search

Vakantiehuis aan de Plitvice Meren

De Plitvice Meren zijn een groot natuurfenomeen in Kroatië. Het is uitgeroepen tot nationaal park in 1949 en erkend als een natuurreservaat in 1979 door UNESCO. Het is het grootste en oudste nationale park in Kroatië. Tussen Mala Kapela en Plešivica zijn er 16 grote meren en talrijke kleinere meren, verbonden door watervallen van verschillende groottes, waardoor de Korana rivier zijn weg vervolgt naar Karlovac . Bezoekers kunnen met  kleine treinen en boten door het park reizen naar verschillende bestemmingen, van waaruit ze de tocht al wandelend kunnen voortzetten langs smalle paden en houten bruggen om het park te doorkruisen. Het park is het hele jaar open. Het is in de zomer leuk om al het groen te bekijken, in de herfst de kleurverandering van de bomen te aanschouwen, maar het bewonderen van de bevroren watervallen in de winter is ook een zeer interessante optie. Met een vakantiehuis in Plitvice overnacht je zo dicht bij het park dat je als een van de eerste bezoeker het park kunt betreden, waardoor het nog heerlijk rustig is in het park.

Plitvice Meren

 

Prachtige watervallen

Bekijk zeker de twee belangrijkste watervallen in het park; De grote waterval en Galovac-waterval. Beiden zijn de wandeltocht zeker waard met sensationele wilde stroming, omringd door hoge rotsen en groene bomen. Volg de borden en bewegwijzerde paden om je weg te vinden naar de watervallen van de  Plitvice Meren. Wandelen langs kronkelende en pittoreske houten promenades is op zich al leuk genoeg, maar wanneer ze je naar plaatsen zoals Lower Lakes Canyon en de bijbehorende meren leiden, wordt het avontuur des te spannender. In alle vier de seizoenen is dit nationaal park is een geweldige plek om te bezoeken.

 

Vakantiehuis aan de Plitvice Meren

Maak je hoofd leeg tijdens een dagje in het Nationaal Park Plitvice. Je bent omringd met kristalheldere water en een blauwe lucht. Rust uit in een bungalow of vakantiehuis aan de Plitvice Meren of vlak bij het nationaal park. Een vakantiehuis in centraal-Kroatië is daarom ideaal voor een natuurrijke vakantie. Met zo'n vakantiewoning kan je in de ochtend op tijd vertrekken, alle toeristen voor zijn en optimaal genieten van het nationaal park.

Vakantiehuis aan de Plitvice Meren