search

Vakantiehuizen in Larnaca

Larnaca is de stad waar de meeste toeristen op aankomen en dus wordt hier de eerste indruk op gedaan van Cyprus. Ontdek deze regio met een vakantiehuis in Larnaca. De heilige Lazarus leefde in deze havenstad nadat Jezus Christus uit de dood was herrezen en hij werd de eerste bisschop. Hierdoor is het een beroemde bedevaartplaats voor Christenen en Moslims.

De kerk die is vernoemd naar Sint Lazarus is een voorbeeld van de Byzantijnse architectuur en is gebouwd in de 10e eeuw. Zeilers van over de hele wereld komen naar de jachthaven. Vanuit uw vakantiehuis op Cyprus kunt u flaneren over de elegante boulevard. Richting de luchthaven, op 5 km vanaf Larnaca, bevindt zich de moskee Umm Haram (de Hala Sultan Tekke). De moskee is vernoemd naar de tante van de profeet Mohammed. Zij zou hier gestorven en begraven zijn. Flamingo´s en andere trekvogels komen graag naar de plek waar de moskee zich bevindt. Deze is omringd door cypressen en palmbomen en ligt vlakbij de oevers van het zoutmeer.

U vindt traditionele vakantiehuizen in Larnaca in het heuvellandschap. Hier liggen romantische dorpjes. Lefkara is een van de bekendste plaatsen hier. Smalle straatjes met stenen huizen met rode daken zorgen voor een pittoreske uitstraling. Er wordt hier het typische Lefkara kant- en zilverwerk gemaakt waardoor de plaats zijn faam heeft opgebouwd. De legende doet de ronde dat Leonardo da Vinci hier ooit een kanten altaarkleed heeft gekocht voor de Dom van Milaan. Larnace bezit een wereldergoed van UNESCO. Choirokoitia is een van de best bewaarde prehistorische nederzettingen in het Middelandse zeegebied.