search

Vakantiehuizen in de regio Paphos

Paphos is de hoofdstad van de westkust en ligt zeer dichtbij de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het eiland. Ontdek deze prachtige en interessante regio van Cyprus vanuit uw vakantiehuis. De godin van de liefde en schoonheid, Aphrodite, zwierf ooit door dit landschap. Neem vanuit uw vakantiehuis op Cyprus een ​​duik in de zee tussen de rotsen die bekend staan als `Petra tou Romiou`. De legende gaat dat Aphrodite hier op deze mooie plek uit de golven geboren is. Paphos met zijn schilderachtige haven, historische bezienswaardigheden en spectaculaire lanschap is uitgegroeid tot een kosmopolitische badplaats.

In de oude tijden is de stad enkele eeuwen de hoofdstad van het eiland geweest. Het archeologische erfgoed is vandaag de dag zo belangrijk dat de hele stad is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Akamas ligt in het noord-westelijk deel van Cyprus en ligt enigszins geïsoleerd. Het schiereiland bezit een natuurlijke wildernis en verborgen baaien en ruige kliffen. Hier kunt u jeepsafaries maken of boottochten langs de mooie kust. Maak kennis vanuit uw vakantiewoning op Cyprus met de oorspronkelijke manier van leven van de inwoners van de gerenoveerde landhuizen omgeven door een prachtig en gevarieerd landschap.

Avontuurlijk Paphos

Vooral de pittoreske vissershaven leent zich prima voor een wandeling. Het gebied hier omheen biedt vele restaurants, winkels en cafes en maken de sfeer zeer aangenaam. Hier kunt u heerlijk vertoeven vanuit uw vakantiehuis in Paphos. De kusten van deze regio worden gekenmerkt door baaien, kapen en kleine schiereilanden en deze zijn ideaal om te zonnen en te zwemmen. Paphos is ook verdeeld in drie geografische regio's: het kustgebied, de heuvelachtige streek en het berggebied. Hier kunt u genieten van de gevarieerde landschappen en kunt u boeiende dagtochten ondernemen.

Cultuur in Paphos

Paphos beschikt over een groot gebied met opgravingen die zeker de moeite van een bezoekje waard zijn. De belangrijkste bezienswaardigheid is het kasteel dat is gelegen in de haven. Het archeologische park is meer dan 10 hectare groot en de Romeinse villa´s hier met hun mozaiekvloeren vormen een waar hoogtepunt. Vier van deze huizen zijn gerestaureerd en opengesteld voor publiek. U betaalt hier slechts een kleine entreeprijs. De koningsgraven liggen niet in het archeologische gebied, maar net wat daarbuiten. Koningen werden hier niet begraven, maar wel edellieden en andere belangrijke mensen. Het is een enorme begraafplaats. Ervaar dit wanneer u van de grote wandelpaden afwijkt. Deze ruïnes zijn uitgeroepen tot een werelderfgoed van UNESCO.