Visvakantie in Duitsland

Wat is er fijner dan je vishengel uit te kunnen gooien op vakantie? Voor liefhebbers van visserij hebben wij een divers aanbod aan vissershuizen. Zo bieden wij ook diverse vissershuizen aan in Duitsland. De kans is groot dat je een vissershuis kunt vinden wat goed aansluit bij jouw persoonlijke behoeften. We hebben namelijk speciale vissershuizen aan de zee, in verschillende natuurgebieden en zelfs in het binnenland. Ben je al benieuwd geworden? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen van een visvakantie in een vissershuis in Duitsland!

Druk op om de kaart te activeren

De voordelen van een visvakantie in Duitsland

Wanneer je een visvakantie wilt beleven, is een visvakantie in Duitsland een echte aanrader. De vakantiehuizen of “vissershuizen” zijn vaak voorzien van diverse extra’s en benodigdheden die je het vissen makkelijker maken. Er is toch ook niks prettiger dan om in de vroege ochtend gelijk het water op te kunnen gaan zonder dat je eerst een (groot) aantal kilometer met de auto moet afleggen en dat alle benodigde spullen al klaarliggen?

  • De vissershuizen zijn verspreid over het hele land.
  • Er is soms een aparte plek om vis schoon te maken
  • Er is een grote vriezer of ruimte om je kleding te drogen
  • Soms is er een boot en/of aanlegsteiger. 

 

Beleef een visvakantie aan het water in Sauerland

Bij Sauerland denk je in eerste instantie meer aan een wintersportvakantie dan aan een visvakantie. Toch heb je hier ook een flink aantal plekken waar vissers zich op en top thuis zullen voelen. Zoals bijvoorbeeld in de Edersee, met zeer toegankelijke oevers. Het water heeft een diepte van maar liefst 42 meter waardoor onder andere snoek, zal, forel en paling zich er prettig in voortbewegen. Andere wateren waar je hier goed kunt vissen zijn de Diemselsee, de Mohnesee en de Biggesee. In deze laatste worden zelfs snoeken van beide anderhalve meter gevangen. Wil je ’s avonds in je vakantiehuis is Sauerland iets lekkers op de gril, dan is de kans groot dat je je eigen eten hier naar boven kunt halen. 

 

Boek een vissershuis in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud dankt zijn naam aan de donkere dennebomen, je vindt hier echter ook diverse meren waar je prima je hengel uit kunt werpen een een visvakantie in Duitsland kunt ervaren. Voorbeelden van meren zijn de Kimbergsee, de Feldsee, de Schluchsee en het Hotzenwald. De Titisee heeft een diepte van zo’n 20 meter en je kunt hier vanaf een roeiboot vissen. De Mummelsee is een vrij klein meer van 3.7 hectare, maar is door z’n diepte (17 meter) wel populair bij liefhebbers van de hengelsport. Gelegen aan de zogenaamde Schwarszwakdhochstrasse trekt het veel toeristen aan.

 

Visvakantie in Duitsland met een (huur)boot in Thüringen

Thüringen ligt tussen de deelstaten Hessen en Saksen en in het midden vind je er het Thüringer Bekken. Dit is een prachtige open laagvlakte. Je vindt er de belangrijkste rivieren van Thüringen. Langs de rivier de Saale zul je mooie kastelen tegenkomen. Met een lengte van maar liefst 427 kilometer vind je hier voldoende ruimte om te vissen op voornamelijk forel, maar ook witvis en vlagzalm kun je aan je hengel tegenkomen. Je kunt mooie vakantiehuizen in de omgeving van Thüringen bij NOVASOL boeken en als je van de vissersport houdt ben je hier in een prima regio.

 

Vissershuis in het binnenland van Duitsland

Zoals je ziet hoef je voor een visvakantie in Duitsland niet perse naar de Waddenzee of de Oostzee af te reizen. Het land telt talrijke meren en rivieren waar je je hengel uit kunt werpen. Zo ook in het Beierse Woud. In dit gebied vind je vrijwel alle vissoorten die je in Midden-Europese wateren kunt tegenkomen. Van Forel tot brasem en van karper tot zeelt. De stad Bad Köring is gelegen in het midden van het Beierse Woud en omgeven door vele meertjes en rivieren. Ben je met vakantie in een vakantiehuis in het Beierse Woud, dan zal je ook ongetwijfeld langs of over de Donau komen. De op één na langste rivier van Europa komt door dit gebied. Een visvakantie aan de Donau zal ook bij veel vissers het hart sneller doen kloppen.

 

Visvakantie in Duitsland –  plezier voor het hele gezin

Een vakantie in een vissershuis in Duitsland kun je met visvrienden beleven, maar het kan ook onderdeel zijn van een vakantie voor het hele gezin. Op en aan het water valt genoeg te beleven. Terwijl vader zijn hengel uitwerpt spelen de kinderen met het zand of nemen een duik in het water en geniet moeder met een interessant tijdschrift van de zon. ’s Avond wordt op de barbecue bij het vakantiehuis een deel van de vangst bereid dat onder het genot van een lekkere frisse Duitse wijn vervolgens heerlijk zal smaken. Honden zijn in veel van onze vakantiehuizen in Duitsland van harte welkom dus ook voor een gezinsvakantie met hond zit je goed bij NOVASOL.

Zoals je leest biedt het huren van een vissershuis in Duitsland vele voordelen. Dus waar wacht je nog op? Bekijk direct welke vissershuizen nog beschikbaar zijn en boek jouw favoriete vakantiehuis in één van deze bijzondere bestemmingen zonder boekingskosten. Wil je nog meer tips voor jouw visvakantie in Duitsland? Lees dan meer over een vakantie met de hond in Duitsland of ontdek vakantiehuizen nabij de kust in Duitsland.