Vakantie op het water in Nederland

Ervaar een unieke vakantie bij  het water in Nederland. In ons aanbod vind je drijvende vakantiehuizen en prachtige vakantiewoningen direct aan het water. Geniet van ver uitgestrekte uitzichten en kom tot rust van het geluid van kabbelend water. In een vakantiehuis bij het water kun je tal van ontspannende activiteiten beleven. Spring in het water om heerlijk te zwemmen, ga uren zonnebaden of gooi je vishengel uit bij je vakantiehuis. Lees snel verder en ontdek alle voordelen van een drijvend vakantiehuis in Nederland!

Husbåde i Holland

Wat zijn de voordelen van een vakantie op het water in Nederland?

Wanneer je een vakantie op het water wilt beleven in Nederland, is een vakantiehuis op het water een echte aanrader! Je vindt deze accommodaties in Noord-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht en Limburg. Een vakantie op het water in Nederland is de ultieme vakantie om echt tot rust te komen. Vanuit je drijvend vakantiehuis heb je een geweldig uitzicht op het water en de omliggende natuur. Je geniet van de stilte en de privacy die een vakantiehuis biedt. Wij bieden drijvende vakantiehuizen aan of geankerde woonboten aan. Stap vanaf je terras zo in je eigen meegenomen bootje, duik het water in of werp je hengel uit. Mogelijkheden genoeg voor een geslaagde vakantie op het water.

Beleef een actieve vakantie op het water vanuit je vakantiehuis

Vakantiehuizen op het water bevinden zich vaak in de buurt van diverse recreatiemogelijkheden.  Dit kan aan een meer, rivier, kanaal of zee zijn. Al op jonge leeftijd heeft water een enorme aantrekkingskracht. Wat is er nu fijner om heerlijk te zwemmen, duiken, spetteren, varen of bij het water te recreëren. Wanneer je een gezinsvakantie boekt, kies dan voor een vakantie op het water in Nederland. Dichterbij het water kan niet! De kinderen springen zo vanaf het terras in het water. Wil je actief zijn tijdens je vakantie in Nederland ga dan watersporten, zeilen of kanoën. Alles is mogelijk vanuit je drijvende vakantiehuis in Noord-Holland of elders in Nederland.

Boek een visvakantie en beleef een vakantie op het water

Ben je op zoek naar een vakantiehuis op het water voor je volgende visvakantie? Voel je thuis en gooi je hengel uit vanaf je steiger. Voor echte visliefhebbers is een vakantiehuis direct aan viswater de ultieme vakantiebeleving. Je hebt alle vrijheid en comfort direct bij de hand. Veel woonboten en vakantiehuizen op het water hebben een eigen vissteiger of je werpt vanaf het terras je hengel uit. Je kunt ook met je meegebrachte of gehuurde sloep het water op om daar te vissen. Geniet ’s avonds van je vangst op de barbecue! Een drijvend vakantiehuis in Friesland of Groningen is de ideale uitvalsbasis voor een visvakantie in Nederland.

Maak een tocht vanaf je drijvend vakantiehuis

Wanneer je verblijft op het water is het heerlijk om het omliggende water te verkennen per boot. Een drijvende vakantiewoning in Nederland beschikt vaak over een eigen aanlegsteiger. Zo kun je gemakkelijk een boot huren op locatie. Er zijn verschillende mogelijkheden en je hebt vaak geen vaarvergunning nodig om het water op te gaan. Na een korte uitleg ben je kapitein op je eigen boot. Je beleeft de omgeving vanaf het water heel anders. Je komt volledig tot rust door de stilte en het prachtige uitzicht, welke met elke bocht, steeds opnieuw veranderd. Geniet aan het einde van de dag van de zonsondergang vanaf je dek. Tijdens een vakantie op het water in Nederland kan dit allemaal!

Ontdek de omgeving vanuit je drijvende vakantiewoning

Een vakantiehuis nabij water en natuur is ook zeer geschikt voor cultuurliefhebbers. Vanuit je bijzondere vakantiehuis kun je ook de mooiste steden, kerken en monumenten in Nederland bezoeken.

Tips voor een vakantie aan de Maasplassen

  • De steden Thorn, Maastricht en Roermond

  • Nationale Parken De Meinweg en De Groote Peel

  • Dagstrand de Maasterp grenzend aan natuurgebied Dilkensplas

  • Hier kun je surfen, kanovaren en wakeboarden.

Tips voor een vakantie bij het Markermeer

  • De bezienswaardigheden en musea in Hoorn zijn te voet bereikbaar.

  • Zandstand in Schellinkhouterdijuk. Fietsen over de Westfriese Omringdijk.

Tips voor een vakantie in de Zaanstreek

  • De Zaanse schans

  • Het fort bij de Spijkerboor

  • Historische plaatsen Volendom en Edam

  • Recreatiegebied Jagersveld