jouw vakantiehuis in Herceg Novi!

Vakantiehuis in Herceg Novi

Populaire vakantiehuizen - Herceg Novi

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Herceg Novi

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Herceg Novi

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Herceg Novi

Loading...

Vakantie in Herceg Novi - kronkelende straatjes en prachtige natuur

Herceg Novi is de jongste stad aan de Adriatische Zee en heeft een subtropisch klimaat met zeewater van gemiddeld 25 graden. De vele zonuren maakt Herceg Novi tot een prima strandbestemming. Je vindt hier palmbomen, oleander, bananenplanten, citrusvruchten en vele andere plantensoorten welke Herceg Novi een tropische uitstraling geven. In de oude stad vind je veel gezellige straatjes, steegjes en een historisch plein met een stadspoort met klokkentoren. Deze klokkentoren is gebouwd in de vorm van een kasteeltoren. Cultuurliefhebbers bezoeken het Forte Mare, de Kanli toren, de Servische kerk St. Aartsengel Michaël op het Belevistaplein en het historisch museum. Voor extra sfeer bezoek je de stad ’s avonds wanneer de verlichting over Herceg Novi schijnt. Ontdek veelzijdig Montenegro vanuit jouw vakantiehuis in Herceg Novi.

Vakantiehuis in Herceg Novi

Waar ligt Herceg Novi in Montenegro?

Herceg Novi  ligt aan de Adriatische Zee in het noordwesten van het prachtige Montenegro en vormt al eeuwen de “poort van de Baai van Kotor”. Vroeger diende de stad als handelshaven waar zout werd verhandeld. Later is de naam van deze nederzetting gewijzigd naar Herceg Novi, wat voor nieuw staat. Door dit verleden hebben vele heersers een stempel gedrukt op de fraaie architectuur in de stad. Je vindt veel historisch erfgoed in de stad met zijn imposante kerken en het centrale plein maar er zijn ook vier belangrijke forten zoals het Kanli Kula waar tijdens de vakantieperiodes geregeld festivals zijn. Andere forten, ook zeer de moeite waard, zijn het Fort Spanjola en de Forte Mare. Aan de overkant van Herceg Novi ligt het schiereiland Lustica, wat tevens bij de gemeente hoort. Dagelijks varen hier vele bootjes naartoe. Beleef een onvergetelijke vakantie in Montenegro vanuit je vakantiewoning in Herceg Novi.

Ontdek de prachtige natuur

Herceg Novi is een zeer groene stad. Je vindt er veel groen en parken.  Het wordt gekenmerkt door een prachtig berglandschap, het Orjen gebergte. Dit is het hoogste gedeelte van de Dinarische Alpen met als hoogste top op 1.894 meter, Mount Orjen.  In de winter bedekt met sneeuw en in het voorjaar resten sneeuw op de toppen. Dit fascinerende natuurpark hoort bij de gemeente Herceg Novi en is een prima uitvalsbasis voor wandelliefhebbers. Er zijn meer dan 40 km aan wandelpaden die langs de mooiste uitkijkpunten en belangrijkste toppen voeren. Ook leven hier wilde zwijnen en zelfs wolven. Zij laten zich gelukkig niet zien rond de wandelpaden. Bezoek de Dinarische Alpen vanuit jouw vakantiehuis in Montenegro.

Tips voor activiteiten in Herceg Novi

Veel toeristen boeken een vakantie in Montenegro vanwege het klimaat en de azuur blauwe zee. Onze vakantiehuizen aan zee of met zwembad zijn in Montenegro dan ook erg populair. In Herceg Novi heb je 2 stranden met blauwe vlag. Ideaal voor een (strand)vakantie met kinderen. Maar Montenegro biedt meer dan alleen zon, zee en water. Maak eens een boottocht naar de Plava Spilja ofwel de blauwe grot. De lichtinval kleurt het water bijna magisch blauw. De grot is erg toeristisch dus probeer zo vroeg mogelijk te gaan. Je kunt hier tevens snorkelen en zo de onderwaterwereld ervaren. Of ga per boot naar Lustica een schiereiland aan de overkant en bezoek Azur Fort. Dagelijks varen hier vele bootjes naartoe.  Ook een dagtrip naar Lastavica mag niet ontbreken. Op dit eiland staat het imposante Fort Mamula. Natuurliefhebbers maken een wandeling over een van de routes in het Orjen gebergte in de Dinarische Alpen. Ook voor een actieve vakantie kies je voor Montenegro.

Bezoek de diverse evenementen van Herceg Novi

Naast alle bezienswaardigheden zijn er ook diverse evenementen en muzikale festivals in Herceg Novi. Deze evenementen zijn voornamelijk tijdens de zomer en vakantieperiodes en worden gehouden op het grootste fort en openluchttheater, Kanli Kula. Het Kanli Kula theater heeft een schitterend uitzicht over de gehele baai tot zover je blik rijkt.  Elk jaar in februari is het Festival van Mimosa, waar de Mimosa bloem geëerd wordt. Je kunt genieten van locale muziek, kan vis kan proeven en uiteraard kun je hier je souvenirs kopen. Het Sunčane Skale is een driedaags muziekfestival. Ook zijn het Herceg Novi film festival en het Guitar Art Summer Fest belangrijke evenementen in Herceg Novi. Bezoek ook een evenement tijdens je vakantie in Montenegro.